OUTFIT INSPIRATIONSSERIE: JULEFROKOSTEN

KAN VI LIGE SNAKKE OM DET SENESTE SKAM

SPOILER ALERT

Jeg har netop set det seneste afsnit af SKAM, sæson 3, og præcis fordi jeg forstår og deltager i hele hypen om serien, piner det mig, at jeg simpelthen er gået hen og blevet lidt frustreret. Og her mener jeg ikke åh-nej-en-hel-uge-til-næste-afsnit-frustreret, men reelt frustreret.
Måske er det bare mig, måske vil nogle af jer være enige.

billeder1

Jeg har hele tiden haft det sådan, at sæson 2 helt klart er min favorit, og jeg havde helt fra start svært ved at se, hvordan sæson 3 på nogen måde ville kunne komme op og toppe sæson 2. Det må jeg så konkludere, at den heller ikke kan, fordi halloooo, savner stadig William, liksom. Der var bare noget særligt over anden sæson. Først og fremmest skyldes det helt sikkert noget med identifikationen. Det er jo klart. Jeg kunne gennem anden sæson identificere mig meget med Noora og hendes forhold til William, hvor tematikken i tredje sæson ikke giver mig denne dér “det kender jeg godt”-følelse. Det betyder selvfølgelig ikke, at jeg ikke både underholdes og føler med karaktererne i tredje sæson, at jeg ikke også sidder og er helt vildt spændt på udviklingen i Isaks og Evens forhold, men jeg har bare ikke det samme tilhørsforhold til sæsonen.

Derudover, og her kommer frustrationsdelen, har jeg det lidt svært med opbygningen. Jeg har hele tiden haft stor respekt for, hvordan Julie Andem tør at dvæle, hvordan hun lader tøvende scener have stor plads i serien, at karaktererne til tider er ret passive, og jeg kan rigtig godt lide denne her “alt sker i real time”-tendens, som hele serien igennem har domineret seriens udtryk. Men jeg må samtidig sige, at jeg synes, tredje sæson har haft en sløv opstart, og midten har ikke rigtig kunne reparere det. Nu begynder der så at blive kastet om sig med store begivenheder på én gang. For eksempel at Isak i ét afsnit både springer ud over for sin far, og så for sin mor, har en vigtig samtale med Sana om sin homoseksualitet, så hendes accept også kan krydses af på listen over ting, der skal nå at ske, inden sæsonens ende, og så finder han i samme afsnit ud af, at Even er maniodepressiv samtidig med en konfrontation med Sonja. Mit “problem” er nok egentlig, at jeg gerne ville have haft mere af den slags spænding tidligere i serien, men jeg kan sagtens se, hvordan begivenhederne har en realistisk fremgang, måske lige med undtagelse af at Sonja først kommer frem med denne her information nu. Virkelig hjerteskærende scene btw. Stakkels Isak!

Sidst, men ikke mindst, håber jeg inderligt, at det snart er slut med mystikken omkring Even. Nu er vi kommet så langt, at vi ved, at han er manisk, og det forklarer jo en del, men det rejser også spørgsmålet, om alle Romeo & Julie referencerne har været der for at indikere, at det hele er “teater” for Even? At han slet ikke er oprigtigt vild med Isak? Derfor ønsker jeg virkelig en form for stripped down scene med Even, hvor han er the real Even uden image, og forklarer Isak, og dermed os som seere, hvad hans greia egentlig er. For hvem er Even? Det føler jeg stadig ikke, vi ved, selvom sæsonen lakker mod enden. Gad vide, hvad der sker med Even nu?

Hvad tænker I?

8 kommentarer

 • Camilla

  Kom lige til ar tænke på noget! Vi diskuterede det der med højdepunkterne, som alle var samlet i ét afsnit. Hvis man ser det som et afsnit kan jeg godt se, at der sker meget på en gang, men når man ser det i “real time”, så giver det faktisk ret god mening. Altså hvis man ser de små klip i løbet af ugen. For så føles det ikke så hastet, hvis man kan sige det sådan. Derudover så føler jeg, at Isak først har været klar til at spring ud, når han var affundet med at kunne lide Even, og han nok følte det lidt mere trygt at sige: jeg har fået en kæreste. Han hedder Even. I stedet for at skulle sige: jeg er homoseksuel eller panseksuel, for det tror jeg ikke helt, han selv har styr på. Så det har været nemmere at skulle springe ud for sine forældre, når han havde en kæreste. Hvis du skjønner 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Aaarrrrrj hvor er det rigtigt!!!! SÅ PRÆCIST!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hannah

  Jeg er så enig i dine frustrationer!! Og så synes jeg det er så ærgerligt, at de har tilføjet hele delen med at Even er manisk, i mine øjne var det helt unødvendigt og slet ikke SKAM-agtigt – alt for usandsynligt og egentlig også ret voldsomt. Også når man tænker på den egentlige målgruppe. Hele Isaks i forvejen svære proces med at komme ud af skabet er rigeligt materiale i sig selv og virkelig et relevant tema, som ikke behøvede dette ekstra twist. Men ja, det er stadig vildt spændende at følge med i, fordi der netop er så mange (for mange) ubesvarede spørgsmål omkring Even. Han ville snildt kunne udfylde en hel sæson selv også

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Der vil jeg faktisk give dig ret. Også fordi jeg et eller andet sted finder modtagelsen af hans udspringen liiiidt for let og urealistisk, og emnet kunne sagtens være behandlet mere. Jeg er dog stadig KÆMPE fan af scenen, hvor han springer ud over for Jonas. Anyway. Jeg er spændt på sæsonens outcome!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja Riis

  ER SÅ MEGET MED DIG!!! Det er absolut intet bedre end at vågne op lørdag morgen vel vidende at et afsnit SKAM venter på én <33

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OUTFIT INSPIRATIONSSERIE: JULEFROKOSTEN