INSPIRERET AF FREJA: ULTIMATIVT DENIM SÆT

JEG HAR LÆRT, AT ..

giphy

Ahaha, jeg har det stadig for fedt over denne her gif fra Oscar showet!

Jeg har gået og brygget på det her visdomsindlæg i en rum tid nu, og selvom det måske er sådan lidt kliché og føle-føle, vil jeg alligevel gerne dele det med jer, for der er altså nogle vigtige pointer iblandt, hvis jeg selv må sige det. Og de er alle sammen pointer, jeg rigtig gerne ville have læst, da jeg var 16, og da jeg var 18, og da jeg var 19 år. Det er nemlig alt sammen realiseringer, jeg først har gjort mig som 20-årig, men bedre sent end aldrig, right? Jeg har lært, at ..

.. det fancy valg ikke altid er det bedste valg. Nogen gange smager et pitabrød med shawarma og en dåsecola fra den lokale svedlugtende biks bare bedre end en Instagram-venlig Sticks salat. Nogen gange er en røvdårlig pladderromantisk, amerikansk komedie den bedste film, du kan se på en lørdag, selvom der er ny sæson af en eller anden kultserie, du nok burde være opdateret på til mandag. Nogen gange har du bare købt tamponer. Nogen gange er CBS bare CBS.

.. der er forskel på selvværd og selvtillid. Sidstnævnte har jeg en god portion af, for ellers ville jeg ikke have delt så meget af mig selv med offentligheden i så mange år, eller sagt til ham, jeg bare så gerne ville være kærester med, at det altså var mig som kæreste eller slet ikke mig, eller være i stand til at sige min mening i store forsamlinger. Selvværd har jeg ikke så meget af, som jeg troede, for jeg tænker sgu en del over, om de andre nu synes jeg er dum, fordi jeg sagde sådan, eller om jeg egentlig overhovedet er spændende nok til at blive nogens kæreste.

.. jeg ikke skal sige undskyld på bloggen mere. Jeg skal give mit eget pres på mine egne skuldre en kæmpe fuckfinger. Vi skal give presset på vores skuldre en kæmpe fuckfinger. Det er okay, og det går nok, vi er gode nok, du er god nok. Jeg er god nok.

.. uddannelse ikke skal vælges ud fra karrieredrøm, men ud fra interesse. Der er jo ingen garanti for, at man vil finde sig til rette i den karrieredrøm, man går og har, for hvorfor har man den? På grund af pengene? Lyden af titlen? “For det gør de andre”? Eller en idé om, at det nok passer meget godt til ens interesser? Og hvad var de nu lige sådan egentligt?

.. ens egen glæde ikke må være afhængig af et andet menneskes rolle i ens liv. Man er nødt til at have stor nok glæde i sig selv og tilværelsen, som den er, når man er alene. Hvad skal man ellers gøre af sig selv, hvis den person lige pludselig ikke vil spille sin rolle mere?

Håber I kan bruge nogle af mine ord, eller bare har nydt at læse med :)

Smid forresten et like på min Facebook, hvis du vil se mine indlæg i dit feed.

   

6 kommentarer

 • Line

  Den sidste er så pisse vigtig og samtidig så pisse svær at få under huden! Godt indlæg

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Amalie, jeg har og VIL altid være kæmpe fan af dit arbejde. Du er så nede på jorden, og jeg tjekker altid når der er nyt indlæg på bloggen. Du er skøn og yderst inspirerende! Tak for de her ord, måske kliché ja haha, men tak. Jeg havde brug for dem. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Barbara

  Du er så sej! Jeg elsker punkterne i dette indlæg, det med insta-mad, pres på egne skuldre, selvtillid og selvværd de er meget relaterbare alle sammen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Så fint! Nu har jeg ikke kommenteret på det med uddannelse før, selvom jeg ofte har overvejet det, men jeg er simpelthen lodret uenig. Hvis jeg udelukkende skulle vælge uddannelse ud fra interesse og ikke karrieredrøm, så havde jeg læst musikvidenskab eller havde måske slet ikke læst, og var formentlig enten på dagpenge i dag, i en butik eller sekretær et sted. Nu bed jeg i det sure æble, blev ingeniør, hadede(!!) samtlige år på DTU men er SÅ glad for at jeg gjorde det – for nu er jeg præcist i det job, jeg altid har drømt om. Vejen dertil var bestemt ikke sjov, og jeg fortsatte kun fordi jeg ikke vidste, hvad jeg skulle med mit liv, og prøvede at fortælle mig selv at jeg i det mindste tog en god uddannelse – og så skulle jeg nok få et nogenlunde job en dag. Selvfølgelig skal man også have det godt med det man gør, men jeg tror grundlæggende på, at det er bedre at vælge uddannelse/ingen uddannelse/noget tredje ud fra hvor man gerne vil hen – og ikke ud fra hvad man vil nu og her :-) når det så er sagt, så synes jeg det er fint, at du er droppet ud af CBS og tager ekstra sabbatår – eller hvad det nu er, det tror jeg bestemt også er vigtigt, og det er misforstået at alle skal gå på universitetet. For man kan så meget andet og der er så mange andre steder at lære og andre måder at dygtiggøre sig på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg tror måske lidt, du har misforstået mine grunde til at droppe ud, og hvad jeg så vil i stedet. For jeg er ikke droppet ud, fordi universitetet ikke var noget for mig, eller fordi jeg ikke kunne finde ud af det. Jeg følte mig bare ikke glad, og det interesserede mig ikke nok til at fastholde min “drøm”, som jeg så egentlig heller ikke var helt sikker på. Jeg er ikke så gammel, og jeg synes faktisk, at det er rigtig sundt at lade sig selv fokusere på, hvad der gør en glad for tilværelsen lige nu i stedet for altid at tænke langt ud i fremtiden, det her pres om den bedste uddannelse og den fedeste karriere. Det kan for nogen være meget stressende og usikkert, og der prøver jeg egentlig bare at være fortaler for, at man lige stopper op og spørger sig selv, om man kan se sig selv i det ræs. Jeg vil stadig gerne læse på universitetet, og jeg drømmer stadig om at lave noget kreativt, men jeg kunne godt tænke mig at være glad på vej derhen såvel som når jeg når dertil :) Tak for din kommentar.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Irene

  Er glad for at høre, at du ikke vil undskylde på bloggen længere. Må være ærlig og sige, at det var du blevet lidt for god til ;)
  Tilgengæld også megasejt at du droppede ud af CBS. Jeg brugte 6 år det sted, og endte godt nok med et fint eksamensbevis, men også med en langvarig depression, fordi jeg alt for længe havde lavet noget, jeg ikke var glad for. SÅ fedt du stopper op og lytter til dig selv!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

INSPIRERET AF FREJA: ULTIMATIVT DENIM SÆT