COFFEE IN THE HIPSTERHOOD OF BERLIN

MONEY ON MY MIND?

 photo Inspiration22_zps5c67bd86.jpg

Det skal handle om at tjene penge. Og det skal handle om blogging. De to ting er jo efterhånden begyndt at gå hånd i hånd i Danmark hele f***ing tiden, og flere og flere bloggere tjener penge på at lave dét, de i virkeligheden har som hobby. Inklusiv mig.
Er det så en positiv eller negativ udvikling, og er blogging i virkeligheden blevet et arbejde?

Da jeg startede med at blogge back in the days, vidste jeg ikke engang, at det var noget, man kunne tjene penge på. Det vidste jeg faktisk ikke, før jeg blev tilbudt at blogge hos Bloggers Delight, og at tjene penge på min blogging har derfor aldrig været målet, men alligevel noget jeg er stolt af at have opnået. Som Sam Smith synger: I don’t have money on my mind, I do it for the love. Det er personligt sådan, jeg har det med blogging, og fordi det er så stor en del af min hverdag, ved jeg, at jeg også ville gøre det, selvom jeg ikke fik en krone for noget af det. Hvis jeg ikke tjente penge på at blogge, ville jeg jo bare finde et fritidsjob og tjene penge på den måde.

Jeg ved, at der florerer mange debatter rundt omkring i blogland, hvor bloggere er nødt til at forklare og forsvare sig selv ift at tjene penge på sin blog, lave sponsorerede indlæg, have reklame-bannere osv. Og jeg kan egentlig ikke se problemet, så længe de sponsorerede indlæg har relevans for bloggeren, bloggen og læserne. For mig at se er udviklingen meget naturlig, da blogs jo i nogen form minder meget om et modemagasin, fitnessmagasin eller hvad temaet nu må være. Og læser man et magasin, eller deres hjemmesider (fx. cover.dk, costume.dk etc.) er der jo også reklamer fra diverse modehuse og beauty brands, som man er frit stillet til at bladre igennem. Det kan man også frit gøre på en blog, hvis man på ingen måde har lyst til at læse/se noget, der er sponsoreret af et firma.

Men vi bloggere har selvfølgelig også et ansvar i at gøre de sponsorerede indlæg så personlige som muligt, så de passer til bloggens stil, og man skal kunne mærke, at bloggerne sidder på den anden side af skærmen og rent faktisk har et eller andet forhold til dét, de skriver om. Det kan måske glippe en gang imellem, og det er dér, jeg frygter, at pengene vægter lidt for højt. Jeg ved nemlig, at mange bloggere, som tjener penge på deres blog, kalder det et arbejde. Og det gør jeg egentlig også selv, fordi jeg ikke har en indtjening udover bloggen. Men det handler jo bare om, at jeg tager min blog så seriøst og yder en indsats, som jeg synes, jeg kan være bekendt at tjene penge på. Hvis jeg skrev om mit liv som 2.g’er, hvilken kaffe jeg drikker til min brunch og hvor mange tømmermænd jeg har om lørdagen, så ville jeg nok være pænt flov over at tjene penge på det. Hvis seriøsitetsniveauet er det rette, og hvis man kan mærke bloggeren på den anden side, synes jeg ikke man skal kimse af, at de bloggere tjener en mindre eller større sum penge på det.

Hvad siger I, skal blogs være helt fri for spons og reklamer eller kan I se meningen med udviklingen?

Dette blogpost er IKKE sponsoreret ;)

14 kommentarer

 • Anna

  Har præcis samme holdning som dig! Tiden går, og det udvikler sig bare. Så længe bloggeren gør det personligt og virkelig giver sin ærlige mening om det her produkt/produkter, syntes jeg da at det er fedt! :)

  Hvis man kan tjene penge på noget man normalt ikke tjener penge på, fordi man er god til det, og elsker er det da bare et plus!

  Din blog er for fed Amalie! keep going! :)

  Mange knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Reklamer okay, så længe bloggeren står inde for det! Der er ikke noget jeg hader mere end ads, hvor man tydeligt kan se, at det er reklame. For eksempel en del af asos/nelly reklamer på diverse blogs, de virker ikke altid helt oprigtige- mere som de bare er bikset sammen hurtigt.
  Man kan dog altid bare gå unden om disse indlæg, for det er jo trods alt op til bloggeren selv ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hmmm, er lidt ked af at høre, at ASOS/Nelly blogposts virker hurtigt bikset sammen, for det er faktisk nogen af dem, jeg bruger længst tid på, da de jo også skal være gode i ASOS og Nellys øjne :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Asta

  TAK for også at skrive sådan nogle indlæg – elsker at læse dem, og synes det er virkelig interessant at høre hvad du tænker :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes bare, at det er helt vildt flot, at man er så god til at blogge at man kan have det som eneste indtægt. Det er da vildt imponerende! Jeg ville ønske, at jeg selv havde muligheder som flere store blogs har – men det er jo bare at kæmpe for det. Jeg synes det er sejt at du er noget så langt! Du skal i hvert fald ikke have dårlig samvittighed, der ligger jo et kæmpe arbejde bag.

  Emma
  http://www.thecasualcliche.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • amanda

  Er så enig i dine synspunkter!! Jeg synes, det frygtligste ved en blog er, når alle indlæg er sponsorerede, og bloggeren bare kaster om sig med fine vendinger og kloge ord, selvom de i sidste ende ikke mener en skid med det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  God debat at tage op! :)
  Som mange andre læser jeg rigtig mange blogs, og støder i den forbindelse ofte på indlæg hvor det kan være svært at gennemskue om indlægget er sponsoreret i samarbejde med er firma eller lign. I den forbindelse synes jeg det er super ÆRGELIGT at blogs bliver brugt og nogle gange også misbrugt! Jeg mener at man som blogger virkelig skal passe på med at lave for mange af sådanne indlæg, for tænk på læseren og målgruppen engang og tænk på hvorfor man begyndte at blogger til at starte med. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Jeg vil tale for begge dele, da jeg kan se pros and crons for begge sider af det.
  Som tidligere blogger tjente jeg ikke selv penge på min blog, da jeg kun havde 2500 visninger om måneden. Jeg kan ikke se, at bloggere skal have penge for deres arbejde, da det er en hobby, og det skal drives af lysten. Men jeg kan samtidig se, at en meget travl studerende uden særlig mange penge og samtidig med en stor og tidskrævende blog har stor gavn af de ekstra penge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvordan får du musik ind i indlægget?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

COFFEE IN THE HIPSTERHOOD OF BERLIN