DREAM TO WEAR: THRASHER & NB990

Serie: Dét skal du høre på RF16 #4

rf16 serie

Nu er Roskilde Festival lige om hjørnet, og jeg har faktisk lidt travlt, hvis jeg skal nå at udgive sidste del af min serie om al den fantastiske musik, man skal høre i år. Dette blogpost bliver fjerde del af serien, og så er der en femte og sidste del tilbage, som kommer op en af dagene. Jeg har ligesom de andre gange forsøgt at genrebestemme mit indlæg, og jeg kan afsløre, at en af nedenstående artister er en af dem, jeg glæder mig mest til at høre (igen).


Choir of Young Believers
De fleste kender dem nok for ‘Hollow Talk’, som var titelsangen til den danske TV-serie, Broen, men har man haft mod på at udforske gruppens musikalske univers mere nøje, er man blevet revet med på en bølge af konstant musikalsk udvikling og forførende vokal. De har ikke spillet på festivalen siden 2008, men vender tilbage i år med deres seneste udgivelse Grasque (2016). Det er det første album med danske sange, og dét gør de godt.


Blaue Blume
Der er udviklet ekstreme talenter på den danske musik front de seneste år, og Blaume Blume, som er tysk for blå blomst, er bestemt med i den kategori. Med en unik lyd og en dobbelt så unik vokal, udgør Blaue Blume dybtfølt musik, der skal nydes med lukkede øjne. Jeg spår, at deres koncert bliver med risiko for at føle den slags sug i maven, der vækker tårekanalerne, men det er også, det mest fantastiske en koncert kan gøre, hvis man spørger mig.

James Blake
Det her er en koncert, jeg er ekstremt passioneret omkring. Min bøn er blevet hørt, og James Blake skal spille en af de sene koncerter. Det passer så godt, da hans lydunivers gør sig bedst i mørke, eller i regn og torden, som han selv sagde, da han stod i solskin på Orange Scene i 2013. Vi er så heldige, at hans nye album The Colour In Anything er udkommet i god tid før festivalen, så man har haft rig mulighed for at udforske de nye sange. Min favorit er dog uforandret, jeg lytter stadig mest til Modern Soul, som var det første, han udgav fra albummet.

Hvad skal I høre på Roskilde Festival?

3 kommentarer

 • Louise

  Hej Amalie

  Jeg har et spørgsmål, der er uden for kontext, men kan du lave et indlæg om, hvad der er dine planer efter sommerferien?

  KH og god tur til Ros ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ella

  Hej Amalie, kommer lige med nogle fede artister du lige kan kigge på der skal optræde på ros i år! Silvana Imam og Peaches :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DREAM TO WEAR: THRASHER & NB990