ARKET KNIT & MOST WANTED TROUSERS

3 NYE FILM JEG GERNE VIL SE

Med Cph Pix filmfestivalen lige om hjørnet, og selvfølgelig efterårets indtræden, er der virkelig meget at læse om film, og virkelig mange film at se, og jeg gør mit bedste for at holde et nogenlunde overblik. Men det er sgu svært! Og det er jeg måske ikke den eneste, der synes, så jeg tænkte, at jeg lige ville fremhæve tre film, som jeg har læst om på det seneste, og helt sikkert skal se. To af dem er tilgængelige allerede nu, og den sidste har premiere engang i oktober, så der er noget at glæde sig til. De tre film kommer her:

TEAM HURRICANE er “En punk-chick-flick om otte teenagepigers sommer i en ungdomsklub og om et fællesskab, som langsomt vokser sig stærkt og giver dem mod til, som nyudsprungne bøgeblade, at danse og knitre i den vilde, varme sommervind”. En anmeldelse af filmen siger, at den er lige så meget i øjenhøjde med sine hovedkarakterer som SKAM, og allerede her tegner det jo godt. Jeg kan også godt lide, at vi får en film, der portrætterer en ungdom uden at spille en ungdom. Skuespillerne spiller nemlig sig selv, og har samarbejdet med instruktøren om at skrive dialogen i filmen. Dét er sejt. Filmen kan ses her.

EN FREMMED FLYTTER IND bygger på en Third Ear podcast om Amanda, der møder charmerende Casper på Facebook, forelsker sig i ham, flytter sammen med ham, og lever sit liv med ham, indtil hun en dag bliver ringet op af sin bank, som har noget chokerende at fortælle. Jeg glæder mig enormt til at se denne her film, selvom jeg har hørt podcasten, og jeg er især spændt på blandingen af dokumentar og fiktion. Det er sådan, at begivenhederne er sket i virkeligheden, og det er de rigtige personer, der er med i filmen, men det er en skuespiller, der spiller Casper, og sammen spiller de så begivenhederne i filmen. Det er noget af en hybrid, og jeg er så spændt. Filmen er i biograferne nu.

MENS VI LEVER er et drama inspireret af rigtige begivenheder, og det “følger fire unge mennesker, hvis skæbner flettes sammen af en fatal ulykke”. Traileren afslører egentlig ikke særlig meget om plottet, men som man kan læse her, er det helt med vilje. Man har valgt at fokusere på stemningen i traileren for ikke at afsløre detaljer om handlingen, og dèn idé kan jeg virkelig godt lide. Der er alt for mange trailers, der næsten er et resumé af filmen mere end en forsmag. Det er mit indtryk, at denne her film er rørende og gribende, og jeg tænker i hvert fald at tage lommetørklæder med i biffen. Filmen har premiere 26. oktober.

   

1 kommentar

  • Karoline

    Tak for nogle gode bud på nye film Amalie! Jeg glæder mig vildt meget til at se dem og er helt enig om at det bare er en jungle at finde rundt i gode filmoplevelser under CPH Pix.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ARKET KNIT & MOST WANTED TROUSERS