IN THE STREETS OF COPENHAGEN // OUTFIT

UNDSKYLD JEG IKKE ER EN REVOLUTION

 photo IMG_5327copy-001_zpsa5c6a306.jpg

Jeg har altid været lidt (virkelig) stil-forvirret. Jeg var gennem en emo/scene-periode i 7. klasse, hvilket var the shit btw, fik set Tokio Hotel live, og det var virkelig et højdepunkt i mit liv dengang, haha. Så kom jeg ind i en fase, hvor jeg kun gik med sort, blåt og bordeaux tøj.  Det varede faktisk helt indtil midten af 2.g, hvor jeg langt om længe frigjorde mig selv fra denne her åndssvage idé om, at min stil og min person var mørkt tøj og støvler. Damn, det var kedeligt altså. Derfra har jeg langsomt udviklet min stil til rent faktisk at afspejle mig som person, og jeg er altså, janteloven aside, virkelig glad for mig og min stil. Jeg går sgu i noget ret pænt tøj og har efterhånden en garderobe, som jeg bliver helt glad af at kigge på. Og jeg har da også fået at vide, at jeg virker mere stil-bevidst end nogensinde.

I bloggens historie har jeg tit modtaget kritik for at forandre mig. I dag modtog jeg så kritik, der gik på, at min stil er wanna-be af ALLE andre Københavner-piger. At jeg ikke har en unik stil og bare har alt det, alle andre også har. Well, nok har min stil været igennem et par små revolutioner, siden jeg blev teenager, men jeg og min stil er altså ikke i sig selv en revolution. Og jeg synes heller ikke, at det bør forventes af mig. Jeg ved udemærket godt, at min stil ikke kommer i nærheden af at opfinde den dybe tallerken. Stil er sådan et underligt format, som altid ændrer sig, og for mig personligt er det en fryd hele tiden at udvikle sig selv, men der er jo stadig unikke ting, som aldrig ændrer sig ved en person. Jeg kan ikke lide lyserød, peep-toe stiletter, hjerte-formet udskæring på kjoler, farvede jeans og dødningehoveder som dekoration på fx tørklæder. Det ændrer sig aldrig, men det er jo ikke den slags deltajer om min stil, I får at se på bloggen. I får det at se, jeg godt kan lide. Og jeg kan altså bare rigtig godt lide tøj fra Wood Wood, Comme des Garcons, Cecilie Copenhagen, POPcph osv., sko fra Adidas og Nike, tasker fra Stella McCartney og Balenciaga og smykker fra Jane Kønig. Og det kan jeg jo, fordi det er mærker, der laver ting, som falder i min smag. Derudover har jeg den holdning, at man ikke skal holde sig fra at købe et item, man godt kan lide, bare fordi det ses ofte i gaderne i København.

Jeg bliver selvfølgelig påvirket af den slags kommentarer, it’s hard not to, og derfor måtte jeg lige skrive det her indlæg. Måske mest for at gøre det klart i mit hovede, at jeg er unik, fordi jeg er mig, og at min stil ikke behøver være en revolution, men bare skal være dét, jeg kan lide og kan stå inde for. Og jeg ved i hvert fald, at jeg kan stå inde for min stil. Tak til jer, der læste med hertil, hehe.

28 kommentarer

 • Anne

  Amen! Det er bare lige skrevet spot-on :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie M. Kirkeby

  Jeg syntes altså at du har en rimelig god stil. Om den så nogle gange ligner resten af KBH, så har dine outfits altså altid et eller andet; “Amalie” over sig. Et twist af dig. Og derfor, er du i min optik også en af de aller bedst klædte bloggere. Så skid i hul i sådan en kommentar. Vi kan jo ikke alle sammen skabe den dybe tallerken igen.

  xx
  juliekirkeby.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Jeg kan godt lide din stil, Amalie <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Matilde

  Vildt godt skrevet! Jeg synes på ingen måde din stil er kedelig, faktisk lige modsat. Ja, du har da mange af de items man tit ser på andre piger, men synes virkelig du er god til at tilføje små detaljer til dine outfit’s som skiller sig lidt ud og det elsker jeg! Man behøver ikke have en unik stil (som f.eks vildekaniner) for at være interessant. ELSKER din stil og du må endelig ikke lave om på den, hvis det ikke er det du vil :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Haha, var selv igennem emo perioden i 7 klasse + en tur til Tokio apotek koncert, meget sjovt at jeg (heldigvis) ikke er den eneste med mindre heldige perioder (ikke, at jeg skal sige noget dårligt om emo stilen) haha ;-) Dit indlæg ramte virkelig plet, sådan!!! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine

   Hov der skal selvfølgelig stå Hotel og ikke apotek, endnu engang det flotte resultat af iphone ordbogen! ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Hej Amalie :-)
  Jeg har fulgt dig helt tilbage fra dine første youtube videoer, og selvom jeg aldrig rigtig kommentere længere på dine blogindlæg så syntes jeg stadig du er værd at følge. Og selvom det ikke er den vildeste og mest specielle stil du har så er der alligevel altid forskel på hvordan den samme stil kan se udgå 2 forskellige personer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda Søgaard

  Ufatteligt at folk har et behov for at kritisere andre på grund af en tøjstil… Et pisse velskrevet indslag. Keep up the good work :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Alt respekt herfra!
  Du har ret i de ting du skriver, og ja… det er okay at ændre stil. Nogle er bare bedre til at lave et statement end andre er, men derfor betyder det ikke, at man bare er plain og er ligesom alle andre? – Det vigtigste er, at ramme den stil man selv er tilfreds med. Og det lyder det til at du har gjort. Man skal også huske på at ens personlighed vokser og udvikler sig jo ældre man bliver. :-)
  Keep going!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg tror der er mange der glemmer at der er en person bag bloggen, og så føler de at de kan skrive hvad der passer dem, fordi de sidder bag deres skærm. Jeg har i hvert fald læst en del bloggere der skriver om en dårlig kommentar eller flere. Det er altså ikke i orden! Godt indlæg :-) Og så bør vi læsere altså lige huske at være søde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malou Lykke

  Jeg synes så overhovedet ikke du ligner alle andre i København. Lavede selv et lille projekt om stil i København sidste år, og der lagde jeg mærke til, at de fleste sportede den stil, du selv sportede for nogle år siden (mørke farver, meget simpelt). Jeg synes helt klart du skiller dig ud, og du er en man ville lægge mærke til på Strøget – fordi du ikke ligner de andre.
  Udover det, at du bare skide sej Amalie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • W

  Så godt skrevet!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kæmpe cadeau til dig Amalie. Synes at det er åndsvagt at der er nogle mennesker, der skriver sådan noget. Det ødelægger ærgerligt talt bare den gode stemning. Synes at det er så fedt, at du tør skrive sådan noget her.
  Man skal gå i det man føler sig godt tilpas i. Og der er ingen der siger, at man behøver at klæde sig som Anna Dello Russo for at være en god blogger! :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søde Amalie – jeg synes det er synd at du hele tiden skal undskylde for at se ud som du gør, købe det du gør, skrive om det du gør osv. Så længe du selv er glad for hvordan du ser ud og du ikke bruger flere penge end der er på bankbogen, så er det all good. Vær ligeglad med hvad andre mener.

  – og så skal du have tak for en god blog. Du inspirerer mig ofte til både køb, nye sammensætninger af mit eget tøj og generelt at være lidt mere dristig når jeg skal vælge tøj om morgenen, også selvom jeg er et par ældre end du.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • .. og så er jeg i øvrigt helt enig med dig i at det er fjollet at afholde sig fra at købe/bruge noget man godt kan lide bare fordi andre har det – så lader man da først sig selv påvirke af gadebilledet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • cecilie

  Din stil er så meget lig min egen, alle de ting du nævner du hader som fx lyserød, dødningehoveder osv. Det er virkelig alt jeg hader!
  Og at du kombinerer det dyre med det billige er for mig virkelig fedt, da jeg også elsker de dyre ting, men vil kun have de dyre ting man ved man kommer til at værdsætte forevigt – og så kan man købe det billige som kan skiftes ud efter sæson.
  Synes virkelig du skal fortsætte sådan som du har lyst til at din stil skal være, det er jo DIN blog! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Moni-4everdak

  <3 <3 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Debbie

  Godt skrevet Amalie! Jeg elsker din stil, og lidt ligesom mig selv, har du heller ikke kun én vej du går ud af – og det elsker jeg. Elsker at man ikke kan gennemskue hvad du nu ligger op, og at du så kan lide det som alle vi andre kan, BIG DEAL!? Det giver bare ekstra inspiration til hvordan vi andre kan bruge det :-) Knus til dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patricia

  Knivskarpt og godt skrevet, Amalie <3 Er 100 p enig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Der er SÅ mange piger der har samme stil som dig. Nej jeg retter lige mig selv. Der er så mange der PRØVER på at have samme stil som dig – men der er bare ikke ret mange der gør det lige så godt! Det er så fedt at du finder DIN EGEN stil, for når jeg tager noget på der ligner det du har på – ja så ligner jeg noget der er løgn. og det er fordi det ikke er min stil jo! Du skiller dig ud fordi din stil passer til den person du er og udstråler. Så bare fordi du ejer de samme items som resten af CPH betyder det jo ikke at du har samme stil som dem!
  Så altså – TAK AMALIE – tak fordi du tør at skrive det her. For du har fuldstændig ret. Vi har ofte den der med at alle skal være deres helt helt egen, men hvad nu hvis jeg ikke har lyst til at være det? Jeg synes du er for sej!

  Knus Laura

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er for sej Amalie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Olivia Dam

  Har fulgt dig siden Youtube og synes kun din stil har udviklet sig positivt, selvom jeg altid har set meget op til dig, og synes at du kunne iføre dig alt og stadig var fash:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Uhhha Amalie, virkelig flot indlæg ! Bliver så glad når bloggere siger deres mening, men i hvert fald har jeg fulgt dig siden, omkring sommer 2012 og vil bare sige at jeg elsker din stil – den har altid inspireret mig ekstremt meget og personligt er jeg ligeglad med om det er ”look-a-like” københavner tøser, syntes virkelig din stil er fed :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine S

  Syntes at du er perfekt som du er! Og du mindede mig lige om, at det ikke er nedern, at købe noget ALLE andre i Kbh også har! ;-) Btw, så kan jeg altså ikke lade være med at spørge, om jeg ikke nok må se et billede fra da du var “emo”, kan slet ikke forestille mig det! Haha :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Rigtig fint post! Må jeg spørge hvor dine strømper på billeder er fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IN THE STREETS OF COPENHAGEN // OUTFIT