Hvad vil I se på amaliewessel.dk i 2019?

Min nuværende dr.dk liste

For et par dage siden blev jeg i en spørgerunde på Instagram spurgt, om jeg kunne anbefale nogle gode programmer på dr.dk, og det er godt nok også længe siden, jeg har udgivet noget i min ‘Stream’ kategori. Det skyldes nok, at jeg på det seneste faktisk har benyttet mig mest af flow-TV, så jeg har desværre ikke fået set så meget af det, jeg gerne vil se på dr.dk, men en liste har jeg da. Det er ikke anbefalinger, men nærmere en liste over programmer, der har vækket min interesse, og som jeg har tænkt mig at se. Undtagen det første på listen, som jeg har set, og som er en meget stor anbefaling. Der er som altid lagt link til programmerne i titlerne.

Mens døden os skiller er en dokumentar, der følger en familie, hvor faren, Lasse, har ALS, og derfor er meget syg i dét, der bliver hans sidste tid. Dokumentaren har ligget på dr.dk i noget tid, og det er også ved at være et stykke tid siden, jeg så den, men den sidder stadig i mig, så derfor er den med på listen her. Den er i to dele, og jeg græd gennem begge. Jeg fik ikke bare tårer i øjnene. Jeg græd. Særligt det at se hvordan sygdommen påvirker kærligheden ramte mig meget. Det er en stærk dokumentar, og jeg anbefaler at have Kleenex klar.

Skjold og Isabel er en dokumentarfilm om den første kærlighed, og når den ikke er mere. Filmen har været vist i biografen, men jeg nåede aldrig at se den, og har faktisk stadig ikke set den. Nu er den så kommet på dr.dk, og jeg skal simpelthen have den set. Det skal jeg. For jeg har læst så meget fint om den. De medvirkende er en del yngre end mig, men jeg er sikker på, at de følelser, der rumsterer, er genkendelige for de fleste af os.

Vrede piger er en ny DR3-programserie om, ja, vrede piger. Jeg så for nylig programserien ‘Hjælp, jeg er vred’ på DR2, og syntes, det var enormt interessant at få lov at komme lidt ind bag facaden hos nogen, der agerer voldsomt i vredens magt. Jeg er nu gået i gang med at se første afsnit af ‘Vrede piger’, som har nogenlunde samme koncept som førnævnte DR2-program, og håber derfor, det giver samme indblik og forståelse for vreden. De fire medvirkende piger skal gennemgå et forløb, hvor de (vist nok i fællesskab) skal forsøge at lære at styre deres vrede, og jeg er ret spændt på programmerne.

Olivers testamente er endnu en dokumentar – dem er jeg ret glad for. Dokumentaren handler om Oliver, der vender hjem fra et psykiatrisk hospital for at tage fat på drømmene om kone, børn og en renoveret lejlighed. Oliver har til gengæld en dobbeltdiagnose, og drikker en kasse øl om dagen for at klare sine psykiske problemer. Jeg kan ikke finde ud af, hvordan jeg skal forberede mig, inden jeg ser dokumentaren, for jeg frygter det værste ud fra titlen, og kan godt blive lidt ængstelig af at se programmer om psykiske problemer. Omvendt er det jo en dokumentar om, hvordan livet også kan være, hvorfor jeg virkelig gerne vil se den. Det skulle vi alle gøre noget mere – bevæge os uden for vores comfort zone, så vi kan indfange ny viden.

Hvad sker der efter Sana? er også en dokumentar, og den handler om skuespilleren bag karakteren Sana fra SKAM. Hun fik med sin rolle i SKAM sat muslimske piger på dagsordenen i popkulturen, og dokumentaren handler om, hvorvidt hun skal blive ved at spille skuespil, når hun føler sig som den eneste repræsentant. Hun opsøger svar og inspiration i New York, og jeg glæder mig til at se, hvad dokumentaren byder på af iagttagelser og idéer.

Har I noget på jeres liste, jeg skal kende til? Bedrag, Yes No Maybe II og Den Store Bagedyst gider jeg ikke, men ellers er jeg åben for de fleste forslag.

8 kommentarer

 • s

  Danmarks bedste portrætmaler og Løvernes hule 🌷

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • E

  Må anbefale “De unge præster”. En helt anden verden, end jeg normalt færdes i, men der er noget meget fascinerende og interessant ved at følge et par nyuddannede og meget(!) forskellige præster – heriblandt en mørk ung kvinde, en homoseksuel tidligere skuespiller og en meget ortodoks præst, som hverken ønsker kvindelige præster eller at vie homoseksuelle. Lidt fra alle verdener i en verden. Anbefalelsesværdig, selvom titlen sikkert skræmmer en del væk.

  Og så, selvfølglig, “Mere voksen end Bjerrehuus” – en helt anden, men også interessant serie med den cute (og eftertænksomme) Oscar.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Asta

  Det perfekte match som er det nye socialeksperimentsprogram på dr.tv er også meget interessant, og klart et kig værd!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • astrid

  Jeg så Olivers testamente i fredags, og den er barsk, medrivende, ærlig, kaotisk og gav mig virkelig et indblik i en type liv, jeg ingen berøring har med i min hverdag. Virkelig spændende, men ikke opløftende eller feel-good. Synes klart du skal se den! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tilde

  Fromme piger, dårlige vaner: helt klart værd at se, det er noget af en øjenåbner og meget tankevækkende! Den handler om gruppe moderne piger flytter ind i et nonnekloster, hvor de gennemgår en personlig udvikling

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Danmarks bedste portrætmaler og Løvernes hule 🌷

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, det kunne da være, jeg skulle se Vrede Piger – måske kunne jeg få nogle tips…

  Skjold & Isabel lyder også interessant, især hvis den kan få de genkendelige følelser op i os.

  https://nouw.com/satinawandel

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad vil I se på amaliewessel.dk i 2019?