OUTFIT 210717 // AARHUS

OUTFIT 260717: INDRE BY

img_8323img_8406img_8379

DETTE INDLÆG INDEHOLDER REKLAMELINKS:

MADS NØRGAARD knit // H&M shirt // NEW BALANCE 990 sneaks //
MADS NØRGAARD bag // VINTAGE sunnies // PERSUEDE earrings

Jeg skal have mig nogle flere skjortekjoler, for det er seriøst det eneste, jeg har lyst til at have på for tiden! Det er så fantastisk overskueligt, og man ser bare så flot ud på sådan en jeg-tænker-slet-ikke-over-mit-tøj-men-ser-bare-godt-ud-måde, og hvem vil ikke se sådan ud. Nu er det godt nok en skjorte, jeg har taget på som kjole på billedet, så jeg har shorts på indenunder, men idéen er den samme. I har forresten spurgt rigtig meget ind til mine nye solbriller, og jeg synes selv, det er helt forfærdeligt, når man gerne selv vil have et fantastisk item, man ser på en anden, og det så er vintage .. Hallo, hvor er det irriterende, altså. Men de er vintage/genbrug, og mit bedste bud vil derfor være at kigge i diverse genbrugsforretninger på nær Episode, for de har ikke sådan nogle. Mine er fundet i en genbrug i Aarhus, men jeg tænker, at de også kan findes på nettet.

Apropos vintage sidder jeg lige i de her dage og leger med tanken om at købe et analogkamera, altså et kamera, der bruger gammeldags film, som så skal fremkaldes. Min ene roomie tager nemlig billeder på sådan et, og hendes nyeste feriebilleder er så skønne. Det er på sin vis ærgerligt, at alt er blevet så digitalt, selvom jeg selvfølgelig elsker Instagram. Billeder taget med film kan bare noget særligt. Hvis nogen af jer har erfaringer med analog fotografi, må I hellere end gerne dele dem med mig, da jeg endnu er ret grøn på området.

God torsdag,

10 kommentarer

 • Anna

  Jeg har skudt billeder med analoge kameraer i cirka et år nu. Det kræver lidt øvelse før billederne bliver gode, men når teknikken endelig er der, er der bare den fedeste feel over de billeder! I starten så køb eventuelt en model, hvor der er aperture priority – det er ret nemt at finde ud af indtil man har styr på det fototekniske :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uuuh, nice, tak! Ja, min roomie sagde godt, at de ikke alle sammen er i fokus, fordi man lige skal lære det, men nu har jeg jo sat mig et mål ;) Jeg kigger efter aperture priority :) Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hej!
  Jeg har haft analog fotografi på mit højskoleophold, og det var mega fedt! Som du selv skriver, så er der bare noget helt særligt over billeder fra film, og de billeder er virkelig mit kæreste eje.
  Hvis du har en god veninde, der kan sætte dig ind i principperne omkring blænde, lukketid, lysmåler osv., så tror jeg godt du kan give dig i kast med det, men der er lidt “teori” omkring det, hvis man vil have gode, skarpe og ikke-over/undereksponerede billeder.
  Men jeg har faktisk også et spørgsmål, for jeg har også selv gået med tanken om at investere i mit eget analog kamera, for at kunne fortsætte. Afleverer din veninde bare filmen ved en fotoforretning for at få billeder fremkaldt? For vi var nemlig selv nede og fremkalde i mørkekammer med fremkaldervæske og alt det der. Og det gør det i hvert fald lidt mere besværligt – så skal man i hvert fald finde et sted, hvor man kan leje sig ind.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Emma. Tak for din kommentar! Jeg har siddet og nørdet det en del på YouTube allerede, og regner egentlig med, at jeg kan finde nok svar dér :) Ja, hun afleverer sine film i den fotobiks, hvor hun også køber den. Det koster 100 kr. eller deromkring at få dem fremkaldt, så det er jo ikke så galt, selvom det selvfølgelig er dyrt i længden, hvis man bare skyder løs :) Håber det hjalp. Biksen ligger over for Nørrebro st. i København.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

   Så skal du nok finde ud af det ;) Held og lykke med projektet! Det er altid spændende med et kreativt projekt, hvor man kan udfordre sig selv lidt.
   Og tak for svar – det tror jeg helt sikkert jeg skal undersøge! Det gør i hvert fald hele processen væsentlig nemmere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Ved du hvor strikken kan købes? Eller hvad modellen hedder? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nej desværre, det er en ældre model .. Men de laver den vist til hvert efterår/vinter, bare i forskellige farvekombinationer år for år, mener jeg :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Har du link til skjorten? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel

  Analogfoto er det fedeste! Jeg bruger det rigtig meget og fremkalder ofte selv i et mørkekammer på islands brygge, men ellers kan man få gjort det for 100 kr i den der fotobiks ved nørreport (det billigste sted jeg har fundet til dato). Jeg skyder ofte sort/hvid og har min mors gamle kamera til det – det har ikke så mange indstillinger, men linsen er god. Det er næsten det vigtigste, og alt bliver vildt flot når det er taget på den måde, farvefilm der er udløbede er også vildt fint og det er spændende hvordan det bliver. Håber du kommer til at kunne lide det!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OUTFIT 210717 // AARHUS