GENFORELSKET I LÆDER

EN NY PLAN FOR MIN GARDEROBE

fd527c04-814c-45ec-8298-da8d3256f8ec

Jeg er pisse irriterende meget i gang med at rydde op i min tilværelse, reflektere over mig selv og realisere mig selv, og jeg kunne blive ved. Det har de fleste nok også opdaget efterhånden. Man skulle ellers tro, at jeg havde overstået den proces på mit højskoleophold, for sådan siger man jo om højskole, at man får realiseret sig selv, men det skulle vise sig kun at blive begyndelsen. Helt enkelt er jeg on route til en tilværelse, jeg kan hvile mere i, og være glad for (lidt på tide, kan man sige). Det er gået op for mig, at det ikke hjælper hele tiden at lave om på alt det udenpå, at jeg aktivt kan gøre noget ved det rod, jeg oplever indeni, at det godt kan være anderledes. Jeg tror faktisk, bæredygtighed er et godt ord at bruge om dét, jeg arbejder mig hen imod. Og det har også fået mig til at påbegynde et projekt, der går ud på at skabe en bæredygtig garderobe.

Nu skal det ikke komme til at lyde, som om jeg er ude på en eller anden spirituel rejse, hvor jeg skal til at leve en helt au natural helse-tilværelse med en minimalistisk tilgang til alting. Og dog. Jeg vil faktisk gerne leve mere minimalistisk på den måde, at jeg godt kunne tænke mig at bryde ud af mit overforbrug. Jeg vil ikke blive sådan en hellig type, der preacher alt muligt vildt, ingen af os alligevel kan overholde, men jeg tror vitterligt på, at det kan være en sund erfaring at kigge lidt indad, spørge sig selv, hvorfor man gør, som man gør. Jeg er for eksempel blevet klar over, at en stor del af mit konstante indkøb af nyt tøj handler om, at jeg prøver at lappe et eller andet, kompensere for noget andet, jeg mangler. Jeg har nogen gange været helt overbevist om, at jeg ville blive et gladere menneske, hvis jeg købte et eller andet nyt stykke tøj. Men den lykke er en rus, og en rus er kun på lånt tid, en tid, der ophører, når trangen til nyt opstår igen, eller jeg bliver ked af det igen. Det er en helt vildt uholdbar løsning, og jeg har sat mig for, at materielle ting ikke skal afgøre min glæde. Den rigtige glæde findes i så meget andet, og jeg synes, det er en helt vildt spændende proces at være i gang med. Samtidig skal alt det udenpå heller ikke definere mig som person, for jeg er så meget mere (ad, så blev det lidt corny).

I praksis betyder det, at jeg for det første ikke køber noget nyt lige for tiden. Jeg putter stadig ting i kurven, men jeg køber det ikke. Jeg er ikke faldet i endnu i hvert fald. Derudover har jeg sat mig for virkelig at rydde ud. Jeg har sat nogle ting til salg på Tradono, og har også skrevet ud på Instagram, at I er velkomne til at kontakte mig, hvis der er et specifikt item, I er interesserede i at købe. Derudover tænker jeg at skaffe en stand på et loppemarked i nærmeste fremtid. Jeg tror sgu, det her projekt bliver godt.

12 kommentarer

 • Maja

  Vanvittigt godt indlæg, der giver stof til eftertanke! Håber der kommer flere indlæg i denne dur, eller en fortsættelse af en art! Jeg er fan!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak!! Jeg tænker helt klart, at der skal komme en opdatering, når jeg har været i gang med projektet i mere end bare 20 dage ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sam

  Er simpelthen så vild med dig og din blog! elsker at høre om dine nye planer, og ikke mindst at blive inspireret af din tøjstil og tilgang til hverdagen. Har fulgt din blog i flere år nu, og du er den eneste blogger, som jeg ikke er blevet træt af! synes simpelthen du er så skøn, og du gør fandme et godt stykke arbejde

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Jeg kommentere ikke normalt men er fast følger. )Jeg er lige vågnet efter en 5 timers nap og følte sku lige for at sige du er skide sej. Tager aktive valg og samtidig lader dig affinde dig med der kan ske en smutter (angående indkøbs kurven). Det var så dejligt at læse! Ikke så meget streg under det skal jeg SLET IKKE gøre mere. Keep up the Good work 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie K

  Jeg er så kæmpe fan af dig! Og alt hvad du gør (tillad også mig at være corny) men ærligt, kæmpe kæmpe fan. Du er desuden også den eneste blogger jeg er blevet ved med at læse, siden jeg pludselig ikke læser blogs mere, men din skal jeg altid ind og kigge på – for du gør det fandme godt. Og har altid gjort det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jo

  Yes mama, det er seriøst så vigtigt at bryde bare en lille smule med den syge forbrugerkultur, som ellers er fint repræsenteret især i blogland men også bare generelt i mainstream media. Jeg ville virkelig ønske, at flere stoppede op og nåede frem til konklusioner, der minder om dine.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Super inspirerende tanker! Bare lige for at gå i en helt anden retning – jeg skal flytte og kan ikke have mit kæmpe skab med, men overvejer Omar-løsningen fra Ikea, som du har. Tænker at det måske også kan bidrage til bedre udnyttelse af garderoben, at tøjet hænger fremme? Men så vil jeg egentlig høre, hvordan det fungerer med bøjler – det ligner ikke, at du har sat en bøjlestang i, fungerer det fint nok uden?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Pokkers inspirerende. Jeg tror at du taler til så mange af os – det ramte i hvert fald pletskud hos mig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Et indlæg jeg blev så glad af at læse! Jeg har tit tænkt, at der slet ikke virker til at være den her slags tanker i blogland, på trods af at de fylder så meget alle andre steder (pånær de blogs der er dedikeret til netop det samme).
  Black Friday nærmer sig, og jeg får decideret ondt i maven af det overforbrug. Men samtidig mangler der nogen, der kan inspirere på en lidt mere jordnær måde, hvor det ikke handler om at lave sine egne deodoranter eller leve vegansk. Noget jeg kan spejle mig i, i forhold til hvordan jeg i højere grad er begyndt at leve mit liv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Hejsa! Har du evt. lyst til at sælge din & Other Stories nederdel i sort/hvid med mønster? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Vanvittigt inspirerende indlæg som skaber eftertanke. Din måde at skrive på er utrolig fangende!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GENFORELSKET I LÆDER