UGENS PLUS - & MINUSPOINT #25

JERES BEDSTE AARHUS TIPS?

af15c936-ae8c-4dff-8c39-0d6b702afe8d

Da jeg var yngre, syntes jeg altid, det var helt vildt pinligt, hvis man ikke skulle noget “sejt” i sommerferien. Nu har jeg accepteret, at jeg egentlig har det bedst med “stille” ferier, og jeg kan finde stor glæde i meget små glæder som at gå i boghandleren, og købe en ny bog. Det har jeg gjort i dag, hele tre styks faktisk, og dem vil jeg tage med, når jeg i morgen vender næsen mod Aarhus. Eller, måske ikke alle tre, for jeg skal trods alt kun på forlænget weekend. Min veninde og jeg skal “passe” hendes søsters lejlighed, så vi har mulighed for selv at lave mad, og spise morgenmad, når vi vil. Dét bliver godt. Måske jeg kommer til at opleve lidt af den sommerhusstemning, jeg virkelig savner denne sommer. Og kom så med noget sommervejr altså ..

Jeg har jo været i Aarhus før, og det lavede jeg en billeddagbog over her, men jeg kunne helt vildt godt tænke mig nogle nye tips til noget at se, gøre og spise denne gang? Jeg har set ARoS, været på Plantecaféen, spist Vaca rigtig mange gange, og spillet brætspil på Le Coq, så der skal ske noget nyt. Hit me med jeres bedste tips!

33 kommentarer

 • Anne

  Hej Amalie!
  Der er jazzfestival i hele byen indtil søndag. En masse dygtige musikere og deres bands spiller rundt på cafeer og torve. Programmet findes online, og hvis man er til jazz er det maks hygge !!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Besøg Trøjborg – nærmest en by i byen, og her er en gammel stemning men med en masse studerende boende :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Gå en tur i Jægergårdsgade ved aftentid og mærk alt det liv der er. Der ligger også en masse spisesteder og Juliette, kan jeg varmt anbefale, de laver super mad. Ellers, går man aldrig galt i byen med en tur i skoven og videre til Ballehage strand hvis vejret tillader det :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Den permanente (badestrand), Risskov – skov, der er så hyggelig, Marselisborg lystbådehavn – GODE is, brætspilscafeen i Vestergade, Botanisk Have, lækre spisesteder på Jægergårdsgade (og overalt i resten af byen), Marselisborg skov, Tivoli Friheden og Godsbanen er også værd at kigge forbi!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Download Aarhus 2017 appen! Der er masser af inspiration hvis man er ude efter at opleve noget kultur.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Franciska

  Jeg vil foreslå jer at spise brunch eller frokost på cafe glad, tage forbi strandbaren, hvis vejret tillader det og nyde lækker fransk mad på oli-nico i mejlgade. Håber I får en skøn tur!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Tag ned og se “climate planet”. Ligger nede ved havnen (omkring dokk1). Det er virkelig spændende og øjenåbnende!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rosa

  Hvis I skal have sushi, kan jeg stærkt anbefale Saichi på Jægergårdsgade. Ellers er Cafe Smagløs eller Cafe Englen værd at besøge, de ligger begge to meget hyggelige steder :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker Århus! Har faktisk endda lavet en mini-guide til Århus på min egen guide-side: http://johanneschack.dk/mini-guide-aarhus/
  Håber du kan bruge den til noget – rigtig god tur Amalie! Nyd det 😎

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hej,
  Et par ideer fra en århusianer:
  – Udforsk Aarhus ø og spis tapas hos VinDanmark, som ligger derude. Super hyggeligt sted og en lille gemt perle. Et fantastisk sted for en blogger som dig.
  – Prøv champagnebrunchen eller tataren på Klassisk65 – du har jo ferie 😉. Er du mere til fisk, kan kongekrabben på KlassiskFisk virkelig anbefales.
  -Se Climate Planet. Tankevækkende og skræmmende skildring af jordens udfordringer.
  – En anderledes oplevelse er Poverty Walk. Her viser en hjemløs rundt i Aarhus, og viser alle de steder hvor de hjemløse lever og hænger ud. Kan virkelig anbefales.

  Håber du får nogle skønne dage i fantastiske Aarhus! 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke V

  Spis aftensmad på spisestedet Frederiksgade 42! Det er dele mad i sær klasse og konceptet er 80/20 – dvs. 80% grønt og 20% kød🙌🏼 Ydligere så er vinen i top🍾🍾

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Kartofler med aioli på cafe smagløs på Klostertorvet er vidunderlige! Det er kartofler med aioli jo normalt, men når man sidder lige ved siden af en masse jazzfestival, and other stories og alt livet på klostertorvet, kommer det bare til at smage ekstra godt! Derudover skal man selvfølgelig på moesgaard på et tidspunkt! En af de bedste ting ved moesgaard er nærmest stranden og skoven lige ved siden af. Skoven og stranden er enormt hyggelige og gå og snakke over en smøg ved. Hvis I skal i byen er headquarters rigtig hyggeligt, og de laver nogle gode white russians (sidste gang jeg tjekkede i hvert fald)! En sidste anbefaling ville være café gemmestedet på gammel munkegade som er meget chill og som laver noget rigtig godt kaffe :)) Aarhus er generelt en vidunderlig by, og jeg kunne blive ved med at komme med anbefalinger, men en af de bedste ting ved aarhus er egentlig bare at gå rundt uden noget specifikt mål. Man kan altid finde nogle hyggelige steder og noget godt mad :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Er engang blevet anbefalet Café Paradis af en sød ekspedient 😉😉😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna L

  Nu hvor du elsker bøger, så tag forbi Dokk1 – det nye bibliotek på havnen med fantastisk udsigt og masser af fine kroge plus en fin lille café med ganske udemærket cookies. Og når I alligevel er på havnen, så fortsæt længere ud og se alt det nye spændende byggeri og evt. også Climate Planet, som er en udstilling/projekt på havnen lige nu.
  Spis Croque Madame på Drudenfuss eller nøjes med et glas vin eller en øl på bænkene foran, hvis der er sol en eftermiddag/aften. Og når I er i området, så gå en tur i Latinerkvarteret – hvis solen skinner er der ægte pariserstemning og ellers er der bare masser af små, fine butikker, man kan smide sine penge i.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathe

  Århus har fået verdens hyggeligste bådcafé i marselisborg lystbådhavn (http://www.baadcafe.dk/). Jeg kan virkelig klart anbefale at sippe vin der en aften. Ellers har jeg hørt gode ting om deres brunch. Hvis i alligevel er i lystbåd havnen – som klart er min favoritperle – så SKAL i også have en is fra ishuset. Deres is med karamel og læsøsalt er virkelig lækker :-).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Hej Amalie! Nu er jeg selv fra Aarhus og lige flyttet til København i sidste uge – men der er massere af steder du kan opleve Aarhus fra sin gode side.

  Du kan opleve det populære DOKK1, der er det pæneste bibliotek med udsigt over havnen eller en tur på Marselisborghavn, hvor der kan nydes en lækker is.

  Er du mere til mad, kan du spise det bedste sushi fra Saichi på Jægergårdsgade ellers er Åboulevarden generelt bare hyggeligt med solen og dens mange restauranter.

  Du kan også tage en tur i botaniskhave og gå en tur i det gode vejr, hvor du/i kan nyde en kop kaffe og evt. Læse en bog :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine Rosenberg Bak

   Hop ind forbi Great Coffee i Klostergade 32! De har en vanvittig delikat kaffe og hvis du er heldig er det baristarn Søren Stiller Markussen som laver din ☕️ (Danmarks bedste barista og verdens femte bedste)
   God tur! ✌🏼

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Klap bambier i Dyrehaven, bådcaféen, ishuset på Marselisborg Lystbådhavn. Gå en tur i øgaderne, uniparken og ned på Aarhus Ø. Væksthusene i Botanisk have er også hyggelige, og et lækkert sted for frokost. LynFabrikken på Vestergade serverer lækker kaffe og har den hyggeligste tagterrasse. Oli Nico på Mejlgade!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Tag på moesgaard museum eller den gamle by!
  Og så er der jazzfestival – fra onsdag til lørdag er der jazz og mad, du kan finde begivenheden på Facebook ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Tag ud på Århus Ø, den nye bydel i byen, hvor man kan gå rundt og se på de nye bygninger og samtidig få en øl i strandbaren, som virkelig er et must i byen. Her er fyldt med unge mennesker i badetøj, der spiller beachvolley, hygger og soler.

  Gå en tur langs vandet ved Tangkrogen og udad, her er smukt og i disse dage faktisk også skulputurer, man kan udforske.

  Tag på cafe Englen og drik en øl og ryg en smøg i deres hyggelige baggård, som man kommer til hvis man går igennem cafeen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine Rosenberg Bak

  Hop ind forbi Great Coffee i Klostergade 32 og snup en fuldstændig vanvittig delikat kaffe! Hvis du er heldig er det Søren Stiller Markussen som laver din ☕️ (Danmarks bedste barista og verdens femte bedste).
  Hvis du får tid, så er Oli Nuco et skønt lille sted i latinerkvarteret som laver en lækker stor portion moules frites for en skilling 🍟🐚

  God tur! ✌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Køb pizza med hjem fra Il Mercantino – Århus’ bedste pizza uden sammenligning!
  Spis en “mokost” på Landcaféen i den hyggeligste baggård ved Landmad. En af mine nye favoritter i Århus!
  Drik kaffe og brød med ost på La Cabra, eller køb håndmadder på Vesterlauget med en håndbajer til. Det er suverænt!
  God tur til min by :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg skal faktisk i Botanisk Have i dag :D Aarhus er skøn :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Drinks hos Skt. Pauls Apothek i Jægergårdsgade er altid et hit, køb en is ved Social Foodies, gå en tur i Latinerkvarteret og få kaffe hos La Cabra. Hvis du skulle blive burger-trængende, laver The Burger Shack eftersigende Århus’ bedste burgere. Hvis I vil lave noget andet end at spise, er et besøg ved Marselisborg Slot super hyggeligt :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg kan varmt anbefale La Cabra i latinkvarteret. Kaffen er til perfektion, og en avokadomad går man ikke helt galt i byen med. Juice Stop tæt på Magasin er også en barndomsfavortit af mine ;) Får du lyst til en lille snack, så prøv en kanelting ved bager nr 24 på Graven – byens bedste kanelsnegl!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Mad:
  – A+ siam sushi i Skolegade (bedre end Saichi og frisklavet all you can eat)
  – Sandwich fra Bernth & co. i Borggade
  – Æggewraps fra Ren & stærk
  – Falafler fra Falafel baren på Frederiks Allé

  Oplevelser:
  – Moesgård museum
  – Botanisk have og væksthusene
  – En tur til Marselisborg (Mindeparken, Tangkrogen og lystbådehavnen)
  – Dokk1
  – Marked på Ingerslevs Boulevard onsdag og lørdag formiddag
  – Bazar vest i Brabrand

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dianna

  Godsbanen byder på kreative værksteder, f.eks. keramik, for billige penge! Aahurs Central og street food kan varmt anbefales. En gåtur på Tangkrogen (strand) resulterer i endnu en udstilling fra Aros. Ellers er en god øl, eller to, i den Botaniske Have, heller ikke værst.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  La Cabra i Graven hvis du vil have en kop helt fantastisk kaffe – de serverer også lækker morgenmad.
  LYNfabrikken (kreativt “workspace” og cafe) hvis du mangler en cafe hvor du kan sidde med computeren – de har også øl og en lækker tagterrasse.
  Frederiksgade 42 – restaurant med fokus på grøntsager (ca 20% kød) men selv kødelskere mangler ikke kødet her.
  Brunch på varna palæet en søndag – det er det smukkeste “slot” med havudsigt som serverer den vildeste brunch – husk at bestille bord i god tid – det er alle pengene værd!!
  Væktshusene i botanisk have er virkelig picturesque.
  En tur ned til området på aarhus ø – her kan en gåtur på lystbådehavnen, vin hos vindanmark, gin&tonic på hantwerk, besøg i øhaven og hygge på strandbaren anbefales.
  Godsbanen – husk at gå på opdagelse i området bagved – gå også hele vejen ned til reuse som har gratis lopper.
  Tag en tur med searngers i deres rib-både i aarhusbugten

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Kan anbefale Aarhus Central Food Market! Det minder lidt om torvehallerne. Specifikt laver Green Neighbor nogle super lækre salater og der er 20% rabat på dem om søndagen :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Tag et smut forbi Godsbanen (og området omkring den) – der er en virklig hyggelig stemning og gode steder til OOTD fotografering ;) Og hvis I skal have kaffe så er Café Englens baggård utrolig hyggelig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Besøg Botanisk Have og spis på Rømer ved Åen – super lækker brunch bl.a. og så er der bare mega hyggeligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

UGENS PLUS - & MINUSPOINT #25