ALT OM MIT VALG AF STUDIE, INTRO & RUSTUR

Jeg sidder på mit værelse derhjemme og har knap nok pakket ud fra mine seks måneder på højskole. Faktisk kan jeg slet ikke nå at pakke ud, for jeg har kun en enkelt nat hjemme, inden jeg skal afsted på Roskilde Festival. Jeg har hele tiden haft det som plan at tage et sabbatår mere. For at lave hvad ved jeg ikke, og min identitetskrise har jeg haft siddende i mig alle seks måneder på højskolen. Den er der stadig. Alligevel begynder jeg at sidde og kigge på uddannelser. Ville jeg være klar til at starte på et studie? Er der noget andet, jeg hellere vil? Det er der ikke. Jeg søger ind på CBS og tænker ikke meget mere over det, før der kun er et par dage til afgørelsen. Er det nu den rigtige beslutning? Skal jeg sige ja, hvis jeg kommer ind? Er jeg voksen nok til at starte på uni? Kan man starte på uni, selvom man stadig bor hjemme? Alle de spørgsmål kører rundt i mit hovede igen og igen, indtil dagen kommer, og brevet lander i min postkasse. Jeg er optaget på HA(kom.) på CBS. Et stort smil breder sig på mit ansigt, og jeg kan ikke lade være at komme med et lille hvin. Jeg skal læse HA(kom.) på CBS pr. september 2016.
Mit studie er valgt ud fra mine erfaringer på højskolen, nemlig at selve journalistikken ikke interesserer mig nok til at uddanne mig til at være journalist. Jeg vil gerne kommunikere på kreativ vis, ligesom jeg gør her på bloggen, og jeg ved faktisk ikke, hvorfor det har taget mig så lang tid at finde frem til, hvilken slags kommunikation jeg vil arbejde med. En HA(kom.) uddannelse er erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation, som lærer en at kommunikere eksternt og internt i en virksomhed samt tage stilling til, hvordan virksomheden bedst muligt kommunikerer i forhold til den samfundsmæssige omverden. Det lyder præcis som noget for mig, og som en uddannelse der kan bringe mig tættere på min drøm. Hvad den helt specifikt går ud på, vil jeg holde for mig selv, ellers går den jo ikke i opfyldelse.
I dagene op til introforløbet er jeg faktisk ikke nervøs, og jeg tænker mest på at få arbejdet, så jeg kan føle mig bare en smule økonomisk stabil i den første tid på studiet (det er så ikke lykkedes mig). På den første dag er jeg heller ikke nervøs, i hvert fald ikke som jeg husker at have været det den første dag på gymnasiet. Måske jeg er vokset fra det, måske jeg bare har været gennem de klassiske navnelege så mange gange, at de ikke længere får det til at vende sig i maven på mig. Der er mange nye ansigter, og det er svært at holde overblik, men introdagene går godt, og jeg har de bedste vejledere, man kunne forestille sig. Det bliver tid til rustur, og den er jeg faktisk nervøs for, men jeg tænker tilbage på den første nat på højskolen, og får overbevist mig selv om, at det jo nok skal gå. Det hele viser sig at blive virkelig sjovt, som i curling-med-et-menneske-i-en-IKEA-pose-på-presenninger-smurt-ind-i-brun-sæbe-sjovt, og sjældent har jeg følt mig så motiveret til bare at hoppe ud i det hele med åbent sind. Så mærker jeg, hvordan min tid på højskolen har ændret noget i mig. Og det føles ret fantastisk.
Nu er introforløbet ved at være slut, jeg har købt de fleste af mine bøger til 1. semester, og er virkelig nysgerrig på mit studie, så jeg føler mig både motiveret og klar til livet som universitetsstuderende. Der mangler bare lige et værelse eller en lejlighed i mit navn tættere på København, men så er den vist også ved at være der.
Hvis I har nogle spørgsmål til noget af alt det her, er I mere end velkomne til at skrive dem til mig i kommentarfeltet, og så brygger jeg et indlæg sammen alt efter antallet af spørgsmål.
Husk iøvrigt at like min nye Facebook-side! Der deler jeg alle nye indlæg.
Hej Amalie
Har du nogle gode råd til, hvordan man bedst muligt kommer til at føle sig tryg/tilpas, et nyt sted (gymnasie, højskole osv.)
Hvad har dine egne oplevelser være mht. at skulle skabe nye relationer og finde veninder, et nyt sted?