OM AT SKABE SIG SELV, ELLER BLIVE SKABT

10 TANKER OP TIL STUDIESTART

studie-indlaeg

Billeder fra Tumblr. I kan tjekke min ud her.

INDEHOLDER REKLAMELINKS

Der er kun omkring en uge til, jeg begynder studie på Københavns Universitet, og lige siden brevet om optagelse har jeg haft så mange tanker i mit hovede .. Og for at være ærlig er jeg stadig i tvivl. Det er en lidt underlig følelse at skulle starte på uni for anden gang, men samtidig er det bare så spændende, og jeg glæder mig rigtig meget til studielivet! Jeg kommer nok til at skrive meget mere om det, når jeg er startet, men for nu er det blevet til denne liste med tanker, I måske også kan genkende?

1. Droppede jeg ud af CBS, fordi jeg ikke kunne klare en universitetsuddannelse?

2. Gad vide, hvordan man skal gå klædt for at være en af de smarte, men søde piger, som alle de andre piger vil spise frokost med, og alle drengene vil låne en blyant af eller byde på en øl i baren ..

3. Selvfølgelig kan jeg klare en universitetsuddannelse. Jeg har jo glædet mig til det hele livet!

4. Skal jeg købe noget mere brunt og mere strik, når jeg skal læse på Københavns Universitet? Og droppe Ganni og Baum? Skal hele garderoben skiftes ud med genbrug?

5. Vil jeg føle mig udenfor, hvis jeg ikke har læst de store klassikere? *søger på Karen Blixen på saxo.com*

6. Skal jeg skynde mig at lære at drikke kaffen the hipster way, altså sort?

7. Hvad nu hvis jeg ikke finder mine mennesker?

8. Eller de ikke finder mig, fordi de tror, jeg ikke er noget for dem? Eller endnu værre, hvis de slet ikke er der?

9. Hvordan forvandler man sit jeg-er-lidt-genert-men-det-ligner-resting-bitch-face-ansigt til et jeg-er-sød-og-sjov-og-du-vil-gerne-have-mig-i-dit-liv-ansigt?

10. Hvad skal jeg tage på den første dag? Og den anden? Og den tredje? Og resten af de fem år på KU?

   

20 kommentarer

 • Helene

  Alle dine ti tanker, er tanker, der også er ti af mine tanker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Er det ikke dansk på KU du starter på 😉😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Kan relatere til alle (og jeg søger først ind på uni næste år, hahaha) men FUCK nr. 9 er spot-on. Helt ærligt, jeg sværger, jeg er bare mega genert. Men mit ansigt er bare sådan “don’t you fucking talk to me”. ØV.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Jeg føler med dig. Skal skifte uddannelsessted om en måned, og jeg er virkelig blevet i tvivl mht at starte et nyt sted. De ti tanker er ti tanker jeg også gør mig…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Som taget ud af mit hoved for 1,5 år siden, haha. Udover nummer 6 om kaffen hos mig lød “Kan man være med i hulen mulle? Når du ikke drikker øl? Burde jeg lære at drikke øl?”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Tro mig, alle dine tanker er naturlige. Men det gode ved KU er at folk dømmer virkelig ikke så meget, så du skal nok finde nogle rigtig gode og søde venner. Og det gør slet ikke noget at I er forskellige, bare være dig selv, så går det hele!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Jeg startede på KU sidste år (på deres afdeling på Amager) og havde mange af de samme tanker som dig. Dog viste det sig at folk var enormt søde og nede på jorden, så der var egentlig ikke noget at frygte. Det er selvfølgelig forskelligt fra studie til studie, men det er alligevel oftest ikke så slemt, som man forestiller sig det :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg havde også nogle af dine tanker, inden jeg begyndte på AU for to år siden. Men når man først er i gang, kommer det hele af sig selv. Man vænner sig til det. Ligesom man også vænner sig til at møde professoren eller lektoren, som har skrevet ens pensum eller holdt forelæsning, ude på gangen eller i kantinen ;-) En af mine største fordomme ved universitetet var, at det hele skulle være så formelt og højtideligt, og det er det (for mit vedkommende) slet ikke! Man har selv ansvaret for alt, hvilket jeg finder meget befriende, fordi man (jeg) bliver mindre opmærksom på, hvad andre gør :-)
  Held og lykke med din studiestart!

  Knus Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Hej Amalie! Nu er jeg normalt ikke typen, som skriver kommentarer på de sociale medier, men føler lige for det nu ;-)
  Kender SÅ meget de tanker du går med nu. Startede selv på humanistisk sidste år (kan jeg gætte mig til ud fra mine bekrymringer haha). Og ud fra egen erfaring: Nej, jeg ejer intet brunt tøj. Drikker altid kaffe med mælk gerne latte. Drikker heller ikke øl. Og stemmer blåt. Haha, jeg havde selv de tanker, men du skal vide, at alle typer bare er 100% accepteret. Man går sammen med nogle mennesker, som har de samme interesser som en, og man er bare nået til et voksent punkt i sit liv, hvor folk accepterer og respekter dig (til trods for markante forskelligheder), og gerne vil dit selvskab, fordi du er en sød og dejlig person at være sammen med. Så no worries! Alt skal nok falde på plads.
  Alt held og lykke med studiet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • E

  Hej Amalie

  Det lignede på din instastory, at du var til nogle undersøgelser på hospitalet. Er det noget, du vil fortælle mere om? Altså er det stadig med henblik på gluten-/laktoseallergi? Jeg er nemlig lidt selv i samme båd, og lægerne har blandt andet talt om diverse kikkertundersøgelser, som lyder mega skræmmende haha…. så kunne være fedt at høre andre!

  Tak for en dejlig blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sus

  Fra en læser, der er så gammel at du ikke vil vide det (😁). Du er gennemskuet og du vil passe super godt ind. Din stil passer perfekt i Njalsgade og på dette studie får man venner for livet! Mit bedste råd er at engagere sig fagligt såvel som socialt – gå til faglige ting og lok de andre med. Er sikker på det bliver godt! Kh Færdig med PhD;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebecca

  Nu kan jeg self ikke tale på vegne af alle uddannelser på KU, men blot min egen, nemlig historie.
  Det er altså noget helt andet at gå på uni end gym, og du skal på ingen måde frygte at nogen vil dømme dig ud fra din tøjstil. Uni er et enormt inkluderende miljø, fordi man studerer med ligesindede, der alle synes at netop ens eget studie er den bedste. Det husker jeg selv som det bedste da jeg startede. Folk var forskellige, men vi havde alle en fælles interesse, som bandt os sammen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  De tanker er som taget ud af mit hoved, lige på nær den med brun strik og genbrug.😂 starter selv på KU den 28 og er så spændt og nervøs for om jeg mon finder “mine”” mennekser! Det hjælper heller ikke lige på nerverne, at det har været umuligt at finde et sted at bo!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • 10. Jeg har haft Adidas-bukser eller hoodie eller begge dele på 8/10 af forelæsningerne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hvis det er dansk eller et andet sprogfag, så kan jeg berolige dig med, at de færreste har læst klassikerne, og at det netop er klassikere, der bliver en del af pensum. Så bare rolig! Det skal nok gå rigtig godt det hele.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Hej Amalie!
  HVIS du skal læse dansk på KU, så sørg for at få en bruger på plusbog.dk. Der er mange penge at sparre (sikkert også i forbindelse med andre studier end dansk). På mine to år på dansk har jeg sparret over 5000 kr (efter abonnementet er trukket fra!) – det er virkelig de 100 kr/mdr. værd. …Specielt ift. de helt tunge teoribøger.

  Og HVIS det nu er dansk, så glæd dig! :-)

  KH

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anne

  Puha, jeg tror du skal tænke lidt mindre over det. Hvis der er noget, der gør det hele mere besværligt, så er det ikke at være sig selv! U go gurl, du behøver ikke kæmpe så meget for det ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luna

  Der er plads til alle på KU. Både med og uden brunt tøj. Folk, der drikker øl og sort kaffe, og dem der hælder til en cocktail og en latte. Vi går også i Ganni og har Chanel tasker, vi blærer os bare ikke og viser os frem, som på CBS. Vi holder de bedste fester, men holder også af hinanden. Vi læser ikke store klassikere, kun det nødvendige fra pensum. Du er god nok, og du skal nok finde din plads der. Måske ikke i introugen, men når alle lige har fundet deres plads, har du også fundet din :-)

  Kh Luna, der stadig kan tvivle på, om hun kan læse en universitetsuddannelse, men skal til at starte på sin bachelor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Nøøøj hvor jeg dog elsker de her slags indlæg, smiler (griner indeni da jeg sidder midt på et kontor og ikke kan tillade mig at grine) hver gang. Du skriver så levende og let.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

OM AT SKABE SIG SELV, ELLER BLIVE SKABT