WANT TO WEAR: H&M TREND FAVOURITES

ALT OM MIT VALG AF STUDIE, INTRO & RUSTUR

Jeg sidder på mit værelse derhjemme og har knap nok pakket ud fra mine seks måneder på højskole. Faktisk kan jeg slet ikke nå at pakke ud, for jeg har kun en enkelt nat hjemme, inden jeg skal afsted på Roskilde Festival. Jeg har hele tiden haft det som plan at tage et sabbatår mere. For at lave hvad ved jeg ikke, og min identitetskrise har jeg haft siddende i mig alle seks måneder på højskolen. Den er der stadig. Alligevel begynder jeg at sidde og kigge på uddannelser. Ville jeg være klar til at starte på et studie? Er der noget andet, jeg hellere vil? Det er der ikke. Jeg søger ind på CBS og tænker ikke meget mere over det, før der kun er et par dage til afgørelsen. Er det nu den rigtige beslutning? Skal jeg sige ja, hvis jeg kommer ind? Er jeg voksen nok til at starte på uni? Kan man starte på uni, selvom man stadig bor hjemme? Alle de spørgsmål kører rundt i mit hovede igen og igen, indtil dagen kommer, og brevet lander i min postkasse. Jeg er optaget på HA(kom.) på CBS. Et stort smil breder sig på mit ansigt, og jeg kan ikke lade være at komme med et lille hvin. Jeg skal læse HA(kom.) på CBS pr. september 2016.

Mit studie er valgt ud fra mine erfaringer på højskolen, nemlig at selve journalistikken ikke interesserer mig nok til at uddanne mig til at være journalist. Jeg vil gerne kommunikere på kreativ vis, ligesom jeg gør her på bloggen, og jeg ved faktisk ikke, hvorfor det har taget mig så lang tid at finde frem til, hvilken slags kommunikation jeg vil arbejde med. En HA(kom.) uddannelse er erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation, som lærer en at kommunikere eksternt og internt i en virksomhed samt tage stilling til, hvordan virksomheden bedst muligt kommunikerer i forhold til den samfundsmæssige omverden. Det lyder præcis som noget for mig, og som en uddannelse der kan bringe mig tættere på min drøm. Hvad den helt specifikt går ud på, vil jeg holde for mig selv, ellers går den jo ikke i opfyldelse.

I dagene op til introforløbet er jeg faktisk ikke nervøs, og jeg tænker mest på at få arbejdet, så jeg kan føle mig bare en smule økonomisk stabil i den første tid på studiet (det er så ikke lykkedes mig). På den første dag er jeg heller ikke nervøs, i hvert fald ikke som jeg husker at have været det den første dag på gymnasiet. Måske jeg er vokset fra det, måske jeg bare har været gennem de klassiske navnelege så mange gange, at de ikke længere får det til at vende sig i maven på mig. Der er mange nye ansigter, og det er svært at holde overblik, men introdagene går godt, og jeg har de bedste vejledere, man kunne forestille sig. Det bliver tid til rustur, og den er jeg faktisk nervøs for, men jeg tænker tilbage på den første nat på højskolen, og får overbevist mig selv om, at det jo nok skal gå. Det hele viser sig at blive virkelig sjovt, som i curling-med-et-menneske-i-en-IKEA-pose-på-presenninger-smurt-ind-i-brun-sæbe-sjovt, og sjældent har jeg følt mig så motiveret til bare at hoppe ud i det hele med åbent sind. Så mærker jeg, hvordan min tid på højskolen har ændret noget i mig. Og det føles ret fantastisk.

Nu er introforløbet ved at være slut, jeg har købt de fleste af mine bøger til 1. semester, og er virkelig nysgerrig på mit studie, så jeg føler mig både motiveret og klar til livet som universitetsstuderende. Der mangler bare lige et værelse eller en lejlighed i mit navn tættere på København, men så er den vist også ved at være der.

Hvis I har nogle spørgsmål til noget af alt det her, er I mere end velkomne til at skrive dem til mig i kommentarfeltet, og så brygger jeg et indlæg sammen alt efter antallet af spørgsmål.

Husk iøvrigt at like min nye Facebook-side! Der deler jeg alle nye indlæg.

8 kommentarer

 • Ditte

  Hej Amalie
  Har du nogle gode råd til, hvordan man bedst muligt kommer til at føle sig tryg/tilpas, et nyt sted (gymnasie, højskole osv.)
  Hvad har dine egne oplevelser være mht. at skulle skabe nye relationer og finde veninder, et nyt sted?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hej Amalie! Jeg har selv lige taget hul på mit sabbatår, og min plan er at søge IMK på CBS som jo også er en kommunikationsuddannelse. Havde du nogensinde den i dine overvejelser, og hvis ja, hvilke tanker gjorde du dig så?

  Mange hilsner

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • E

  Hvad var din bedste oplevelse på højskole? Er det dét værd, at bruge et halvt år af sit liv på?
  Spørg fordi jeg selv skal på højskole i januar.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Havde du overvejet Kommunikation på Medie- og Journalisthøjskolen? Der går jeg nemlig selv, og den lyder præcis som det du ønsker. Man arbejder med kommunikation på en kreativ måde, og journalistik er også et vigtigt element – dog selvfølgelig ikke lige så stor en del af det, som på selve journalistuddannelsen. Der lærer man også at bruge det i praksis, hvor mit indtryk er, at H.A.(kom.) er mindre praksisnær.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Freja. Den havde jeg overvejet, ja, men da jeg besluttede at søge studie, var det jo for sent at søge kvote 2. Derfor faldt mit valg på HA(kom.). Desuden har vi et helt semester i praktik, og al den teori, vi lærer om, bliver bundet op på såkaldte cases, der er meget realistiske. Jeg føler mig i hvert fald tryg ved også at få faget i hænderne, hvis man kan sige det sådan :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Hej Amalie,

  Ville bare sige tak for dette indlæg, da jeg selv går igennem en såkaldt ”identitetskrise” som blandt andet vedrører valg af studie osv. og dette indlæg giver en smule form for håb og at det nok skal gå alt sammen.

  Held og lykke med det hele! <3

  PS. Har du nogensine fået at vide at du ligner Chloë Sevigny som i UTROLIGT meget!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Nina,
   Tusind tak for din kommentar! Jeg er glad for, at du kunne bruge mit indlæg. Og tro mig, det hele skal nok gå :) Tak <3 Og i lige måde! Det har jeg aldrig fået at vide, men jeg bryder mig ikke rigtig om hendes look, så det er jeg da lidt ked af haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Jeg ville egentlig høre om dine erfaringer angående skoletasker til studiet. Jeg skal muligvis starte på CBS til sommer. Så hvis du har nogle anbefalinger

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WANT TO WEAR: H&M TREND FAVOURITES