En oversigt over de mest interessante festivaler i Danmark

Smukfest, Skanderborg Festivalen, Skive Festivalen og Roskilde Festival. Vi kender alle disse store musikfestivaler i Danmark, som hvert år trækker tusindvis af festivalgængere fra hele landet. Men for dem, der ønsker flere variationsmuligheder og en anden form for oplevelse, er Danmark fyldt med mange andre interessante festivaler. Her er en oversigt over de mest interessante festivaler i Danmark.

Iceland Airwaves er et af de bedste valg for musikelskere, da den henvender sig primært til elektronisk musik. Festivalen finder sted en gang om året i Reykjavik, hvor de lokale stjerner desuden inviteres til at optræde.

Viltrisøren i Dyrehaven er en hel dag fuld af interessante aktiviteter og workshop indenfor kunst og kultur. Fra levende billedkunst og live-teater til slam og workshop omkring innovation og ledelse. Alle er velkommen til dette gratis event.

Krudttøndenfestival er et familievenligt arrangement, der markerer begyndelsen på sommeren på Bornholm hvert år. Der er teatreforestillinger, musikere fra hele landet, aktiviteter for børnene samt lokalmad på pladsen!

Odense Filmfestival tilbyder filmelskere mulighed for at komme tæt på festivalledere fra hele verden. Samtidig kan besøgende se stumfilm fra især det tidlige 20. århundrede sammen med præsentationer af Hollywoods gamle stjerner på den store lærred.

Hvis du er sportsentusiast, så skal du helt sikkert give dig selv mulighed for at deltage i Sea Training Regatta i Svendborg. Perfekt til dem der har lyst til at prøve noget nyt som sejlads!

Derudover er der masser af andre spændende festivaler i Danmark dybtborende indenfor jazzmusikken i København Jazz Fesival eller Store Fest På Rundetårn som forbinder mad og musik fra hele verden til en unik oplevelse for gasterne!

Sommeren i Danmark appellerer til masser af eksotiske festivaler for store og små. En bred vifte af festivaler vise den vibrante kultur i Danmark, der byder på fantastiske musik, spændende events og et autentisk miljø. Her er en oversigt over de mest interessante festivaler i Danmark:

Roskilde Festival: Det årlige ti-dages livemusikevent finder sted hvert år siden 1971 og er den største og mest kendte musikfestival i landet. Det har set et bredt udvalg af kunstnere fra hele verden og er bemærket som et vigtigt monument i Danmark, når det kommer til musikindustrien.

Smukfest: Denne herlige festival har været hjemsted for en bred vifte af kunstnere fra musikverdenen siden det begyndte i 1983. Smukfest ligger skovomgivelser i bjergene ved Silkeborg og fungerer som blend af fantastisk musikforsyning, levende teater, kunstnere, dans og spil.

Trap Danmark: Et par uger siden blev Trap Danmark rodet med. Pludselig opstod det som den bedste hiphop-festival, vi nogensinde havde set. Det allerbedste var at se den unge danske rapscene strømme til festivalen og sikre tilstedeværelsen af sine stjerner.

Skanderborg Festival: På trods af sin beskedne størrelse sørger Skanderborg Festival for masser af festivalfeber. Den syv-dages festival fokuserer hovedsagelig helt på alternativ populærmusik, rock samt elektronisk musik fra begge blotter af skalaen. Festen begynder ved solnedgang og fortsætter godt ind i de små timer.

Vilde Mus: Vild Mus er et integreret del af det årlige sommerskovprogram sammen med Smukfest, men er dedikeret helt til indierock-genre. Festivallerne samles et par uger hvert år på Bøgeskoven Tivoli nær Kalundborg, der giver flere unge mulighed for at genopleve deres barndoms drømme omkring at se deres foretrukne rockbands optræde live!