THURSDAY TUNES // THE STRIP

“SYNES DU, AT DIT LIV ER GLAMOURØST?”

 photo IMG_1890_zpsb8785423.jpg

Et spørgsmål, som er fandens svært at svare på. Et af de dér, hvor man er en idiot, lige meget om svaret er ja eller nej, men jeg er glad for, at en læser spurgte, for det satte nogle tanker igang hos mig, og nu er jeg vist blevet klar til at dele dem med jer, so here it goes ..

Jeg har det lidt sådan, at hvis jeg svarer nej, kommer jeg til at lyde utaknemmelig, som om jeg tager det hele lidt for givet og ikke er klar over, hvor velsignet jeg er, og hvor heldig jeg er at have fået succes med den hobby, jeg har brugt ufatteligt mange timer på, siden jeg var 13 år gammel. Omvendt ville jeg føle, at jeg løfter mig selv højere hævet end andre mennesker, hvis jeg svarer ja. Som om min tilværelse har et eller andet særpræg, som gør, at mit liv bare er en dans på røde roser, og at billederne på min Instagram profil er den hele sandhed. Men det er jo ikke sådan, landet ligger. Det er utroligt nemt at glemme, at der gemmer sig et liv og en person bag en Instagram profil eller en Facebook profil, som helt sikkert har en historie, der rækker meget længere end søndagsbrunch med veninderne på det nye in-sted i København. Sakspotts pelsen er måske lånt eller delt mellem tre veninder, hun spiste måske en pizza i sengen dagen efter, at hun stod og var lækker på dansegulvet på den mest fancy natklub i Kbh, måske var hun faktisk bare på en snusket bar og måske spiser hun slet ikke noget.

Jeg glemmer det selv. Altså ikke at spise, men at Instagram, Facebook og andre sociale medier ikke er den hele sandhed. Når jeg poster et Instagram-billede af mig selv i min nye grønne pels en mandag morgen og hashtagger #readyforaneweek, står der jo ingen steder, at den pels nok var min eneste motivation til at gå ud af døren den morgen, og at det med at være klar til en ny uge både var at lyve over for mig selv, men også over for alle, der så det billede. Der står heller ingen steder, når jeg er rundt til blogevents flere gange på en uge eller spiser middag og drikker vin på en hverdagsaften, at jeg ikke har overskud til mine afleveringer, når jeg så kommer hjem, og at mit skriftlige fravær får min mave til at snørre sig sammen.

Derudover er der den tilværelse, man har, når man låser sig ind derhjemme og sidder på sit værelse. Den deler man måske ikke engang med sine tætte veninder, fordi det, i hvert fald for mig, er pisse hamrende svært at bevæge sig udover den kant, hvor det er okay at vise skrøbelighed. Jeg ved simpelthen ikke noget værre end at føle mig lille, og jeg hader, når min facade krakelerer, hvis jeg får lidt for meget hvidvin til en fest, og det hele vælter ned omkring mig på én gang.

Det er måske også derfor, at jeg er slem til kun at være aktiv på Instagram, når jeg foretager mig noget spændende eller noget pænt, som ser flot ud ved siden af de andre billeder. Jeg glemmer, at det giver et forkert billede af tilværelsen, fordi jeg godt selv kan lide at tænke, at livet kun er søndagsbrunch med veninderne og sjove byture, som altid ender godt (…).

Mit svar på spørgsmålet er derfor hverken ja eller nej. Mit liv er langt fra håbløst, men så nogen gange føles dét lidt sådan alligevel, indtil man kommer ovenpå igen. Der er ingen enten eller.
Der er bare en bagside til den pæne forside, jeg lægger på Instagram.

36 kommentarer

 • Anna

  Så godt skrevet. Respekt herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rosa Veilgaard

  Du er så god til at formulere dine tanker, og det giver bare et helt vildt godt indtryk af dig. Virkelig godt skrevet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Simpelthen så smukt skrevet. Hvor er det rart, at hører en blogger, hvis liv ellers ser så smukt og perfekt ud, også kan være så uperfekt og til tider pisse svært. Vi jo godt, at ingen er perfekte og at intet liv i virkeligheden er som instagram ellers viser det så fint, men hvor er det altså rart at få det bekræftet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Dette er endnu en af grundende til, at du er min yndlings-blogger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Wow Amelie!! Græder lidt – så godt skrevet <3 Flere af disse indlæg, tak ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Oh don’t! Men tusind tak – haha, må se om jeg kan lave flere. De kommer jo kun, når jeg lige har noget på hjerte, jeg bare må ud med :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Wow, sikke et velskrevet indlæg !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Tak Amalie, for dit fine indlæg :-*

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hvor er det godt skrevet! Respekt herfra! Du viser det menneskelige i, en nogen gange, meget unaturlig bloggerverden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Åh, hvor er det dog bare ærligt og helt perfekt! Det får den mere overfladiske side, til at virke mere ægte. Dejligt, at nogle bloggere, tager sig tid til at skrive et velformuleret indlæg, hvor der rent faktisk er tænkt over svaret! :-) Jeg blev glad og meget tilfreds da jeg læste dette!!! Nu må jeg nok helle komme tilbage til min aflevering, så jeg ikke ender med skriftligt fravær, hehe :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har i hvert fald tænkt over dette længe, også fordi det nogen gange ligefrem har konsekvenser for nye bekendtskaber, fordi de har en forkert opfattelse af mit liv. Haha, jeg vil ikke være skyld i skriftligt fravær! ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg knuselskede din blog for et halvt års tid siden og læste den konstant. Men på det seneste har der bare været noget jeg ikke helt kunne lide, og det her indlæg satte mig virkelig i hjørnet. Det er godt skrevet, og jeg kan relatere til det. Jeg elsker, når vi læsere får lov at se en lidt mere personlig side. Bare engang imellem. Så må resten af det godt være de mindre seriøse ting, som “ready for a new week”. Det er en dejlig blog du har dig, så tak fordi du har den!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg forstår ikke helt din kommentar. Altså fik du en bedre eller dårligere opfattelse af min blog efter dette indlæg?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Undskyld, det var også lidt skørt formuleret. Jeg var blevet lidt træt af din blog, men det her indlæg satte virkelig nogle tanker i gang, så helt klart en bedre opfattelse af din blog. Som jeg elsker, men bare var lidt træt af. Er rigtig glad for jeg blev, har en tendens til bare at unfollowe ellers.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ana

  Hvor har du pisse ret! Og modigt af dig og skrive sådan et indlæg men det viser også bare at du er mere en et kønt ansigt og en misundelsesværdig pels. Stor respekt herfra og en kæmpe thumbs up

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • line

  Virkelig et helt fantastisk indlæg, og hvor har du bare så meget ret. Kæmpe respekt herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Godtschalk

  Det er piger som dig der gør at jeg elsker denne her blogger-verden! Piger uden filter, som ikke er bange for at stå frem og lige tage et skridt tilbage og sige “Hey! Den her verden er ikke altid som på billederne”. Personligt syntes jeg selv at det er SÅ meget iorden og slå alle billederne op når man er til events og tagge lokaliteten og dermed fremstå lidt glamourøst, for det er det du/i har fået og skabe med jeres arbejde/hobby. Selv var jeg godt træt af i starten, da denne verden dukkede op for mig, rigtig tit slå ind på blogs hvor der lå det ene sponsoreret indlæg efter det andet, men jeg har stille og roligt vendt det til noget positivt da det son regl er de indlæg hvor der er lækkerier og godter til os læser ;-) Med denne kommentar ville jeg enlig bare sige at jeg er så glad for at du åbner og smider filtret og fortæller hudløst ærligt hvordan det i virkeligheden til tider er bag kameraet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sofie

  Hvor er det bare fantastisk skrevet<3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Sikke et velskrevet indlæg! Det sætter en masse tanker i gang, og sætter tingene i et helt nyt perspektiv. Tak for det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dejligt med indlæg som dette, og hvor er det godt skrevet og formuleret, så man ikke bare sidder tilbage med en “var det så et ja eller et nej?”-følelse :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikoline

  Hvor er det bare utroligt godt skrevet, og så nemt at relatere til!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • AKS

  Virkelig et fint indlæg! Det er velskrevet og man kan virkelig mærke du har tænkt over tingene. Er vild med hvordan du kombinerer mode og mere personlige indlæg på din blog. Du gør det simpelthen så godt :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bolette

  … jeg kan godt lide det her indlæg <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line BS

  Godmorgen på denne tirsdag <3 Ville bare lige sige, at du ikke giver dig selv nok credit – du viser jo netop skrøbelighed, uperfekthed og menneskelighed i dette indlæg, ting du siger, du har svært ved. Øvelse gør mester. Og så vil jeg bare lige sige noget, som jeg selv er ved at lære: det er okay at være ked af det, det er okay at græde, det er okay at "gå ind i en følelse", mærke den og bare lade livet være liv et øjeblik. God energi herfra, ønsker dig alt godt :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie Louise

  Hej Amalie,
  Det her er faktisk første gang, jeg nogensinde har skrevet en kommentar på en blog, og tro mig: jeg er ellers en ret rutineret bloglæser – men hold nu kæft, hvor blev jeg bare nødt til at gøre det denne gang. Du er så velovervejet og -formuleret, at det gør dig virkelig unik i det her blogunivers. Åh, jeg bliver bare så træt, når bloggere f.eks. smider en fuldstændig uredigeret svada ud, eller bruger bloggen som et lille terapiforum om egne ordinære bagateller, eller tydeligvis ikke orker andet end at genbruge deres aktivitet på Insta… Og så kommer du, og har bare en virkelig god balance kørende, hvor vi får stil og reflektion i rette doser og pakket ind i en passende distance til dit privatliv. Det skal du edermanme have credit for, for det fungerer virkelig godt! Tak herfra :-)
  Bedste hilsner
  Marie Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Marie Louise,
   Tusind tak for din kommentar. Det er så rart at få at vide, at mine skriblerier har den effekt og ikke bare føles som endnu en uredigeret svada, som du så fint bruger som eksempel. Det betyder virkelig meget for mig at få bekræftigelse i, at dét, jeg gør, fungerer godt og har den rigtige effekt. Tak igen :) Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Så flot et indlæg. Synes det er rigtigt godt at minde både os (og dig selv måske) om, at livet ikke er en instagram post. Det kan være så nemt at glemme, at selv smukke piger med pelse, blogger-brunch og by-ture også har følelser og problemer selv. Håber dog du husker ikke altid at være for hård ved dig selv, og bare nyde øjeblikket! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

THURSDAY TUNES // THE STRIP