COMME DES GARCONS PLAY GREEN & WHITE

JERES SPØRGSMÅL OMKRING ATU

 photo Inspiration28_zpsd5eba7d7.jpg

Jeg skal nok få filmet videoen med svar på alle jeres spørgsmål snart, men for at holde videoen så saftig og interessant som mulig, får I lige jeres spørgsmål om ATU besvaret i dette lille blogpost. Så kan I nemlig selv vælge, om I vil læse det, og I kan springe over, hvis akademiske udfordringer slet ikke er i jeres interesse.

Hvad er ATU?

ATU står for Akademiet for Talentfulde Unge, og det er et tilbud til fagligt motiverede og akademisk talentfulde gymnasieelever. Man er tilknyttet akademiet i to år – fra midten af 1.g til midten af 3.g. I de to år deltager man i nogle obligatoriske seminarer og workshops, og så er der en masse forskellige frivillige aktiviteter, man kan melde sig til. De fleste seminarer foregår efter skole eller i weekender, men hvis det er i skoletiden, får man selvfølgelig godskrevet fravær. For at modtage sit diplom skal man desuden deltage i en camp.

Hvordan blev du en del af ATU?

Jeg var blevet holdt øje med af mine lærere og min studievejleder, og fordi jeg havde utroligt lav fravær i 1.g (havde faktisk slet ikke noget fravær det første halve år) og stabile karakterer, som var lige så høje som i folkeskolen, blev jeg udvalgt af mit gymnasie. Jeg fik derefter tilbuddet om at ansøge om plads på ATU, og fordi jeg altid har elsket at blive akademisk udfordret, ansøgte jeg, og jeg var så heldig at komme ind.

Bliver man spurgt, eller skal man selv ansøge?

Det er forskelligt fra skole til skole. På mit gymnasie bliver man spurgt, og så kan man ansøge, hvis man vil, men jeg har også hørt om gymnasier, hvor man selv spørger sin studievejleder eller rektor, om man kan få lov at ansøge. På deres hjemmeside står der, at man skal indstilles af sin rektor, og derefter kan man ansøge.

Håber det besvarede jeres spørgsmål grundigt nok, men I er selvfølgelig velkomne til at komme med flere spørgsmål.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

COMME DES GARCONS PLAY GREEN & WHITE