TO PREMIERER, 'BLOGGERSKO' & NYE BUKSER

VI SKAL SKABE RUM FOR AT TALE OM SÅRBARHED

604d5c04-ad8f-4fd9-ae85-7eee6197b805

Annonce for organisationen Headspace                                                           Foto: DR

“Hemmeligheden” er ude. Det dér projekt, jeg har snakket om i, hvad føles som evigheder, men ikke har måtte løfte sløret for, før i søndags altså. En programserie på DR. Kort før dagen for “afsløringen” blev jeg kontaktet angående et samarbejde med organisationen Headspace, og timingen kunne ikke være bedre. Desuden ser jeg det også lidt som min pligt at være stemmen, der fortæller, at der er steder at gå hen, når noget er svært.

Men først en lille forhistorie:

For et år siden bliver jeg kontaktet af en journalist, der arbejder på at udvikle et projekt til TV om perfektionisme og yngre kvinder, og i den forbindelse gerne vil mødes til en snak med mig. På det tidspunkt er jeg netop droppet ud af min bacheloruddannelse på CBS, og ser det ikke som en ny begyndelse, men som en falliterklæring af min selvopfattelse. Jeg har altid set mig selv som en dygtig, flittig og ambitiøs pige, men hvordan var jeg berettiget til fortsat at tænke sådan, når nu jeg var “sådan en”, der droppede ud af sin uddannelse? Interviewet med journalisten bliver startskud til, at jeg sluses ind i det projekt, der bliver til DR3 programmet De Perfekte Piger, som vi går i gang med at filme i efteråret. Programmet forløber sig over seks intense uger, hvor jeg mange dage er fysisk udmattet af at være så meget i kontakt med mine inderste tanker, men det bliver også seks uger, der frigør mig, og markerer en markant ændring, både indeni og udadtil. Det går op for mig, at jeg, også før min tid på CBS, faktisk siden folkeskolen, har navigeret ud fra, hvad andre skulle tænke om mig i en naiv tro om, at sådan ville jeg føle mig mest rigtig.

I programmet er vi fire piger, der bruger hinanden til at skabe et rum for at snakke om dét, vi ikke engang kan få over læberne sammen med venner og familie. Særligt Fie og jeg udvikler et bånd og en måde “at samtale” på, som har givet mig den ultimative følelse; den ikke at være alene med mine tanker og min måde at føle og anskue verden. Den oplevelse kunne jeg godt ønske mig, at vi ville blive bedre til at give hinanden, det dér med at skrabe nogle lag af, og turde nærme os hinanden. For jeg er sikker på, og det siger nye undersøgelser også, at der desværre er mange, mange flere piger, der sidder med de samme tanker som vi fire piger i De Perfekte Piger. Og jeg vil også gerne nævne, at det her altså også gælder mange drenge og unge mænd.

Det er her, Headspace kommer ind i billedet. Headspace er en organisation, som tilbyder anonym og gratis rådgivning til unge i alderen 12-25 år. Der er ingen ventetid, og du kan få lov at tale om alt fra eksamensangst til ensomhed, fra jobsøgning til forelskelse eller de helt tunge (selvom forelskelse kan være slemt nok) som selvskade, stress og spiseforstyrrelser. Idéen er at skabe plads til at tale om de emner, der ofte får lov at fylde alt for meget i vores hovede, og ikke finder vej til det talte rum. Og jeg ved, at der er brug for steder som Headspace. Jeg ved det fra mit eget liv, fra de andre piger i De Perfekte Piger, fra de, der har skrevet til mig på Instagram efter premieren på det første afsnit, og jeg bliver bekræftet i det, når jeg hører om studievejledere, der fortæller eleverne, at det at være ked af det ikke er en årsag til at gå hjem fra skole. Det bekymrer mig helt vildt, hvis unge mennesker i Danmark oplever, at det ikke er okay at have det svært, eller i hvert fald ikke er okay at vise det. Det dér med at blive fortalt, at en følelse ikke er “rigtig”, eller ikke er “berettiget”. Vi skal blive bedre til at rumme, når nogen føler sorg, angst, ensomhed eller tvivl. Indtil vi kan det, er jeg glad for, at der findes organisationer som Headspace.

Hvis I har lyst til at vide mere, kan I finde informationer her, og jeg vil desuden opfordre til at besøge Headspace bloggen, hvor man blandt andet kan læse dette interview med pigerne fra Team Hurricane med budskabet, at ting bliver lettere, når man taler om dem.

6 kommentarer

 • simone

  Så sejt du har valgt at deltage i programmet. Det gik op for mig for flere år siden, at alle mine køb af tøj, smykker tasker og sko, var for at jeg kunne føle mig som “mere”, at jeg prøvede at få det til at ændre min værdig af mig selv. Og at det bare var et sort hul, jeg skulle arbejde med min selvopfattelse og mit selværd. For man bliver snydt, om man så får lavet læber, eller køber en taske, for at få det bedre med sig selv, så vil den vej ingen ende tage. Det er ens sjæl man skal arbejde med. Jeg håber du går rigtig gode ting imøde, og finder ud af, at du er unik og rigtig smuk, og virkelig tough og sej for at åbne op for dette. Intet der sker i denne verden, af ydre påvirkninger kan ændre på at du er fantastisk. Bare vær en godt og venligt menneske, loyal og gør godt mod andre, og lad det fylde dig med selvværd <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder virkelig spændende! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er sej, Amalie 💪🏻 TAK fordi du tør dele. Og tak for de fine ord. Du har så ret – vi skal skabe et rum for at tale om sårbarhed, og det gør du lige her. Tak ❤️🌸

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Agnes

  Jeg har fuldt din blog en smule de sidste par år. Aldrig fast, da jeg ikke rigtig interesserer mig for de samme ting som dig, men for at læse dine personlige indlæg og reflektioner. Efter at have set programmet er jeg kun blevet bekræftet i, at jeg elsker din måde at tænke på. Det kan godt være, at du har en facade og køber tøj af forkerte grunde, men det er så sindssygt flot, at du reflekterer over det – det er du virkelig god til. Det her blev en virkelig dårlig kommentar i forhold til, hvor mange følelser jeg har haft, når jeg har set programmet, men jeg håber, at du forstår. Du skal nok få et godt liv med den indstilling, du har, og det verdenssyn, du går rundt med!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Meget stærkt indlæg! Godt du spreder kendskab til et vigtigt sted som headspace! Sejt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Snne

  Rigtigt fedt projekt og rigtig spændende programmer. Jeg tænkte jeg lige ville kommentere på det, for ved ikke lige hvor jeg ellers skulle gøre det 😊

  Jeg deler alle de tanker som du fortæller om i programmerne. Sådan helt inden i, så det gør ondt. Jeg kunne sagtens være den 5. pige. Det er på en måde rart at høre andre har det sådan, men det ændrer desværre ikke på den kæmpe ensomhed det giver.
  Den reklame som p3 kører med for programmet, hvor en pige siger alle mulige grimme ting til sig selv, får mig faktisk til at føle det virkelig dårligt, for det er præcis hvad jeg siger til mig selv og på en måde føles det som om hun siger det til mig. Hvis det giver mening?😅 Så håber sådan at de finder en anden reklame for programmerne 🙈

  I afsnit 2 snakker i om at tale med andre om det. Jeg har erfaret at mine veninder ikke rigtigt gider at høre om det og lidt fejer det væk. Ala “tag dig nu bare sammen” og “så er det vist heller ikke værre”. Jeg tror mange ikke forstår hvor reel og overskyggende, ensomhed og de følelser af at føle sig utilstrækkelig kan være.
  Jeg er 28 og derfor ikke i målgruppen for det du beskriver med Headspace. Jeg ved ikke om jeg ville benytte mig af tilbudet alligevel, men synes det er ærgerligt at fokus kun bliver lagt på unge, når man faktisk også kan have det sådan, selvom man ikke er først i tyverne.

  Nu blev det lige lidt langt, men ville bare sige at det er rigtigt fedt at du (og de andre) står frem og at det både er spændende og hjerteskærende på samme tid, at se programmerne.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TO PREMIERER, 'BLOGGERSKO' & NYE BUKSER