SHARE A COKE WITH ME // COCA COLA

AT REJSE ER AT LEVE // HIGH SCHOOL M. STS

 photo IMG_7419copy-001_zpsf2214d72.jpg

Jeg er et sommerbarn, født i august, og jeg er derfor en af de yngste i min klasse, så imens de andre måske har et efterskoleår bag sig, er i gang med at tage kørekort eller overvejer at flytte hjemmefra etc., går jeg rundt og føler mig lidt ikke-parat til alt det. Så når jeg ser tilbage, kunne jeg virkelig godt have tænkt mig at være rejst ud i et år for at have noget mere livserfaring, for lige at bruge et stort ord haha, eller i hvert fald for at have lært noget mere om mig selv.

Personligt tror jeg, at man skal tages ud af sin hverdag, væk fra velkendte områder og vaner, for virkelig at udvikle sig og blive ældre. Men ikke kun for at lære noget om sig selv, man får jo også større indsigt i en anden kultur, en anden dagligdag og nogle helt andre mennesker. Jeg ville vælge Australien, tror jeg, komme ned og opleve et andet skolesystem, få set en del af verden, som er helt anderledes end herhjemme, sige hej til en koala, fejre jul i solskin og lære at snakke engelsk med australsk accent. Hvor cool ville det lige være at have med i bagagen?

Dét, der stoppede mig mest var nok usikkerheden, det lidt utrygge ved at rejse væk fra mine vante omgivelser. Men med STS-education foregår det sådan, at man kommer på et forberedelseskursus inden, man er tilknyttet en kontaktperson, der er nødtelefon døgnet rundt, og så synes jeg egentlig kun det lyder spændende at få lov at opleve en hel ny hverdag. Det behøver selvfølgelig ikke være Australien, det kan også være USA, New Zealand, Frankring, Spanien m.fl., og man kan også rejse undervejs, fx. Stine, som tog til Hawaii, og det kan I læse meget mere om her.

Har nogen af jer været på sådan en rejse, eller kunne I finde på at gøre det?

Sponsoreret af STS.

30 kommentarer

 • Jeg går selv i 2.g og føler mig ikke parat til de “voksen ting” der venter mig efter gymnasiet, derfor har jeg valgt at tage 3 mdr. til USA i mit sabbatår hvor jeg går på højskole og lærer mig selv at kende! Der er mange andre destinationer end bare USA, og det er virkelig hver at overveje, hvis man går og fortryder at man ikke (det gjorde jeg heller ikke) tog ud inden gymnasiet. Jeg rejser med Dansk Studie Center, som er rigtig professionelle!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak fordi du skrev om det, har lige siddet og kigget, og jeg vil SÅ gerne på deres 2 mdrs rejse til Australien i mit sabbatår! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Desværre ikke! Dog overvejer jeg at tage 3 måneder til Australien og arbejde i mit sabbatår. Det passer også fint, da jeg har noget familie i Canberra, som jeg muligvis kan bo hos :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Årh det lyder nice!! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lyder fedt, men nu bor jeg selv hernede og besøgte Canberra en weekend. Det er nok den mest kedelige og ikke australske by at bo i. Føles som at bo et sted langt væk fra alt i Sønderjylland :-) Hvis man vil have sommervibe og mærke den australske stemning, bor man helt sikkert bo i melbourne eller sydney :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for tippet! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg går kun i niende, men skal her efter sommerferien 10 måneder til USA på high school, og glæder mig meget til at komme ud af de vante rammer, samt lære noget mere om mig selv!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • I sommerferien mellem folkeskolen og gymnasiet var jeg og en veninde på sprogrejse med STS i England i 3 uger. Jeg ved godt, at det er en lidt længere rejse, som du har i tankerne, men jeg ville bare lige understege, at man på blot de 3 uger lærte en hel del. Personligt lærte jeg at stå mere på egne ben(da vi jo skulle fungere i en helt fremmed by med en masse fremmed mennesker), være mere åben overfor nye mennesker(hvilket man bliver mere eller mindre tvunget til på sådan en tur) og samtidigt forbedre sit engelsk en hel del. Alt det på blot 3 uger, så en længerevarende rejse kan helt sikkert lære og styrke en utroligt meget :-)

  http://lostinmyclosetbyam.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Go for it! Gjorde set self sidste år, og det er absolut den aller fedeste rejse du kan give dig selv.
  Det er usikkert, det er pisse hårdt, og det kræver en masse mod, og at man er klar. Man skal have alle fordomme lagt til side, og være åben, for andre, og andres kulturer.
  Jeg tog til Hawaii, kan man ønske sig noget bedre? Bo direkte ud til Waikiki strand, hvor surfere gav den gas, hvor nattelivet aldrig endte, og hvor man hiker så langt som man over hovedet kan komme op, og får et syn der hænger ved resten af livet!

  Det absolut hårdeste for mig, var de første tre uger, tilvænningen, savnet osv. Det handler bare om at gøre så meget som muligt, komme ud og se noget, der ligger du alt bag dig!

  Ville så meget ønske at jeg kunne gøre det igen, om præcis 7 dage, er det et år siden jeg kom hjem!

  Faktisk er det absolut hårdeste, at komme hjem, tro mig, når man sidder i et dansk klasselokale, vil du drømme dig tilbage på den mest fantastiske rejse!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder fantastisk! Jeg overvejer at kombinere en rejse til USA med en rejse til Hawaii i mit sabbatår :))

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida Gardel

  Jeg tror et år væk for at blive modnet er en fantastisk mulighed til at lære sig selv bedre at kende :) Her efter sommerferien når niende klasse og mine eksamener er slut skal jeg et år til Californien! Jeg er ikke et sekund i tvivl og glæder mig utrolig meget. Jeg tror det bliver så fedt at opleve en ny kultur :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er lige kommet hjem fra mit 10 måneders udvekslingsophold i USA her i sidste weekend. Det har været en oplevelse som var helt ubeskrivelig og helt fantastisk. På et år som udvekslingstudent får du prøvet grænser af, skabt nye venskaber med unge fra hele verdenen, en masse fantastiske oplevelser og så bliver du også tæt på flydende i sproget. Jeg rejste med Explorius og de var meget professionelle og var gode til at forberede en på sin rejse og hjælpe undervejs. Har skrevet om hele mit ophold på min blog: highschool.amaliechristine.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Jeg er lige kommet hjem fra en 10 måneder langt udvekslingsophold.
  Det er nok den bedste beslutning, jeg nogensinde har taget. Bare det, at være en del af skolen, og være en del af det sociale. Det spillede også en utrolig stor rolle. Man bliver nødt til at udfordre sig selv, og prøve nogle grænser af, for at få det optimale ud af sit ophold. Jeg elskede hvert eneste minut, og ville ønske at jeg kunne tage et år mere, men det går ikke med mit gym herhjemme.
  Gør det, du vil få så mange oplevelser, og du kommer til at pakke rygsækken med minder og erfaring.

  Det er pisse hårdt, og man skal huske, at de ikke aner hvem du er, og hvad du interessere dig for. Du skal “sælge” dig selv, og du skal vise, at du faktisk er okay, selvom du er fra lille Danmark, som de normalt ikke aner, hvad er.

  Det er det hele værd! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg er ligenu på min 12-sidste dag af mit udvekslingsophold i Spanien, hvor jeg tog hen i september efter at afslutte 9-klasse. Det har været en fantastisk oplevelse og et helt uforglemmeligt år, og jeg kan da klart anbefale til alle der har muligheden at tage et år/nogle måneder i udlandet og lære en helt ny kultur at kende! Jeg rejser selv med organisationen Explorius som jeg har været med glad for, men har også hørt meget om STS :-)
  Ps. Og så er det med at lære et helt nyt sprog også bare fantalastisk !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Jeg tager afsted til USA om halvanden måned, glæder mig sååå meget! Jeg kan godt forstår at du ikke gjorde det, da jeg allerede nu kan mærke hvor hårdt det bliver at sige farvel til kæreste, venner og familie, men jeg er helt enig i det med at blive modnet. Og så er jeg sikker på at uanset hvor man tager hen, bliver det det bedste år ever.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Jeg var selv et år i USA efter 9. klasse som udvekslingsstudent. Det var et helt fantastisk år selvom jeg næsten halvvejs i året endte med at skifte familie, da der var nogle problemer. Selvom det var en virkelig ubehagelig oplevelse, kan jeg bagefter kigge tilbage og se at jeg lærte så VILDT mange ting om mig selv, og glæder mig over den fantastiske værtsfamilie jeg endte hos.

  Jeg vil til hver en tid anbefale det til enhver, det er fantastisk at opleve så meget nyt og møde så mange vidunderlige mennesker.
  Go for it!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg har ikke selv været på sådan en rejse, men jeg føler to år på efterskole rykkede mig så meget, at jeg er klar til alle de “voksne” ting, og det var blandt andet derfor jeg i februar flyttede i egen lejlighed. Helt klar til alt, er jeg dog ikke. Eksempelvis at beslutte mig for hvad jeg vil lave resten af mit liv. Det er en ret voldsom beslutning, og derfor skal jeg helt klart også ud at rejse efter 3.g – jeg tror jeg rejser en tur gennem sydamerika, hvor der ikke altid er helt sikkert, og hvor kulturen er helt anderledes og hvor ting som frihed ikke er en selvfølge. Det synes jeg kunne være spændende, og jeg er all-in på at man rejser derhen hvor man drømmer om, for at blive af- eller bekræftet i hvordan man tænkte det var der og for at lære en masse. Held og lykke, håber du tager turen og nyder den!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • N.

  Jeg får min hue på om en uge, og rejser til Australien i et halvt år til august som en del af mit sabbatår. Selvom jeg også var på efterskole i 10. klasse, er jeg stadig sindssygt skræmt for at rejse væk fra min hverdag herhjemme. Jeg er spændt og bange på samme tid, men jeg ved bare, at jeg vil fortryde, hvis jeg ikke gør det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida Bland

  Er selv halv australier (min far er fra landet “down under”), så hele min familie bor dernede. Vi rejste derned for omkring 2 år siden, hvor vi også besøgte Vietnam, Filippinerne og Thailand.
  Har mange gange overvejet at tage derned et år, bo hos min familie og gå i skole dernede eller bare få en job. Jeg synes landet, Australien, er det fedeste. Alting er så lækkert!
  Jeg håber du beslutter dig for at tage et år til Australien engang, når du er blevet student! Btw. de har det lækreste chokolade og andre specialiteter! Måske ses vi dernede en dag :-)

  i

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica P

  Sidste sommer var jeg på sprogrejse med STS, hvor jeg boede tre uger hos en familie i England og gik i skole de to af ugerne, hvorefter den sidste uge var et fashionkursus. Selvom tre uger lyder som meget kort tid, og egentlig også kun føles som én, lærte jeg helt utroligt meget. Jeg fik de skønneste veninder fra hele landet samt fra Norge, Sverige og Italien, og jeg lærte rigtig meget om mig selv. Dét, at bevæge sig så langt væk hjemmefra helt alene som 16-årig, gjorde helt sikkert, at jeg er blevet meget mere udadvendt, og at jeg var hundrede procent klar på at starte (uden at kende nogen) på gymnasiet. Det var fantastisk at få lov at opleve en helt anden kultur og bo hos en familie, der havde helt andre prioriteter, end hvad jeg er vant til. Jeg savner England ualmindeligt meget, og turen har helt sikkert gjort mig mere rejselysten, hvorfor jeg nu også planlægger at være au pair i USA efter gymnasiet :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Sidste år var jeg på udveksling i USA. Det var et rigtig fedt år, og man lærer helt klart noget om sig selv og sine grænser osv. Jeg tænker tit på om jeg ville gøre det igen, og det er jeg endnu ikke sikker på, men det er jo forskelligt fra person til person. Jeg anbefaler det dog virkelig – super fed oplevelse :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Går selv i ottende klasse og har så mange overvejelser omkring det. På den ene side virker det så utrygt, og slet ikke som noget for mig, men på den anden side kunne det være så fedt, som du også selv nævner det, at opleve en helt anderledes kultur, end hvad man er vant til. Jeg har altid været fascineret af England og drømmer også om at flytte til London når jeg bliver ældre. Og så ville det da også helt klart være et ekstra plus at kunne tale engelsk med britisk accent ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Juul Nielsen

  Det er lige præcis det jeg skal her efter 9. men bare i USA.
  10 måneder i udlandet hvor jeg skal stå på egne ben.
  Glæder mig så sygt meget til det!!! Kan slet ikke vente

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har et helt andet spørgsmål! :-D skoene, er de fra Nike?

  – Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kom faktisk hjem her i Lørdags fra et år i USA, som udvekslings elev, jeg rejste dog ikke med sts, med med my education, men det var helt sikkert det bedste valg jeg har haft taget, og har nydt hvert et øjeblik derover, og ønsker kun andre får oplevelsen nu, har man chancen så skal man squ tage den, it’s a 1 in a life time opportunity, og det er så fantastisk :)

  Kristina
  -kristinachristensen.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SHARE A COKE WITH ME // COCA COLA