TUREN GÅR TIL BERLIN

(NÆSTEN) ALT DET, JEG BURDE HOLDE OP MED

4adc06c1-3869-4239-857f-c4397cfd97e0

Hej med jer. Jeg er her stadig, altså her på bloggen. Ikke så forfærdelig meget lige for tiden, men jeg er her, og jeg har ikke glemt den. Bloggen. Det er irriterende at sige. At der sker meget, når det ‘meget’ ikke er noget, jeg indvier bloggen i. Men det er nu engang sådan, det er. Og inden længe bliver I klogere på, hvad dælen der er foregået omme bag forhænget. Det lover jeg. Men indtil da har jeg skriblet lidt om alt dét, der også sker.

Her kommer en liste over (næsten) alt det, jeg burde holde op med:

1. At udskyde turen i Netto helt til det øjeblik, der virkelig ikke er noget at komme efter i hverken køleskabet eller skabet til, ja, hvad kalder man det, tørfoder? Riskiks, knækbrød og sådan noget. Så er jeg ved at dejse om, og ender med at købe alt, min rungende mave begærer. Jeg har erfaret, at det ofte er børneprodukter som Danonino yoghurter, chokoladeboller, små kakaobrikker og Ostepops.

2. At arbejde, skrive blogindlæg, besvare mails, være på Tumblr og klø mig i håret under forelæsninger og i undervisningstimerne på uni.

3. At pjække fra uni, for jeg får hverken arbejdet, skrevet blogindlæg, besvaret mails, været på Tumblr, eller kløet mig i håret.

4. At betale til abonnementer på streamingtjenester, jeg ikke bruger. Tv2 Play. HBO. De er afmeldt nu. Bliver klogere af at se programmer på DR (?). Klikker mig ind på dr.dk flere gange dagligt. For at få noget for licenspengene, og fordi jeg bedst kan forholde mig til rigtige mennesker. Og krimi. Der finder man altid ud af, hvorfor det skete, som det gjorde.
(En tak til min mor for at jeg må have en bruger på hendes Netflix. Redder mig på de dage, jeg ikke kan forholde mig til et eneste rigtigt menneske.)

5. At bruge ordet ‘angstprovokerende’ om noget, der i realiteten ikke er det. Det er der faktisk mange mennesker, der skal holde op med.

6. At tjekke hvornår du sidst var online.

7. At købe vand på flaske flere gange om ugen. Få nu bare købt den drikkedunk, Amalie. Kommer i den forbindelse til at tænke, hvad så med danskvand. Om jeg også bør holde op med at bruge penge på danskvand. Holde op med at være forbruger af danskvand. På flaske. For økonomien. Og for miljøet. Åh. Miljøet.

8. At skifte tøjstil. Sælger ud af de seneste d. 8. april. Satser på at beholde den nuværende.

9. Alt med vodka. Primært i kombination med øl, gin, Red Bull og dårlig nattesøvn.

10. At jinxe ting. (Apropos at satse på at beholde nuværende tøjstil). Eller at tro, det jinxer det at sige noget højt. Kan ikke beslutte mig for, hvilken af de to jeg skal droppe. Måske i virkeligheden dem begge.

11. Altid at drikke én fadøl for meget.

12. At efterlade min cykel åndssvage steder, jeg ikke lige kommer forbi igen de efterfølgende dage, eller uger. Med den vane bliver min kondition jo aldrig bedre, eller mit forbrug af Rejsekort mindre. (Og det skulle det altså gerne. Igen, for økonomien og for miljøet).

13. At snooze igen og igen og igen. Og igen. På de dage, jeg skal møde tidligt på uni, for nej. 20 minutter er ikke rigelig tid til at få mig til at ligne et menneske, drikke kaffe, spise morgenmad, lave madpakke og pakke taske.

14. At slå mig selv i hovedet over samtlige ovenstående punkter.

16 kommentarer

 • Pernille

  Sodastream – min bedste investering længe ! Så kan de 20 kr om dagen jo bruges på noget andet 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Jeg prøver en måned uden køb af plastikflasker. Det går bedre end forventet men har købt en flaske cola zero.
  Meeeeen – mit tip er at købe en sodastream. Danskvand kan sagtens holde sig boblende i din egen flaske. Og det er den vildeste luksus i verden. Jeg fandt min på dba, fordi det tit er sådan en ting som folk køber og aldrig får brugt! Dobbelt op på bæredygtig 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Barbara

  Tak for et virkelig godt indlæg! Meget genkendeligt og sjovt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frida

  Hej Amalie, virkelig dejligt indlæg! Elsker liste-agtige indlæg og indlæg, der får mig til at føle mig som et normalt og helt okay menneske. Der er så meget man (ikke) burde og kunne gøre bedre -men det er rart at vide at man ikke er den eneste, der synes det kan være lidt svært.
  Her er kombinationen og det er bare dejligt. Tak for det og god mandag til dig søde Amalie:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Lever virkelig for DR.TV hehe! Gætter på du har set det på DR.TV, men hvis ikke: Sexmorderne på Long Island – mega fed dokumentar!!
  Tak fordi du er dig
  Kh
  En trofast læser der har fuldt med altid haha

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er i gang med første afsnit, men kunne ikke koncentrere mig lige den dag, så jeg “gemmer” den, haha! Det er nemlig lige sådan noget, jeg elsker at se på dr.tv! Tak for din søde kommentar!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Nu ved jeg, hvad det er, du har gået og syslet med. Glæder mig til at se programmet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Hvor er de flotte bukser fra som du har på, på billedet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Amalie! Har lige set De Perfekte Piger og jeg er nødt til at fortælle dig, at du er så sindssygt modig! Du er fin og smuk og klog og jeg er sikker på du nok skal finde din vej! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Du er så inspirerende Amalie! Virkelig en person man kan lære noget af – tak fordi du er som du er

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Kære Amalie

  Har lige set de Perfekte Piger og vil sige tak for dit mod til at stille op.
  Det vakte mange tanker om mine egne krav og forventninger til mig selv, selvom jeg er en halvgammel én på 38.
  Men det prikker også til min bekymring for min ni-årige datter. Jeg kan mærke, at hun allerede nu, forventer meget af sig selv, siger f.eks at hun er grim eller ikke er god til noget. Det er som om, hun gerne vil have en objektiv vurdering af, hvor “god” hun er. Jeg er jo bare hendes mor og synes, hun er perfekt, som hun er :-) Men den køber hun ikke.

  Har du måske et råd til, hvordan man som forælder kan støtte sin datter i forhold til de her problematikker?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Hej Amalie.

  Jeg følger dig på insta, men får alt for sjældent klikket mig ind på bloggen – det gjorde jeg så her til morgen. Indtil videre har jeg brugt 2 timer og 13 min af min arbejdsdag på at scrolle mig igennem alle de indlæg jeg ikke har fået læst. Og jeg elsker det! Tusind tak for at kæmpe for at bryde den klassiske blogger/insta facade – det er virkelig befriende! Startede med at følge dig fordi du havde en nice stil, det synes jeg stadig du har, men jeg er meget mere vild med dine refleksioner og tanker og din måde at skrive på <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Kære Amalie. Har lige ser først afsnit af “de perfekte piger”. Du er virkelig cool og pisse sej! Selv i “almindelig” t-shirt og jeans ser du hammer godt ud. Du er min evige inspirationskilde og jeg har stort respekt for alt hvad du gør

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  Tak for dit mod i DRs spot-on serie om vores altdominerende perfekthedsideal. Jeg har fundet din blog efter at have set første afsnit. Kender det du beskriver alt for godt. Har også mange følgere på Instagram og har også langsomt opdaget at følgertal, likes, gode vinkler og perfekte filtre ikke er vejen til en rigtig, ægte lykkefølelse. Tværtimod kan det f.eks. fremmedgøre mig overfor kæreste, venner og familie. Vi bruger alt for meget tid (og penge!) på at skabe det perfekte billede af os selv og det er sgu allerhelvedes svært at komme ud af igen. At finde en balance er også mit mål og jeg følger spændt med i hvordan I modige piger forsøge at bryde det ud af det perfekte.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TUREN GÅR TIL BERLIN