20.04.18

(Næsten) alt det, jeg gerne vil begynde på

Annonce for Aarstiderne

facetune_09-04-2018-14-50-30

Jeg skriblede for noget tid siden en lang liste ned over “dumheder”, jeg burde holde op med. Pisse irriterende ord. Burde. Men det behagede mig mere end skal. I forlængelse af det tænker jeg nu at skrible en liste over (næsten) alt det, jeg gerne vil begynde på. I dét ligger, at jeg ikke kan garantere, at det kommer til at ske, men at jeg blot tænker over at begynde på følgende:

1. At gå i nye gader. At sætte mig på nye stole, ved nye borde, på nye bodegaer. At danse på nye gulve, til nye sange med nye drinks i hænderne (jævnfør mit ønske om at droppe vodka-RedBull én gang for alle). Og med “nye” mener jeg selvfølgelig nye for mig.

2. At være abonnent på en måltidskasseordning. Jeg har set mig lun på Aarstiderne, og specielt den kasse, der hedder Kvikkassen. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg ikke ligefrem nyder at bruge tid på at lave mad (deraf mit store forbrug af Wolt), men hvis det kan klares på 30 min., count me in. Det er også på tide, at jeg giver min krop og sjæl ordentlig næring til aftensmad. Forresten, hvis I kunne tænke jer at være med i en konkurrence om tre måltidskasser fra Aarstiderne, kan I signe jer up gennem dette link. Vinderen findes 16. maj!

3. At læse mere på samfundet. Fordi jeg er nysgerrig på at udfordre min egen rolle og mit eget perspektiv, og fordi jeg for nylig i en diskussion blev beskyldt for at være blind for, hvordan samfundet hænger sammen, idet jeg hævdede, at noget var en social konstruktion. Vedkommende argumenterede på et fagligt niveau, der var ulige mit, hvorfor jeg gerne vil læse mig klogere for næste gang at kunne svare med mere end “Nå, men jeg mener noget andet med grundlag i dét, jeg selv oplever”.

4. At lave en plan for min økonomi. I ved, sådan én med budget i et Excel-ark, madplan med godt øje for Nettos tilbudsavis, helt Luksusfælden-agtigt med en post til faste udgifter, offentlig transport, mad, “diverse” (hvordan får jeg for eksempel råd til at farve mit hår – igen og igen), øl og andre vigtigheder.

5. At overføre min nyfundne ærlighed over for mig selv til også at være det over for andre. Ærlig. Jeg mangler dog stadig at komme frem til en konklusion i den debat med mig selv, der går på, hvem og hvor mange de “andre” skal være.

6. En opsparing.

7. At huske rent faktisk at få skrevet om alt det, I ønsker jer. Her kan nævnes, at I efterspørger mere om al den musik, jeg hører (det skulle ikke lyde så musik-elitært, som det måske kom til), den litteratur, jeg læser, og hvad jeg synes om den, hvor man skal gå hen, og hvad man skal lave i København (jeg har andre bud end øl på den lokale bodega), hvordan det gik med projekt hårtoning, og så selvfølgelig det spørgsmål, vi alle sveder over på et eller andet (eller flere) tidspunkt(er): at vælge eller ikke at vælge det rigtige studie. 

8. At støvsuge og støve af oftere. Jeg har fået at vide, at jeg alternativt kunne lade være at have “så mange hvide møbler”. Jeg har talt dem, og jeg har altså kun to. Og en vindueskarm. Måske seancen bliver sjovere, hvis jeg køber sådan en hvid pind med en stor mængde pink fluffiness i den ene ende. Hvad dælen hedder sådan én egentlig?

9. At styrketræne mine arme. Jeg tror, det vil klæde mine tatoveringer. Derudover ville det sgu nok være meget sundt, hvis jeg fik opbygget lidt muskelmasse.

11 kommentarer

 • Marie

  Hej! Jeg vil bare lige pointere at det der med kvikkassen godt kan snyde lidt – den er altså ikke så kvik som den giver udtryk for. Jeg er ikke selv den hurtigste i et køkken, men ofte har jeg stået 45-60 min – især grøntsagssnitningen tager tid. Af og til har det endda været 1,5 time; min lillesøster på 16 bruger gerne halvanden til to timer på den 😩
  Dog er det lækkert og sund mad. But still. Kvikkasse? Nok mere moderat-tidkrævende-kassen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alberte

  Hej søde Amalie.

  I forhold til punkt nr. 8, så hedder det en afstøver. Men altså, jeg synes, at de spreder støvet mere end de fjerner det 😬

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  8: En støvkost! Hvorfor ved ingen, at det hedder en støvkost!? 😩

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hej! I forhold til Excel arket med budget kan jeg virkelig anbefale appen Spiir til at holde styr på økonomien. Den er virkelig smart og let at bruge😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Jeg får selv den veganske madkasse fra Aarstiderne hver 3. uge og den er jeg super glad for. Retterne tager 25-45 minuttet og jeg bruger den tid der står eller mindre. Kan kun anbefale det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rune K

  Til nummer 4 – kan jeg klart anbefale Spiir,
  . Den har gjort det super nemt for mig at få overblik over pengene 💪

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig en sjov (og meget rammende) liste over ting, jeg virkelig også selv GERNE VIL starte på!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Vedr. nr. 4 kan jeg anbefale Spiir. OMG nægter at bruge excel igen, efter det hele gøres automatisk i appen. Det er luksusfælden på speed serveret lige i hænderne på dig. Jeg har også luret på webversionen, men appen er rigeligt til mit lille budget. Først fik jeg er chok da jeg så mit forbrug på tøj og take away, men nu er jeg faktisk blevet venner med appen, og holder bedre styr på hvor det hele svinder hen. Lang smøre… ville bare sige, prøv den! ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Så dejlige punkter du har listet:-)
  Jeg bør også træne mine arme, øhh nej vist hele kroppen. Jeg har selv prøvet måltidskasserne, den sunde udgave, det var et hit.
  Ønsker dig et smukt forår og gå målrettet efter dine punkter:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Vi har haft kvikkassen i en måneds tid nu og jeg synes egentlig at den holder hvad den lover – 30-45 min bruger jeg på hvert måltid, og jeg er altså ikke ferm i et køkken! Glæd dig til at få den. Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Jeg går ud fra, du mener at du vil læse mere OM samfundet og ikke PÅ samfundet.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

20.04.18