Artister, jeg vil forsøge at få set på RF18

Distortion tips & tricks, lommetyve & podcast

Annonce for Københavns Kommune

some-med-kk-logo

I morgen indtager Distortion gaderne på Nørrebro, torsdag er det Vesterbro, og i weekenden er det Distortion Ø på Refshaleøen. Som altid har jeg gjort mig lidt tanker om, hvad jeg gerne vil med til, og planlægningen i år byder indtil videre på grillhygge i min gård i morgen (jeg er vært, og har simpelthen kogt kartofler til kartoffelsalat her aftenen før), hvorefter vi vil bevæge os ud til gadefesterne. Torsdag har jeg endnu ikke fundet ud af, hvem jeg skal have med under armen, men jeg pønser lidt på at skulle til Feministisk Distortion på Halmtorvet og Gaystortion i Oehlenschlægersgade. Derudover er der jo de små ting, som kan blive så vigtige, og her snakker jeg selvfølgelig om alt det praktiske. Jeg har samlet nogle punkter med tips & tricks, som jeg håber andre end jeg selv kan få gavn af:

 1. Bananer, figenstænger, kiks og vand i tasken. Eventuelt druesukker. Ain’t nobody got time for dehydrering.
 2. Hav både en lille, lukket og kropsnær (lommetyvene skal ikke have det nemt) taske med (til penge, mobil, nøgler og andre værdigenstande, måske din lipgloss er dyr) og et stofnet (til trøje, vand, førnævnte snacks og de dåseøl, du har med hjemmefra – det bliver sgu dyrt at købe drinks og fadøl hele dagen)
 3. Nej, I kan ikke lige splitte jer op, og mødes her igen om fem minutter, eller ses senere, og nej, du kan ikke lige rende hen og tisse alene, imens de andre langsomt går videre. Du bliver væk. Bliv sammen. Spis sammen. Drik sammen. Gå i baren sammen. Tis sammen. Skift tampon sammen. Og neeej, I kan heller ikke bare ringes ved. Ja, det er 2018, men dækningen glipper stadig.
 4. Solcreme. Jeg er slem til at glemme den, når jeg bare skal gå rundt, eller bevæge mig, men solen er jo ikke mindre skarp af den grund. I år kører jeg faktor 30 fra top til tå. Okay, måske ikke på tæerne.
 5. Hav et par rene trusser med i tasken, hvis du planlægger at fortsætte festlighederne om aftenen/natten. Det er bare lidt mere lækkert med ren bund efter en hel dag med skovtisseri og festivaltoiletter.

Apropos lommetyve er det jo sådan, at der heldigvis (!) siden 2017, og altså siden Københavns Kommunes Pickpockets Love Distractions kampagne sidste sommer, har været et fald i antallet af lommetyverier på 10 procent. Det skyldes Politiets indsats, men helt klart også det større fokus på det, så nu er jeg igen teamet up med Københavns Kommune i anledning af, at kampagnen ruller endnu engang. Og her kommer derfor tre råd til at undgå lommetyverier:

  1. Vær opmærksom på dine ting, når du står blandt mange mennesker (Distortion, hallååååå)
  2. Placér din pung og telefon et sikkert sted – altså væk fra cafébordet eller den åbne lomme, og ned i en lukket taske med det (apropos Distortion tip nummer 2)
  3. Dæk altid din pinkode, når du betaler med kort (og dæk den godt – lommetyve er ofte nogle prof sataner, og kan faktisk lure din pinkode på helt op til 8 meters afstand)

Til sidst har jeg en lille anbefaling af en podcast, I meget passende kan høre, imens I gør jer klar til Distortion. Nanna og Josephine fra podcastserien Fries Before Guys (som jeg er vild med) snakker i deres seneste podcast om lommetyve, terapi og deres værste sommerminder. Det er som altid virkelig sjovt og rammende! Afsnittet hedder Sorgfulde Somre, og findes på iTunes.

Hav en fantastisk Distortion, pas godt på jer selv og hinanden, og husk at livet er for kort til lunkne øl!

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Artister, jeg vil forsøge at få set på RF18