101017/ TATTOO TUESDAY

JEG SKULLE HAVE SAGT NEJ

SPONSORERET AF KRÆFTENS BEKÆMPELSE & TRYGFONDEN

Min første cigaret blev røget på et stisystem på vej til en fest, da jeg gik i 9. klasse. Det var min bedste ven, der spurgte, om jeg ikke ville prøve, og fordi jeg synes, han var det sejeste menneske i verden, sagde jeg ja. Og fordi jeg hele tiden gerne ville være, hvor han var, begyndte jeg at gå med, når han gik ud for at ryge til festerne. Jeg siger ikke, at det er en andens skyld, at jeg har røget, og desværre stadig gør det til kaffe og fester, men det kunne have været undgået. Jeg kunne have sagt nej. Og det er jeg også overbevist om, at jeg havde gjort, hvis jeg for eksempel havde set denne video aftenen inden. Eller en uge inden. Bare set den.

Jeg skulle have sagt nej. Det er vi desværre mange, der skulle have gjort. Det er der heldigvis også mange, der gør! Jeg kan for eksempel se en betydelig forskel fra gymnasiet til nu. I min gymnasieklasse var det flertallet, der røg. På universitetet, i hvert fald på mit hold, er rygerne i undertal, og dét, synes jeg, er virkelig sejt!

Målet er jo uden tvivl en Røgfri Fremtid. Både for mig, for dig, vores familie og venner. Dem, vi ikke har mødt endnu, og dem, der slet ikke er kommet til verden endnu. Der er virkelig ikke en eneste positiv ting ved rygning, så vi kan lige så godt opfordre hinanden til at trække det seje kort og sige nej.

Jeg håber, I vil være med til at dele denne her video på Facebook, så vi i fællesskab kan sprede budskabet.

3 kommentarer

 • Sejt emne du tager op! Jeg røg også meget til fester etc. i gymnasiet, men kvittede smøgerne fuldstændig i sommeren 2015 – og jeg har ikke set tilbage siden. Min krop, mit humør og mit helbred har det meget bedre! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gry

  Er det ikke super dobbeltmoralsk, at lave et sådan sponsoreret indlæg, når du netop lige har postet et billede på din insta, hvor man kan se en pakke smøger?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hmm, det er du selvfølgelig i din fulde ret til at synes. Men jeg føler, at jeg kan stå inde for alt dét, jeg har skrevet i det her indlæg. Jeg har ikke løjet, eller sagt noget, jeg ikke mener. At jeg desværre selv ryger nogle cigaretter en gang imellem, ændrer ikke min holdning til, hvorvidt unge mennesker skal begynde at ryge, og jeg nævner det sådan set også i indlægget. Men jeg forstår godt din synsvinkel på det :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

101017/ TATTOO TUESDAY