Siden sidst ..

Podcastanbefalinger #1

Nu har jeg nævnt det så mange gange, at på et eller andet tidspunkt kommer der noget om podcasts, og nu sker det endelig. Som med så meget andet kommer det til at køre som en serie, for der er simpelthen for mange gode podcasts i podcastland til kun at lave ét blogindlæg. Denne gang er der ikke som sådan et tema i de podcasts, jeg har udvalgt, men det er der næste gang, hvor der vil være et queer fokus, så hvis du kender til en podcast eller specifikke afsnit af en podcast, jeg skal nå at lytte til og tilføje til det indlæg, så smid mig lige en kommentar! Indtil da skal det handle om ..

Fries before guys
Jeg har på fornemmelsen, at det efterhånden er et meget begrænset antal mennesker, der ikke kender til denne podcast, men den skal nævnes alligevel. Kender I det med at opdage en idé, man ville ønske, man selv havde fået? Det er præcis sådan, jeg har det med denne her podcast. Josephine og Nanna har med denne samtalepodcast skabt et forum med en ærlighed, jeg har beundret siden det første afsnit, jeg hørte. Det er en podcast, der udfordrer grænserne for, hvad vi “må” snakke højt om, og jeg opdager ved hvert afsnit noget, der forsikrer mig, at vi mennesker ikke er så forfærdeligt langt fra hinanden, som vi måske går og tror. Her i 2018 har særligt afsnittet Det Der Gør Mest Ondt været rart for mig at lytte til, og af endnu nyere afsnit vil jeg lige nævne Angstens Hest, især for de, der måske går og føler sig helt alene i verden med angsten.

P1 Dokumentar
Ligesom Fries before guys er dette et mekka af gode podcasts om spændende emner, og hvis man ligesom mig godt kan lide at høre om den virkelighed, vi ikke selv kan se, er P1 Dokumentar genial at dykke ned i. Der er to særlige podcasts iblandt, som jeg varmt vil anbefale, og de er – Et år uden Anja, der møder Anders et år efter, hans kæreste Anja har begået selvmord ved at springe ud fra Rundetårn blot 17 dage efter fødslen af deres første barn. Det er en podcast om fødselsdepression, lys og mørke. Den er enormt rørende og meget tankevækkende. Det perfekte offer om en nattevagts seksuelle overgreb mod en psykiatrisk patient på den lukkede afdeling, og hvordan man som psykiatrisk patient får nogen til at tro på sig. Jeg vil ikke afsløre for meget, for det er en fortælling, der udvikler sig, og strækker sig over tre afsnit, som alle overrasker og forarger. På min liste over podcasts, jeg vil høre, har jeg desuden lige tilføjet den, der hedder Når kvinder slår mænd.

Alt er nu (Politiken)
Okay, hvis du lider af den famøse summertime sadness, og det er den, der har lagt dig i seng med podcasts i ørerne, så skal denne podcast altså kun høres, hvis du kan lide at dyrke tårer og tristhed, og måske har brug for at græde lidt. Fortællingen er af den slags, hvor du som lytter ikke kan lade være at have denne dér følelse af, at det hele bare er så uretfærdigt. Det handler om en kærlighed, Stine og Titans kærlighed, den slags kærlighed, hvor man kommer igen allerede dagen efter første møde, og igen dagen efter og hver dag siden. Men så er der et billede, der vælter. Ikke det af kærligheden, men af livet. Og så vil jeg ikke sige mere end at podcasten er et lyt værd.

Et langsomt mord (DR)
Denne her podcast er jeg nødt til at have hørt igen, for man skal virkelig koncentrere sig for at få det hele med. Det er en ret kompleks fortælling om en mand, der prøver at finde svar på, hvorfor hans far skulle dø i en vaskekælder i udkanten af Svendborg kun 27 år gammel. Det er manden selv, Adrian, der er fortællerstemmen i podcasten, hvor han opsøger svar ved at snakke med mennesker, der kendte hans far, men også ved at snakke med politiet, gamle efterforskere i sagen og ved at søge aktindsigt i de gamle arkiver i sagen. Igen, er man til historier fra virkeligheden, er det her en meget lytteværdig podcast.

10 kommentarer

 • Line

  Hvor hører man disse podcasts henne? :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Kvinden med den tunge kuffert er også såå god

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Esther

  Hej Amalie!
  Ved du om man kan høre Fries before guys offline, hvis man fx skal på ferie i udlandet? Er meget interesseret i at tjekke det ud :) Rigtig godt indlæg! x

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Jeg svarer lige for Amalie, hehe ;)

   Hvis du downloader afsnittene i appen, der hedder ‘Podcast’ kan du hører dem offline. Det gjorde jeg i sommer i udlandet.
   Hvis du har Spotify Premium, kan du også downloade afsnittene og høre uden Wifi :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Jeg kan virkelig godt lige S -Town Podcast.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hvis du er til True Crime.. så er podcasten Mørkeland læk læk lækker!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  For queer fokus synes jeg Queer Eyes’ Jonathan Van Ness’ podcast “Getting Curious” er god. Hvert afsnit sidder han og snakker og nørder med forskellige mennesker, ofte med et queer fokus (f.eks. i afsnittet med kollega Bobby Berk). Jeg vil også gerne nævne en ny podcast jeg lige har opdaget. Den er til folk, der er til musiknørderi i stil med podcasten “Album” (af Kristian Leth og Ralf Christensen). Den hedder “Indbegrebet af…” og hvert afsnit handler om en ny kunstner, hvor de tre værter prøver at finde ud af hvilken sang der er indbegrebet af den kunstner. Jeg er især vild med deres The Smiths afsnit! De er bare mega hyggelige og har god kemi, og det synes jeg er sindssygt rart ved en podcast, at kunne mærke venskaberne bag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mat

  Stemmer i med Mørkeland!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  SMART the podcast kan også klart anbefales!!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Siden sidst ..