KEEPING WARM IN THIS SWEATER WEATHER

JEG DROPPER UD AF MIT STUDIE

Denne her gif repræsenterer mit nye liv uden SU og uden job. Arbejder dog ihærdigt på det med job.

Jeg har skrevet det her indlæg flere gange. Der ligger faktisk et helt færdigskrevet indlæg klar, som jeg bare kunne udgive, men jeg finder hele tiden frem til en ny tanke, et nyt budskab, som jeg finder det værd at formidle til jer, så nu skriver jeg lige et helt nyt indlæg .. Igen! Jeg har taget en beslutning om at droppe ud af mit studie. Jeg begyndte at læse HA(kom.) på CBS i sommer, og det er en erhvervsøkonomisk kommunikationsuddannelse, jeg havde planer om at bruge til at skabe karriere i den kreative kommunikationsbranche, gerne inden for dansk design.

I starten var jeg sindssygt glad for det. Det var jeg virkelig. Især fordi jeg hele tiden fik at vide, at det da var det helt rigtige valg, at jeg havde et perfekt udgangspunkt, og at det nok skulle blive rigtig vildt for mig. Og så tror man også selv på det. Men der var hele tiden sådan et jag af, at det her ikke var helt rigtigt. Jeg fokuserede min frustration på mikroøkonomi, og det var først i starten af december, at det gik op for mig, at det ikke bare var dét, men faktisk hele studiet.

Jeg er ikke demotiveret af natur. Jeg elsker faktisk at gå i skole, elsker at arbejde målrettet med en opgave, og jeg kan godt lide denne dér følelse af at kunne koble ny læring til egen erfaring og tidligere læring. Det er en fed rus, når noget går op i en højere enhed på den måde. Men sådan havde jeg det bare slet ikke på CBS. Og der gik det op for mig, at fagene ikke sagde mig noget. Jeg deltog bare, fordi jeg havde denne dér idé om, at uddannelsen jo var det perfekte valg for mig. Det er jo også et nederlag at skulle indrømme over for sig selv og for andre, at man faktisk har valgt det forkerte. At man har lyst til at give op. Så man giver det en chance mere, bilder sig selv ind, at det nok skal blive bedre og føles mere rigtigt. Men der er bare det ved det, at jeg hver dag, gennem flere måneder, gav studiet en chance mere, og nu har jeg bare ikke flere chancer at give af. Slet ikke med det nye uddannelsesloft, og derfor har jeg valgt at droppe ud.

Jeg tror, det er vigtigt at vælge sin uddannelse ud fra sine interesser, og i nogen grad også talenter, frem for at vælge ud fra en karrieredrøm. Selvfølgelig skal man læse jura, hvis man gerne vil være advokat, men vil man det, har man højst sandsynligt også en interesse i jura. Det er i hvert fald nok det smarteste. Jeg blev fanget i sådan en må-hellere-udnytte-mit-snit-boble, hvor jeg endte med at søge noget “større” end dét, jeg egentlig havde lyst til at læse, fordi jeg frygtede, at det ville blive set som den “nemme udvej” at vælge uddannelsen med det lavere snit. Jeg føler mig så dum, når jeg tænker tilbage på det, men man bliver jo hele tiden klogere. Jeg havde brug for at gøre mig den erfaring, og nu står jeg med et mere klart billede af, hvad jeg egentlig gerne vil.

Jeg kunne blive ved med at skrive om det her, men jeg vil slutte af her, og i stedet opfordre til at stille spørgsmål i kommentarfeltet, hvis der er mere, I gerne vil vide om studiet, mine tanker etc.? Jeg tænker at lave et opsamlende indlæg med svar på spørgsmålene, hvis det har nok interesse.

27 kommentarer

 • Simone

  Hej Amalie.
  Jeg har tænkt den her tanke mange gange som læser og nok mest af alt fordi jeg selv står overfor at skulle starte 6. semester på min bachelor på CBS og jeg har i princippet haft det som dig hele vejen igennem. Jeg har bare ikke været god nok til at lytte.
  Det var først en dag, da jeg sad med en veninde og snakkede. Jeg brokkede mig over et fag og hun sagde: “Ja, der er gode og dårlig.”
  Og det kan lyde dumt. Men det var den lille sætning der skulle få mit til at indse at jeg faktisk ikke havde gode. At jeg var dødutilfreds hele vejen igennem.
  Jeg havde bare skudt det over på at være fordi det var hårdt og svært og at jeg bare for første gang i mit liv mødte en faglig modstand. Det tror jeg ikke længere på men nu er jeg snart færdig og har besluttet at færdiggøre fordi jeg har fundet en kandidat som giver mening for mig.
  Jeg skriver egentlig bare den her lange kommentar fordi at jeg ved hvor meget usikkerhed man står med i den situation. Og der vil jeg bare sige, at jeg tror du har taget en hel, hel rigtig beslutning som du bliver glad for.
  Jeg ville ønske at jeg havde turde stille mere spørgsmålstegn, da jeg startede i sin tid.
  Held og lykke med dit nye valg af studie!
  Knus fra mig

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Simone,
   Først og fremmest, tusind tak for din kommentar. Det er på alle måder rart, at der er andre i samme situation, selvom det selvfølgelig på ingen måde er en rar situation at være i. Jeg kender så godt følelsen af at bilde sig selv ind, at det bare er faglig modstand. Men jeg tror ikke den skal føles SÅ forfærdelig :) Jeg håber, du finder glæden ved dit studie på din kandidat! :) Al held og lykke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lilja

  Prøv at checke kommunikationsuddannelsen ud på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er stolt af dig mus! Man skal virkelig følge sin mavefornemmelse og vente på det rigtige. <3

  http://www.frederikkeegel.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Når du siger at du har et mere klart billede af, hvad du egentlig vil – hvad er det så?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hej Amalie! Kender akkurat dine tanker, jeg har dem selv ubeskriveligt tit! Alle tanker flyver igennem hovedet, ser jeg mig selv som det her? kan jeg finde ud af det? interesserer jeg mig nok for det? osv. og især alt det med dobbeltuddannelse, påvirker mig også rigtig meget for tiden.
  Jeg ville spørge dig, hvad har du i tankerne om nyt studie?

  Hilsen Nanna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Hej Amalie,

  Jeg vil starte med at sige, at jeg virkelig har respekt for det valg du har truffet og at du indvier os i det. Jeg tror, der er brug for at blive snakket/skrevet om offentligt, at droppe ud af sit studie for at bryde tabuet om dette. Jeg kan forestille mig, at det netop fylder meget i beslutningen, at det jo netop aldrig er fedt at give op på noget og sige, at man har taget fejl. Men det er jo simpelthen umuligt at vide, hvordan et studie er før man har prøvet det.

  Du indikerer, at du har en idé om, hvad du vil i stedet – er det mon noget du vil dele?
  Jeg håber i hvert fald, at du finder noget, hvor du føler dig til rette. Husk at det er langt vigtigere, at du er glad i din hverdag end hvad andre tænker, om det du har valgt.

  Held og lykke fremover!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Josefine. Tak for din skønne kommentar! Jeg er helt enig med dig i, at det mangler i offentligheden at tage fejl, at fortryde, at være ubeslutsom, og det er også derfor, jeg vælger at inddrage det så meget her på bloggen :) Jeg skriver snart et indlæg om mine planer for fremtiden, så hold øje med det :) Igen, tusind tak for dine søde ord <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hej Amalie!
  Hvad fik dig til at indse, at den uddannelse du har valgt, ikke var det rigtige for dig?Er det i orden at spørge dig om, hvilken uddannelse/vej du har valgt at tage i stedet? Jeg beundrer din selvindsigt, det kræver meget mod at træffe sådan en stor beslutning! Jeg er selv startet på en uddannelse i efteråret, men går med tanker om, at det måske alligevel ikke var det rigtige valg for mig.
  Jeg har fulgt din blog med stor fornøjelse og du er for evigt min farovit-blogger! Det har været spændende at følge din udvikling og jeg ønsker dig al held og lykke med alt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Virkelig opbakning til at træffe de valg, der strider imod alt det, som lyder som det rigtige og det “rigtige studie”. Jeg læste selv Blc på CBS og droppede ud efter første semester, fordi det bare heller ikke sagde mig nok. I stedet søgte jeg journalistik, og det var vildt at opleve at et studie, kan være så meget sjovere og føles rigtigt :) Held og lykke til dig! Det går heldigvis altid og næsten altid bedre, end man forventede :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Paula

  Fedt at du tager sådan en “stor” beslutning, og deler den så åbent her. Tror det er enormt “inspirerende”, hvis man kan sige det sådan, for andre, som måske overvejer det samme med deres uddannelse. Man skal sgu have det godt, dér hvor man er. Og så er det ligemeget hvilken reaktion andre kommer med.

  Held og lykke med det hele og med jobsøgningen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej Amalie. Super fedt indlæg med nogle tanker, som jeg tror, mange kan relatere til. Fedt at du tør tage den beslutning, du føler er rigtig for dig.
  Jeg studerer selv på universitetet med samme udgangspunkt som dig. Jeg studerer Kommunikation og Digitale medier på Aalborg Universitet, som jeg er sindssygt glad for. Uddannelsens store fokus på særligt kommunikation med forskellige fokusområder fra semester til semester, hvilket gør, at uddannelsen ikke blot er bred men også rigtig anvendelig i forhold til et fremtidigt job. Her lærer vi også (i korte træk) at producere film og kreative kommunikationsformer. Jeg synes, du skal tage et kig på den – den kunne godt være relevant for dig.
  Til orientering vil jeg fortælle, at Aalborg Universitet har en afdeling i København, som også tilbyder denne uddannelse ;))

  Uanset hvad vil jeg ønske dig kæmpe held og lykke med fremtiden!!

  P.S kæmpe thumbs up til din lækre blog

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg droppede ud af Dansk efter 3 måneder her i December – du er ikke alene!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Tak for din ærlighed Amalie! Det er sgu altid fedt!
  Du snakker om et andet studie med lavere snit, som muligvis er mere rigtig for dig – hvad er det for et studie?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Jeg selv var startet på international virksomhedskommunikation i engelsk i september, men præcis som du, lod jeg først min irritation gå på enkelte fag, men indså langsomt, at det reelt var et helt forkert og forhastet valg at påbegynde dén uddannelse. Jeg havde søgt en ledig plads i august, og det hele gik så stærkt, at jeg ikke nåede at mærke efter af ren og skær frustration over min fremtid, og jeg derfor blot søgte uden at tænke. I midt november lyttede jeg til mig selv, og droppede ud – det absolut rigtige. Min plan er nu at danne overblik over mine muligheder for at nå mit mål om noget kommunikativt/journalistisk/medie-halløj – med den ene eller den anden uddannelse. Det må tiden vise.
  Hvorfor jeg forklarer min situation i dit kommentarfelt, tænker du? For at fortælle, at du ikke er alene. Og det ved jeg, at jeg havde rigtig svært ved at forstå, da jeg selv var der for to måneder siden :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Amalie! Jeg synes ikke, at du skal se det som et nederlag, men nærmere som et skridt i den rigtige retning. Jeg går selv (ret ofte endda) og spekulerer på, om det studie jeg har valgt er det rigtige for mig. Ender jeg med at droppe ud af studiet, tror jeg, at det vil føles som en lettelse. 🙈 Det er vel i sidste ende også vigtigst, at man beskæftiger sig med noget, man er glad for.
  Knus Emma
  http://www.brooklynisburning.co

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • F

  Det mest rigtige EVER. Jeg er på vej på studiet for at melde mig ud i dag. Tak for at have lavet det indlæg, nu er jeg endnu mere sikker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Stor ros til din beslutning! Jeg går selv og skal til at vælge studie, og her er CBS helt klart blandt mine tanker. Derfor er jeg selvfølgelig meget interesseret i at vide hvorfor det ikke var noget for dig? Var det uddannelsesformen og undervisningen (hvordan den så end er?) eller var det udelukkende fagene der ikke fangede dig? Desuden kan jeg ikke lade værd med at ‘frygte’ at det hele bliver en kamp om karakterer og opmærksomhed nu hvor de fleste der læser på CBS har fået rimelig gode karakterer i gym. Hvordan oplevede du det? Synes du der var plads til alle niveauer?
  Håber på flere opslag omkring det her med studie! Det er fedt du gider dele dine tanker og store beslutninger med os ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarah

   Vil også rigtig gerne høre om det er uddannelsens form og evt. ‘karakterkamp’ der var medårsag

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Det er en stor beslutning, men er sikker på at den er den rigtige, ellers var det jo ikke endt sådan. Jeg vil bare sige at en uddannelse med en lavere snit ikke nødvendigvis er en nemmere udvej, snittet fortæller jo på ingen måde hvor svær uddannelsen er, men bare hvor stor efterspørgslen er. Så du kan jo med god samvittighed sagtens tage en uddannelse med lavere snit, og stadig regne med at blive udfordret. Jeg er sikker på at matematik på uni fx er super udfordrende, men trods det er alle optaget på diverse universiteter, udover Kbh, og i den forbindelse kan det jo bare betyder at der er store efterspørgsel efter en når man er færdiguddannet :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Kære Amalie, har du hørt om uddannelsen designkultur og økonomi? Jeg er selv i gang med den på snart 6. semester og er sindssygt glad for det. Det er en god blanding af marketing/økonomi og designkultur/historie/analyse. Du er velkommen til at skrive, hvis du vil høre mere! Uddannelse ligget i Kolding, jeg pendler selv fra Odense og har flere veninder som pendler fra Kbh uden problemer.

  Venlig hilsen Amalie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde

   Hej Amalie,
   Ville det være iorden, hvis jeg skrev en mail til dig ang. Designkultur og økonomi? Jeg synes uddannelsen lyder super spændende, men det er altid rart at høre lidt personlige oplevelser og tanker om studiet ;-) Mvh Mathilde

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Jeg kan genkende dig situation! Jeg droppede selv jura efter 4 måneder. Jeg gav det “mange” chancer, men det føltes bare ikke rigtigt! Man skal følge sin mavefornemmelse! Nu håber jeg, at jeg snart finder den rette hylde, men indtil da skal det hele nok gå.. Håber jeg!
  Knus til dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er droppet ud af et utal af uddannelser, og ved som 30-årig ikke hvad jeg skal være, når jeg bliver voksen. Tilgengæld har jeg et job, som jeg er glad for, og det kan altså også noget (:

  .- K

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patrick

  Jeg har valgt at gøre det helt samme. Nu skal jeg ind for at studere på KEA i stedet for, hvor det er henholdsvis 2½ år og 1½ år, med en masse socialt-styrkende arbejde i grupper, og en minimal mængde af lektier. CBS er utroligt uprofessionelt, og mine lærere kunne slet ikke finde ud af deres fag. Jeg kunne heller ikke laver en tilslutning til nogle af de andre på min linje, og det er ærligt talt bare ikke min stil at skulle lære noget samt bruge min fritid på det, når det er så firkantet og kedeligt. Jeg ville vanvittigt gerne læse biomekanik og neurovidenskab, men med høj sandsynlighed, så bliver man bare ikke behandlet godt, efter man er blevet uddannet som det, eller lignende. Det er sgu ikke helt lige til at finde lige netop dét, der passer bedst til en selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KEEPING WARM IN THIS SWEATER WEATHER