2017

THE LIST //JANUARY’18

img_1922-copy

Med det nye år kommer her en ny serie på bloggen, som indtil videre har fået navnet ‘the list’ med den respektive måned foran. Jaja, opfindsom er sgu ikke noget, jeg er blevet ved årsskiftet. Det har faktisk heller ikke rigtig noget med årsskiftet at gøre, at der kommer en ny serie på bloggen. Haha! Nå, men idéen er, at jeg hver måned vil liste en række kulturelle oplevelser, jeg selv ønsker at opleve den pågældende måned. Hvis du lige nu sidder med en (bedre) idé til et navn til serien, er du mere end velkommen til at skrive en kommentar eller en besked på Instagram med dit bud. Indtil da klarer vi os med ‘the list’, som for januar er følgende ..

FILM:

EN FRYGTELIG KVINDE i biografen fra 25. december. Filmen handler om, ja, en frygtelig kvinde, set med Christian Tafdrups øjne vel og mærke, der i et parforhold langsomt får nedbrudt manden til ikke længere at være sig selv. Filmen har været svær at undgå, i hvert fald hvis man følger bare ét udgivende medie på Facebook, da den jo er landet lige midt i #metoo, og hvad der ellers er af kønsdebat i det danske land for tiden. Jeg har forholdt mig ret passivt til kønsdebatten (nu bliver det også meget bredt), men er begyndt at læse mere, og derved danne nogle meninger. Jeg har dog en forhåbning om at finde filmen underholdende mere end provokerende.

WIND RIVER i biografen fra 4. januar. Thriller, krimi og drama med lokation Wyoming, altså thriller, krimi og drama i flot og voldsomt snelandskab. Det siger altså meget i en krimi, synes jeg. Omgivelserne. Jeg kommer til at tænke på den norske serie, Mord i vildmarken, der netop har kørt på DR2, og fornemmer at denne film har en lignende stemning.

LOVELESS i biografen fra 4. januar. Filmen er russisk, nomineret til bedste udenlandske film ved Golden Globe 2018, og indstillet i samme kategori ved Oscar-uddelingen. Dét og traileren har vækket min nysgerrighed, der i øvrigt går på, at jeg ofte mærker en anden styrke i udenlandske film, for eksempel mange franske film, der på en eller anden måde virker kraftigere i deres evne til at vække følelser. Jeg er ret sikker på, at det her er en interessant filmoplevelse.

BØGER:

DEN, DER LEVER STILLE af Leonora Christina Skov hos saxo.com. Udgivet 11. januar. Om bogen skriver saxo.com, at “Den, der lever stille er en stærk fortælling om at miste det hele og finde sig selv, om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden”, og så er jeg solgt. Jeg suger til mig af alt, der handler om identitet, refleksivitet og den fortvivlelse, der kan være forbundet med de to, og har en forhåbning om at få læst denne bog, inden 2. semester på min uddannelse starter.

UDSTILLINGER:

STANLEY KUBRICK – THE EXHIBITION hos Kunstforeningen Gl. Strand. Udstillingen løber til og med 14. januar. Jeg skal ærligt indrømme, at mit kendskab til Stanley Kubrick ikke var større end Lolita og A Clockwork Orange, da jeg hørte om udstillingen. Men min generelle interesse for film og fotografi lokkede mig ind at se udstillingen forleden, og hvis I ikke har planer denne weekend, kan jeg varmt anbefale den.

MICHAEL KVIUM – CIRKUS EUROPA hos Arken. Udstillingen løber til og med 14. januar. Om udstillingen skrives, at “Med CIRKUS EUROPA har Kvium sat spot på vores aktuelle situation, og de forandringer som finder sted i Europa lige nu. Udstillingen tematiserer spørgsmål om turisme, underholdning, nyhedsstrømme, flygtningekriser, krige og klima”. Jeg var inde at se udstillingen i onsdags, og hvis man går bare lidt op i, hvad der sker i verden, og godt kan lide kunst, og humor, så har man altså travlt. Det skal nemlig også ske denne weekend, hvis man vil nå at se den.

Hvis I har et godt kort eller to på hånden, I vil dele, kunne det være herre sejt lige at smide dem i kommentarerne. Ikke kun i forhold til januar, men også februar. Og så må I have en herre nice weekend!

5 kommentarer

 • Simone

  Jeg er lidt sent ude men jeg skal ind og se The Square. Jeg er ikke den store film-entusiast men har været forelsket i Claes Bang siden Anna Pihl (god reference ikk?) og har desuden hørt utrolig godt om filmen. Og så selvfølgelig En Frygtelig Kvinde, som jeg er utrolig spændt på. I den forbindelse vil jeg anbefale at høre podcasten ‘Det Næste Kapitel’ med Christian Tafdrup som gæst (også generelt i øvrigt).
  Hvis man ikke har fået nok af me too-bevægelsen og kunne tænke at komme et spadestik dybere, så skal man hoppe på podcasten Stille før optagelse nu med Iben Tranholm og Iben Maria Zeuthen, der udgiver flere podcasts om ugen efterhånden som de interviewer sig rundt i de forskellige områder og gråzoner af #metoo.
  Jeg åbner desuden snart et domæne med anbefalinger af podcasts, hvis det kan have din interesse. Jeg hører absurd mange og bliver så ofte spurgt om anbefalinger, så nu er jeg igang med at skrive på dem alle sammen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • CK

   Jeg eeeelsker podcast og mangler altid inspiration (kan i øvrigt tilslutte mig anbefalingen af de ovennævnte !). Så for dælen, jeg vil med glæde følge din side – hit me med adressen !! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karla

  Den nye serie “The End of the F***ing World” fra Netflix synes jeg er rigtigt god. Meget, meget anderledes end de coming-of-age serier, jeg ellers har set. Et frisk pust, om man vil. Kan klart anbefales.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Fra 1. Februar (mener jeg det er) bliver en del af Picassos keramik udstillet på Louisiana, så hvis du interesserer dig for keramik, så tror jeg bestemt den kunne være spændende :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina Young

  Jeg har set Wind River og kan varmt anbefale den! Nok en af de bedste film jeg har set længe.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2017