MIN NYE LILLE HJÆLPER TIL HÅRET

3 ANBEFALINGER TIL RAINY DAYS

Jeg skal gerne starte med at indrømme, at jeg sagtens kan finde på at se serier eller film indenfor, selvom solen skinner, men nu er det jo bare en så dansk ting at kommentere på vejret udenfor, så jeg måtte lige have regnen med i overskriften. Jeg har desuden fået efterårets første snue, og har derfor tilbragt dagen i sengen med dynen omkring mig, så det her tema er bare så perfekt at skrive om netop i dag. Jeg vil komme med anbefalinger til henholdsvis en god bog, en god film og en god serie, som I kan gøre jer selv en tjeneste at se:

INDEHOLDER REKLAMELINKS

NOGET OM VITUS har jeg egentlig læst her i sommer efter at have hørt en podcast, som er meget inspireret af bogen, og hedder Noget om Emma, men jeg synes, bogen egner sig så godt til regnvejrshygge, måske endda som højtlæsning, hvis man er til det, så den skulle altså med. Jeg synes ikke, det ødelægger bogen at have hørt podcasten, men jeg vil klart anbefale jer at læse Noget om Vitus for at få historien, som den er skrevet af Sigurd Hartkorn Plaetner. Han skriver nemlig rigtig fint. Handlingen udspiller sig i København og Nordsjælland, i gader og områder, man kender, eller har hørt om, og historien er utroligt gribende, fordi man mærker den i kroppen. Og man kommer til at holde så meget af Vitus. Mere vil jeg ikke afsløre. Bogen kan købes her.

VENUS – LET’S TALK ABOUT SEX er en dokumentar, som er lavet af to danske kvinder med formålet at være en erotisk fortælling fra et kvindeperspektiv. Om filmen siges, at “‘Venus – Let’s Talk About Sex’ er et ærligt og intimt portræt af kvinders sexliv, der giver et sjældent indblik i lyster, fantasier og skam.”, og det er jeg helt enig i. Den går ikke rigtig i dybden, og der kunne sikkert siges mange kloge(ere) ord om kvinders seksualitet, men filmen er et så fint, ærligt og nede på jorden portræt, fordi det er helt almindelige piger, der fortæller.

imagescaler

NÅR KVINDER DRÆBER (på engelsk: Killer Women with Piers Morgan) er en britisk dokumentarserie fra 2017, hvor Piers Morgen besøger kvinder i fængslet. Og kvinderne har til fælles, at de sidder inde, dømt for mord. Jeg er jo kæmpe krimi fan, og jeg er de seneste år også blevet meget interesseret i true crime genren, hvor især DR og Netflix har et stærkt felt. De allerbedste er dem, hvor man oprigtigt er i tvivl, om den dømte er skyldig, og jeg synes, det er så spændende at dykke ned i. Hvis du også tænkte “ubådssagen”, da du læste “dykke ned”, er jeg sikker på, du vil finde denne her doku-serie interessant.

2 kommentarer

  • Den krimiinteresserede

    Amalie, nu skriver du at du er interesseret i krimi og jeg holder så meget af dine anbefalinger så vil du ikke lave et indlæg med anbefalinger om de bedste krimiserier, bøger, podcasts, whatever som du kender?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MIN NYE LILLE HJÆLPER TIL HÅRET