Min nuværende dr.dk liste

Studie status

Billedet er fra Distortion 2018. Randerne under mine øjne siger vist det meste. Ugen efter havde jeg min første eksamen på 2. semester.

Jeg har for nylig anmodet om udmeldelse fra mit studie (dansk på KUA), hvilket mange måske har regnet ud, da jeg jo ikke har nævnt så meget om mit studie det sidste halve år, og heller ikke har postet så meget derfra. I er desuden mange, der har spurgt til mit studie, hvad jeg synes om det, og hvad jeg har gjort mig af tanker. Det har jeg brugt meget tid på at overveje, og jeg vil prøve at komme bedst muligt omkring det i indlægget her.

Det er ikke, fordi dansk ikke var det rigtige studie for mig. Jeg har det stadig sådan, at jeg sagtens kan se mig selv med en bachelor i dansk. Men timingen har været off, og der er sket meget i mit liv, som har gjort det svært at fokusere på studiet. Jeg har tænkt en del over, hvorvidt jeg vil gå i detaljer med det her på bloggen, og har besluttet, at jeg har brug for at distancere mig selv lidt fra det for at fokusere mere på dét, der er nu. Derfor kommer jeg ikke til at skrive om det. Ikke endnu i hvert fald. Det er også vigtigt for mig at have noget, der er privat, selvom jeg fuldt ud støtter op om ærlighed og sårbarhed på de sociale medier. Derudover skal de begivenheder og oplevelser, der har påvirket mig allermest det sidste års tid, ikke være fortællingen om mig.

For at give min beslutning og blogindlægget her mening kan jeg sige, at der groft sagt er sket det, at jeg begyndte at komme mindre og mindre på mit studie, fordi livet blev tungt at bære. Det resulterede i en rigtig dårlig eksamensperiode efter 2. semester, og jeg var så presset, at jeg blev fysisk dårlig af det. Den slags skal man tage alvorligt, og jeg har derfor lige siden brugt tid på at komme mig og få det bedre. Alt det praktiske i forhold til hvorfor jeg ikke har taget orlov, eller sygemeldt mig, vil jeg ikke kede jer med, men det er held i uheld, at jeg mangler en eksamen fra mit første år, for det betyder, at jeg kan søge om optagelse igen, hvis jeg ønsker. Har man bestået det første år, skal man nemlig søge om genindskrivning, hvis man er droppet ud, og vil starte igen. Genindskrivning kan kun ske, hvis der en ledig plads på studiet.

Jeg savner studielivet flere gange om ugen. Jeg savner at gå på gangene, i kaffebaren, rygepauserne med mine gode venner, frokostpauserne, at snakke med ligesindede hver dag, at få ny viden og at have følelsen af at høre til et sted. Jeg vil gerne, at min beslutning om at droppe ud kommer til at give mening på et større plan. Indtil videre har det skabt tid til at få det bedre, og det har givet mig rum til igen at tænke over, hvad jeg egentlig vil af uddannelse. Jeg er blevet flere erfaringer rigere, og jeg ved, at jeg ikke skal gøre noget forhastet bare for at søge noget.

Måske jeg ender med at søge tilbage på dansk. Måske jeg skal noget helt andet. Først skal jeg mærke efter, og det må gerne tage tid.

PS: Jeg tager stadig til frebar. Find mig ved baren, udenfor eller midt i et beer pong spil.

6 kommentarer

 • Sisse

  Hej
  Jeg overvejer at søge ind på KUA dansk studie også, og vil høre om det er noget du kan “anbefale”, eller der er noget man bør vide?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Har du nogle bøger du vil af med? Haha <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha! Godt tænkt. Har solgt en del allerede, men tør ikke sælge flere in case, jeg vender tilbage til dansk, og ikke får merit for alle mine fag. Der kommer nemlig ny studieordning nu her .. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • C

   Gud ja, det er rigtigt. Jeg starter 2. semester nu med litteraturhistorie – wish me luck :-(

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Tak for din ærlighed <3

  Du hjælper flere, end du tror.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Sundorf

  Hej Amalie.
  Det er en sej beslutning, at tage modet til at melde sig ud af studiet, synes jeg. Selv læser jeg teologi i Aarhus og ELSKER det – det er på mange måder en fantastik uddannelse, hvor man mærker en indre ro og slutter fred med mange ting. Er ikke selv religiøs, men studiet bidrager til refleksion over det sted, man var/er/kommer i sit liv. Nu ved jeg godt, at jeg selvfølgelig er meget farvet af mit studie – men måske det kunne inspirere.. Hav det godt, KH. Louise.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min nuværende dr.dk liste