Outfit: Relaxed fit, straight leg jeans

Queen Bey, Jay-Z, Tidal & det visuelle album ‘Lemonade’

Screen Shot 2016-04-25 at 21.16.31

Prince nåede knap nok at få en overflod af R.I.P.’s på Instagram, før hele verden snakkede om noget nyt, nemlig Beyoncé’s udgivelse af sit andet visuelle album ‘Lemonade’. Oprindeligt lød rygtet på en dokumentar i samarbejde med HBO, men der er altså tale om et fuldt album med en times lang film til, som for amerikanerne kan streames via HBO, imens det for resten af verden har været en Tidal exclusive indtil i dag, hvor albummet er udgivet på iTunes også.

Albummets tolv sange udgør en historie opdelt i faser, som fremgår af filmens dele med titler som “Intuition,” “Denial,” “Apathy,” “Emptiness” og “Resurrection”. At dømme ud fra tematikken, der buldrer af vrede, utroskab og kvindekamp, må titlerne undervejs i filmen indikere de forskellige faser, Beyoncé er gået igennem i sit forsøg på at bearbejde realiteten af Jay-Z’s utroskab. Man må derfor også gå ud fra, at forsoningen under sangen ‘Sandcastles’ i den sidste halvdel af filmen symboliserer en “resurrection” af deres forhold, om ikke andet en accept af hinandens fejl.

Hører man albummet uden at have set filmen, er den musikalske oplevelse klart en anden end den hype, der har hersket omkring albummet de sidste snart 48 timer. Klart, det er Beyoncé, og hun træder sjældent, hvis ikke aldrig, ved siden af, men albummet her er langt fra at være en samling bangers, vi kommer til at synge med på de næste par måneder. Det er snarere et kunstværk, som virkelig får lov at shine igennem, når det visuelle er med. Derfor: Se filmen. Den kan noget. Beyoncés fortællerstemme kan noget, og mediestunt eller ej, der er følelser på spil.

Snakken om mediestunt bunder selvfølgelig i det fuldstændig absurde i, at Beyoncé krænger sin sjæl ud, smider sin vielsesring og synger “If you try this shit again, you gonna lose your wife”, men samtidig har ham til at medvirke i filmen. Man kan jo ikke komme udenom, at de er et power couple, der kender branchen og kan deres business.

Tip: Hvis du ikke allerede har givet efter for Tidal, kan du tilmelde dig 30 dages prøveperiode. Du kan selvfølgelig også købe albummet på iTunes. Når du har gjort én af de to, skal du for det første se filmen og derefter høre følgende sange igen og igen: ‘Don’t Hurt Yourself’ (feat. Jack White), ‘6 Inch’ (feat. The Weeknd), ‘Sandcastles’, ‘Forward’ (feat. James Blake), ‘Freedom’ (feat. Kendrick Lamar) og ‘All Night’, som er mine personlige favoritter.

#slay #bestrevengeisyourpaper #queenbey

3 kommentarer

 • O

  Kan man se filmen gratis et sted, hvis man ikke har tidal?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amaliewessel

   Nej, men man kan oprette sig og få 30 dages gratis prøveperiode på Tidal :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

   Jeg så den på Beyonces facebookside, tror jeg.. I hvert fald et eller andet officielt sted på FB :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit: Relaxed fit, straight leg jeans