Et skriv om at skrive (igen)

Siden sidst ..

Der er sket ret meget in this life of mine, siden sidst jeg har sat mig ned og skrevet noget på bloggen, altså sådan rigtigt skrevet noget. Jeg er blevet gjort opmærksom på, at jeg for tiden navigerer i livet, som om jeg tror, jeg har alle mine følelser og tanker siddende udenpå, en arbejdsskade af at have delt så meget ud af mig selv måske. Nå, men jeg har af samme årsag i en periode både bevidst og ubevidst holdt meget for mig selv, især fordi der har været fokus på nogle ting i mit liv, som ikke er blogmateriale, men nu er fokus bevidst rykket, og der kan snart ikke være flere overskrifter, tekster og emner i mit hovede. Det skal ud, og vi starter med en god gammel kending i blogland – yes, that’s right, vi starter med en liste – en liste med episoder, der strækker sig over det sidste halve år.

Siden sidst ..

.. er der blevet grædt. Sammen og alene, på det lille værelse på Nørrebro. Bag solbriller i S-toget, på vej hjem fra uni mellem to undervisningstimer, en fuld og sen nat et sted på Nørrebrogade og på badeværelset midt i tandbørstningen inden sengetid.

.. kan der tælles to styk af karakteren 02 på mit “karakterblad” for 2. semester på mit studie (Dansk på Københavns Universitet, Amager), en karakter jeg ellers aldrig har fået til nogen eksamen, og jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde, eller skifte studie (igen). Eller måske slet ikke læse noget lige nu. Den kan vi også lige tage en anden dag.

.. er jeg løbet tør for tårer, i hvert fald af den slags, der er faldet til Lov Mig Det af Tue West. Der skal heller ikke høres mere Tue West nu. Eller nogensinde. Haha.

.. har jeg været frivillig på Roskilde Festival, selvom jeg havde svoret, at dét skulle jeg ikke igen (jeg var frivillig med Clean Out Loud/Vallekilde Højskole i 2016). Denne gang viste det sig dog at være vildt fedt at være en del af festivalen på en anden måde – jeg var stage hands ved Avalon, og hjalp med at sætte scenen op, og tage den ned igen efter festivalen. Det gider jeg gerne igen!

.. er jeg flyttet fra det lille værelse på dejlige Nørrebro til et stort værelse i Indre By. Luftforandringen (omend spækket med bilos) har allerede vist sig at være positiv, og jeg er overrasket over, hvor hurtigt jeg egentlig er faldet til. Nørrebro har stadig en særlig plads i mit hjerte, men jeg er klar på nye oplevelser i Indre By.

.. har jeg læst et par bøger, hørt nogle podcasts og streamet serier på mere end to streamingtjenester. Det skal der nok komme nogle anbefalinger ud af! Jeg kan forstå, at der er mange af jer, der også er suckers for true crime, så det skal vi snakke lidt om.

.. har jeg sagt ja til at sidde med i det ungepanel, Sundhedsministeren har dannet som del af en indsats for i første omgang at finde årsagerne til, at den mentale mistrivsel blandt unge stiger så markant, som den gør. Jeg er simpelthen så stolt af at være valgt til det, og skrev faktisk også et blogindlæg om det, men var vist ikke så god til at pushe det. Læs eller genlæs det her.

.. har jeg skrevet mange tekster af en anden type, end jeg har været vant til, og har en enormt lyst til at udgive dem, men jeg kan ikke helt finde ud af, hvilken platform de ville være finest på.

.. er jeg blevet mere modig, jeg tester mine grænser, og danser ind og ud af min comfort zone. Det kan altså noget!

.. har jeg tænkt og tænkt og tænkt, vendt det hele i mit hovede, tænkt noget mere, og næsten fremmedgjort bloggen for mig selv. Nu føles som det rigtige tidspunkt at “komme tilbage”, men det kommer til at være på min helt egen måde og med det eneste lille bitte (haha) krav, at det skal gøre mig glad. Det betyder, at der blandt andet skal åbnes endnu mere op for at have hele Amalie med.

5 kommentarer

 • Ida

  Dejligt at høre fra dig igen! :)
  Glæder mig til dit indlæg om true crimes.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathe

  Hej Amalie.
  Lige til den der 02 karakter der, ing, så må du både grine og græde af den på samme tid. Hvis du interessere dig for studiet og syntes at det er pisse fedt at være i gang med lige netop det studie, så lad endelig ikke et par 02’er stoppe dig. Ingen – som i INGEN – har efter jeg har endt både bachelor og kandidat bedt om at se mit eksamensbevis. Og hvem ved – måske det bare lige er 2. semesters fag som du ikke helt interessere dig for. Det kan være at 3. semesters fag er mere interessante for dig :-) That said, så skal du selvfølgelig kun blive på studiet hvis du faktisk syntes at det er vildt spændende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Hej Amalie
  Vil bare sige, at eksaminerne på 2. semester på dansk ER svære! Så du er ikke alene, det var også efter 2. semester at jeg overvejede at skifte studie eller droppe ud af UNI. Jeg læser i slutningen af kandidaten nu, og jeg kan fortælle dig, at det bliver bedre (for de fleste). Karakterer er ikke alt, og de siger ikke noget om de evner, du tilegner dig gennem studiet (også selvom karaktererne er lave).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine

  Karakteren 02 afspejler blot et øjebliksmoment og man kan altid forbedre sig i fremtiden. Vi vokser heldigvis hver dag og lærer nye ting <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Hvis det kan trøste dig, så dumpede jeg min fonetik karakter her på mit 2. Semester. Jeg læser engelsk på KUA og jeg tænkte også med det samme: skal jeg overhovedet fortsætte?
  Men som flere af mine venner har sagt, så kommer de fleste til at dumpe en eksamen, mens de læser deres bachelor eller kandidat. Det er den værste følelse, men du er ikke alene, det skal du bare vide!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et skriv om at skrive (igen)