HAR I DAG DRØMT OM

MINE ORD OM BLACK FRIDAY

untitled-1

I forlængelse af mit indlæg om at have lagt en ny plan for min garderobe vil jeg gerne knytte et par ord til den store dag, det er i dag. Det er jo i dag, vores forbrugersamfund for alvor får lov at shine. Om man så lader sig indhylle i det eller ej skal være fuldstændig op til en selv. Jeg skal ikke dømme nogen. Måske jeg i virkeligheden vil nøjes med at dømme mig selv lidt. Jeg har nemlig en forfærdelig lyst til at shoppe nogle items fra Envii hjem, som jeg har haft i kurven længe, og det føles af en eller anden grund mere okay, hvis jeg gør det i dag, hvor der er 20% rabat at hente. Men jeg har samtidig lyst til at bevise over for mig selv, at jeg godt kan lade være, da det her nye projekt faktisk er virkelig vigtigt for mig. Jeg er overbevist om, at det kan give mig rigtig meget i det lange løb, og jeg kan faktisk allerede mærke en forskel. Hvis I ikke har fået læst om projektet, kan I gøre det her.

Hele Black Friday fænomenet kan diskuteres endeløst, så jeg vil gøre min pointe kort, hvis det da overhovedet er en pointe .. Det er måske mere en tanke. Der er virksomheder, der boycutter Black Friday fuldstændig, og ingen rabatter har, og så er der dem, der embracer den dag på året, hvor der kan skabes en vild profit. Man kan sige, at enhver virksomhed, der sælger en vare, bidrager til vores forbrugersamfund hver dag, og ethvert udsalg er jo at opfordre til køb, så at boycutte Black Friday er måske på nogen måder et svagt statement. Man leger jo på samme legeplads alligevel. Jeg ved derfor ikke rigtig, om jeg har et klart standpunkt, men måske nærmere en forhåbning om, at vi generelt begynder at tænke os mere om, hvad angår vores forbrug.

Med de ord kommer her mine bud på, hvor det giver (nogenlunde) mening at shoppe på Black Friday:

ASOSDer er 20% at spare hos asos.com ved brug af koden WIN20. Den gælder faktisk helt til tirsdag morgen kl. 09:00, så der er ingen grund til at forhaste noget eller få købt en masse, det måske viser sig, man slet ikke havde brug for, men bare købte, fordi det skulle gå stærkt. Der er tid til at tænke sig om.

MUNKSTOREHar man i dag lyst til at bruge penge på noget nyt, kan man med fordel støtte en dansk virksomhed, som måske endda er lokal for nogen. Jeg beundrer munkstore.dk meget, fordi de har fingeren på pulsen, og så har de gang i noget virkelig fedt, hvad angår kundekontakt (følg dem på Snapchat). Der er 25% rabat at hente på udvalgte varer her.

HOLZWEILERMåske I kender hættetrøjerne med en klædeskabsbøjle på? Det er det norske mærke, Holzweiler, der står bag dem. De har som reaktion på Black Friday valgt at give 20% af al omsætning i dag til en kirkelig organisation i Norge, som giver julemiddag til dem, der ikke selv har råd. Det er, på trods af stadig at opfordre til at købe noget, en rigtig fin tanke, synes jeg.

Slutteligt vil jeg nævne, at jeg er meget bevidst omkring, at en del af de penge, jeg tjener gennem bloggen, kommer fra jeres forbrug. Det er en af mange grunde til, at jeg ikke kan sige nej, når facere fra diverse organisationer stopper mig på gaden, og jeg donerer hver måned penge til en række organisationer, jeg ser mening i at støtte. Det er ikke for at pudse min glorie, men blot for at gøre opmærksom på, at jeg er bevidst om at være en del af “problematikken”. Og netop derfor følte jeg også for lige at knytte nogle ord til Black Friday.

1 kommentar

  • Sofie

    HVORNÅR kommer der et indlæg om dine tatoveringer? Jeg venter, og venter, og venter… Er SÅ spændt!!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HAR I DAG DRØMT OM