08.02.19

Ugens plus- & minuspoint #40

Vi er godt nok midt i ugen, og serien her plejer jo ellers at udkomme ved ugens slutning, men jeg har lige pludselig en del emner at nævne, og hvilken bedre måde end at samle dem i en af bloggens klassikere – ugens plus- og minuspoint. Det er også bare med at gribe skrivelysten, når den sniger sig ind på mig, og når jeg har tid til at nørde lidt. Der er i denne uge ..

Minuspoint til at jeg simpelthen ikke kan komme til enighed med mig selv om, hvordan jeg får tilrettelagt min ageren på bloggen og sociale medier sådan, at det stemmer overens med alt dét, jeg efterhånden føler, at jeg står for/gerne vil udkomme med. Jeg er jo ikke holdt op med at gå op i personlig stil – der ligger trods alt meget identitet i ens personlige udtryk – men jeg skal finde en måde hvorpå, jeg kan genopfinde min blog som et godt forum, der kan berøre både de lettere emne (det kunne være fede sko) og de tungere emner (identitetskaos), men samtidig være aktivistisk i forhold til klima, have en dybde i forhold til de kulturelle indslag, og ikke være en lang rulle salgstaler for diverse items og produkter. Puuuh. Trækker lige vejret.

Pluspoint til at jeg blot ved at skrive det punkt lige fik kortlagt for mig selv, hvad det er, jeg skal. Så skal ordene bare omsættes til handling. Nemt .. Haha!

Minuspoint til prisen på endagsbilletter til Roskilde Festival. Jeg kan mærke, at jeg ikke har et behov for at skulle afsted hele ugen (særligt grundet line up – jeg er ikke imponeret), men det koster jo vitterligt halvdelen af en billet til hele ugen at tage afsted en enkelt dag? Jeg har overvejet at melde mig som frivillig ligesom de seneste gange, jeg har været afsted, men det er også mange arbejdstimer, hvis ikke jeg har tænkt mig at deltage i hele festivalen. Og ja, det er i den grad et fucking #firstworldproblem

Pluspoint til at fucking Silvana Imam skal åbne Orange Scene på Roskilde Festival!!!!! Det er det absolut bedste, der er sket for det ellers, hvis man spørger mig, ret haltende line up, og den største årsag til, at jeg er ude i at ville købe en endagsbillet. Silvana Imam tager blandt andet Beatrice Eli med på scenen, og det kan jeg simpelthen ikke gå glip af. De har begge stået for en stor del af den empowerment, jeg har brugt til at styrke mit eget ståsted i forhold til min seksualitet og dét at være kvinde. Jeg idoliserer sjældent musikere, men Silvana Imam er sgu lidt et idol for mig, og jeg fik simpelthen hjertebanken, da jeg så nyheden om hendes åbning af Orange Scene.

Pluspoint til Rosinante, der har sendt mig Argonauterne af Maggie Nelson. Den glæder jeg mig ustyrligt til at læse, og det er simpelthen så godt læst (haha), at det er en bog for mig. Argonauterne er en “erindringsbog, der udforsker og udvider grænserne for, hvad kærlighed og begær er og kan være” (fra bogens bagside). Bogen er en kærlighedsfortælling om forfatterens forhold til den transkønnede kunstner Harry Dodge, lige fra forelskelsen til fødslen af deres første barn. Den beskrives som “en egensindig hybridtekst, der bevæger sig frit mellem det selvbiografiske, det filosofiske og det poetiske” (fra bogens bagside), og jeg er simpelthen så nysgerrig og spændt på det komme i gang med den.

Pluspoint til at være begyndt at have plads til igen at overveje, hvad jeg skal af uddannelse. Jeg er stadig langt fra sikker på noget, og jeg ved heller ikke, hvornår det skal være, men bare dét at have tankerum til at gøre mig overvejelser er en god følelse, og vidner også om, at jeg har taget nogle gode beslutninger på det seneste i forhold til at skabe en ro omkring mig.

Pluspoint til at en af mine yndlingsyoutubers fra mine teenageår, Leanne Woodfull, er vendt tilbage til YouTube! Jeg genfandt hende på Instagram for nylig, og nu er hun lige begyndt på YouTube igen. Det må næsten være et tegn! Og det lyder til, at hun er på en rejse, der ligner min. Det gav mig så meget skabertrang at se hendes video ..

2 kommentarer

 • Erika

  Jeg føler lidt, at du overtænker hvem du er og hvad du står for alt for meget – så meget at det virker lidt påtaget, at du gerne vil være dyb og være en der går op i politik og kultur og miljø og alt det der. Hvorfor ikke bare være den du er? Både den “overfladiske” Amalie der elsker cool sneakers og den “dybe” Amalie der interesserer sig for ligestilling osv osv? Giver det mening? :D Håber du tager det som noget konstruktivt – er vild med dig og din blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Erika,
   Jeg forstår sagtens, at man kan få det indtryk, at jeg “overtænker” mig selv – det gør jeg måske også til tider, men at reflektere og genoverveje er ikke negativt i mine øjne. Jeg vil prøve at forklare det, så det forhåbentlig giver mening. Jeg er først og fremmest ked af, at du tænker det som påtaget – jeg ser det som en udvikling, der ikke bare lige sker fra den ene dag til den anden, og det handler ikke om, hvem jeg er, men hvad jeg synes, mit blogmedie skal indeholde, fordi jeg selv er begyndt at være kritisk over for nogle af de tendenser, der hersker i “SoMe-land”. Jeg er helt reelt bare den, jeg er – har altid gået meget op i de emner, du nævner, men har ikke rigtig inkorporeret det så meget i min blog, som jeg måske egentlig gerne ville. Min pointe er helt kort, at jeg (også) gerne vil bruge min platform til noget vigtigere end at tippe om cool sneakers, men jeg synes, balancen er svær at finde.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

08.02.19