VIDEO/ EN DAG I MIT LIV: NYE VIPPER

UGENS PLUS- & MINUSPOINT #18

u8tokgckc8rra

Fordi bloggen har været så stille i denne uge, tænker jeg, at det er okay, at der er lidt ekstra fyld på denne uges uddeling af point til begivenheder eller tilstande, der har kendetegnet og påvirket min hverdag. Og vi starter selvfølgelig med ugens største nyhed, afsløringen af hovedpersonen i den nye og sidste sæson af SKAM. Måske I er enige i følgende?

MINUSPOINT til, at Sana er hovedpersonen i den sidste sæson af SKAM. Jeg vil have en sæson om Vilde. Og jeg ved godt, at det her måske er grimt at sige, men jeg orker bare ikke mere debat om religion og politik, så jeg håber virkelig, at sæsonen vil noget mere end det. Forstå mig ret, debatten er vigtig, men jeg føler stor afmagt over for, at den skulle være nødvendig blandt den aldersgruppe, SKAM appelerer til.

MINUSPOINT til Petra Nagels udtalelser om, hvordan det er bloggere og “andre selviscenesættende typer” på Instagram, der er skyld i hendes dårlige selvværd. Jeg er træt af, at bloggere skal stå på mål for den slags, men det er vel en naturlig bølge nøjagtig ligesom med modeller og body image. Og så denne dér med “et rigtigt arbejde” .. Uuuuha!

MINUSPOINT til åbenbart at være sådan en pige, som fyrene føler, de kan drible lidt rundt med som en bold, når de lige føler for at spille lidt. But who am I kidding, det uopnåelige eller uklare er jo altid lidt mere spændende, ing’? Hvorfor fuck er det sådan?

MINUSPOINT til at have opdateret bloggen så lidt denne uge. Det har ikke været med min gode vilje, men jeg har haft gang i nogle projekter ved siden af, nydt tid i solen med mine veninder, og uden struktur bliver jeg altså monster træt. Et af mine nye mål er nemlig at lytte lidt mere til, hvad min krop fortæller mig, men det er stadig en læringsproces.

PLUSPOINT til at skulle til Aarhus i morgen. Hvor skal jeg tage hen, hvad skal jeg se, hvad skal jeg drikke, og vigtigst af alt, hvad skal jeg spise? Hit me! Nå jo, og hvor skal jeg shoppe?

PLUSPOINT til dette print fra Ganni, som jeg er rigtig ked af, jeg ikke har nået at opdage på denne nederdel, inden den blev udsolgt. Jeg overvejer derfor kjolen i stedet.

PLUSPOINT til hvor sommerlig min Instagram-profil ser ud disse dage. Det er jo et decideret frisk pust. Jeg føler mig helt inspireret til at gøre mit insta game endnu bedre og tage en masse flotte, gennemtænkte billeder af pæne ting.

PLUSPOINT til disse øreringe, jeg klikkede hjem for nylig. I kan se dem på i dette indlæg, hvor jeg også har nævnt mine nye vipper, som altså bare gør noget virkelig godt for ansigtet.

PLUSPOINT til at have set og været gået i gang med en masse gode serier på det seneste! Jeg tænker faktisk, at det fortjener et helt indlæg? Jeg har nemlig en del anbefalinger at dele ud af.

Jeg håber, du vil smide et like på min Facebook for at se nyheder fra mig.

   

30 kommentarer

 • Anne

  Du kan svinge forbi Jægersgårdsgade. Der ligger mange fine caféer og restauranter. Min farvorit er klart Café Fika! Derudover ligger der også en del små specialforretninger. Generelt er Jægersgårdsgade bare hyggelig at gå igennem :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde fra sønderjylland

  Åhhhh jeg er så enig med dit minus-point ift. SKAM. Vi vil have Vilde!!
  Jeg plejer altid at boltre mig i latiner kvarteret i Århus – det er lækkert!
  Og så må jeg lige anbefale den nye Netflix serie – “13 reasonswhy”. Jeg ved overhovedet ikke om den er dig – men synes den er lidt fin, så ville lige give tippet videre.
  Tak for dine altid inspirerende indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Mathilde. Ja, synes ligesom der er noget uafsluttet over historien om Vilde, fordi hun jo trods alt var MEGET til stede i sæson 1 og 2. Tusind tak for anbefalingerne! Har også hørt godt om denne dér nye serie fra nogle youtubers, så jeg skal helt klart tjekke den ud :) Det er mig, der takker for de rosende ord!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Jeg er totalt løbet tør for serie-idéer for tiden, så et anbefalingsindlæg fra dig med din gode smag vil være top dollar!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Latinerkvarteret er et godt sted at shoppe og der kan du også finde en masse små hyggelige caféer:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Du kommer på ingen måde uden om et besøg på Street Food, der ligger bagved banegården! Og også Central Food Market, der ligger næsten ved siden af, lige i starten af strøget. Begge steder er to die for, der må du simpelthen forbi <3 Derudover kan jeg give mine varmeste anbefalinger til restauranten Memphis Roadhouse – OG hvis vejret er godt synes jeg du skal besøge Marselisborg Havn, der er så fint.
  KH. en trofast Aarhus-læser der er totalt elendig til at kommentere..
  Hav en skøn tur!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Amanda. Tak for din kommentar! :) Jeg gemmer dine anbefalinger, og prøver at nå så meget af det som muligt <3 Tak fordi du læser med!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  I Aarhus vil jeg klart anbefale latinerkvarteret. Af b utikker må du besøge FF2 og Støy (for det eksklusive, i området finder du også butikker som Wood Wood og Ganni. Jeg vil klart anbefale Langhoff og Juul, men tjek lige åbningstiderne inden. Den nyåbnede Burger Boom skulle også være lækker. Nyd turen <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hej! Jeg bor selv i latinerkvarteret, og jeg elsker det! Hyggelige, små gader med mega god stemning. Must see! Gaderne dernede hedder b.la. Graven, Bordgade mm. I Graven ligger byens bedste kaffe på “La Cabra” og fin, let morgenmad/frokost. Butikker som ganni, isabel marant, Malene Birger mm. ligger hernede. I Mejlgade (latinerkvarteret også) ligger en masse franske, billige og lækre restauranter. Især Oli nicos moules frites er lækre! Ellers prøv haute fritures (Graven) originale hotdogs og sandwich, og bedste, bedste fries!! Åen er hyggelig at gå ned af! Men ikke her du skal spise. Det er dyrt og uoriginalt, men et fantastisk sted til en øl imens man kigger på mennesker. Aros og regnbuen er sindssygt flot :-) til lidt mere københavner chic, men mega lækker frokost – århus central food market (på strøget tæt ved banegården) – mega lækkert indendørs madmarked med massere kendt og lækkert mad, Google det. Rigtigt god tur.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • WOW!!! Tak for sygt gode anbefalinger. Er vild med dit moules frites tip, for har lige snakket med min veninde om, at det kunne perfekt at finde et sted at spise det, når nu man skal fake lidt at være på ferie, haha! Tak for din kommentar <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Amalie!
  Først og fremmest tak for en herre cool blog, jeg følger dig fast og er meget begejstret 😎
  Mht Århus: Så har jeg netop været der og skrevet en masse anbefalinger på min webside (driver en guide-webside i ind- og udland). Det ikke for at reklamere, men du kunne da kigge forbi hvis du mangler ldit inspiration til din tur😊
  Hvis ikke, så er La Cabra et MUST – den bedste kaffe og det hyggeligste sted.
  Men kig endelig forbi og læs mere.
  Mvh Johanne
  / http://www.johanneschack.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Johanne! Tak for de søde ord <3 Og tak for tips! Jeg kigger forbi, og man må sgu gerne reklamere for sit eget skriv, hvis man har skrevet noget, man finder relevant for mig, så det skal du slet ikke disclaime for <333 Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Det er vel en reel nok udtalelse, hvis det vitterligt påvirker hendes selvværd og måden, hun opfatter sig selv på?
  Jeg studser bare over den måde, du skriver det på – det virker som om, at du føler dig meget ramt :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, selvfølgelig føler jeg mig ramt, for jeg synes ikke, bloggere og selviscenesættende typer skal stå til ansvar for hendes dårlige selvværd. Laura Lundsgaard har skrevet et rigtig fint indlæg om det, som jeg er meget enig i, og hun siger det i virkeligheden bedre, end jeg lige formår at få det sagt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Latinerkvarteret er uden tvivl værd at kigge forbi, hvis du leder efter en hyggelig cafe med rimelige priser :) Derudover er det generelt bare en god ide at bevæge sig væk fra strøget, da Aarhus har så meget mere charmerende at byde på :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skal helt klart væk fra strøget! Det er min number one rule, når jeg rejser. Jeg gider ikke de store gader og turistede områder. Det skal være lidt mere lokalt og hyggeligt. Tak for tip! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Jeg er normalt meget enig i dine tanker og indlæg, lige i dag er jeg godt nok uenig. Kommentaren er på ingen måde ment som kritik selvfølgelig <3

  Mht Petra Nagels udtagelse, så tror jeg lidt du missede pointen. Hun gjorde jo opmærksom på, at den vrede var fra før det her "selværds-projekt", og det er vel bare naturligt at være frustreret og vred, når man ikke rigtigt bryder sig om sig selv. Og faktum er, at langt de fleste succesfulde bloggere og andre "selviscenesættende typer" jo ser godt ud efter de standarder der er i samfundet i dag, og det for publikummet måske er svært at spejle sig selv i det billede. Forstår helt klart godt programmets enorme relevans, når man tænker på hvor mange, der kan identificere sig med problemet (Ikke at det gør det okay, at nedgøre andres profession selvfølgelig).

  Mht SKAM er det da helt klart relevant at tage Sana som hovedperson, i og med der sker sådan en fremmedgørelse af muslimer i medierne. Og det må da være relevant for unge i alle aldre, og især unge muslimer, der nærmest ikke har nogen forbilleder i TV.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Caroline. Først og fremmest, tusind tak for din kommentar. Det er fedt, at du griber det an, og vælger at skrive noget. Nu er mine ord i det her indlæg jo meget kortfattede om de ting, Petra har sagt til sin artikel. Problemet for mig er, at jeg ikke synes, bloggere og selviscenesættende typer skal stå til ansvar for hendes dårlige selvværd. Jeg har også dårligt selvværd på nogle punkter, men jeg lægger ikke skylden over på andre. Jeg tror gerne, jeg kunne have tænkt mig, at hun tog det op i et lidt større perspektiv. Og JA, det er MEGA relevant med Sana som hovedperson. Jeg synes bare, det er så drønærgerligt, at der stadig synes at være brug for det, hvis du forstår? Det skulle bestemt ikke forstås som, at jeg finder Sanas rolle irrelevant, for det gør jeg på ingen måde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathe

  Hvis du kommer på jægergårdsgade så slå et smut forbi butikken 1000 ting. De har alverdens sjove boligdimser og er rigtig hyggelig :-). Jeg har ikke selv prøvet den, men vegetar/veganer burgerne fra Mikuna har et ry for at være vildt lækre. Den står i hvert fald på min århus-to-do-liste :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  I Århus skal du drikke din kaffe på La Cabra, Great Coffee eller på F-Høj, som er michelin restauranten Frederikshøjs café. Den bedste shoppingoplevelse får du ved Utzon, der ligger overfor &otherStories eller ved Stylepaste i latinerkvarteret, en parisisk indrettet herskabslejlighed med Acne, Céline og meget andet på menuen. Hvis du er på drinks, er Bar Plata på Klostertorvet et besøg værd (DK’s største udvalg af gin) eller St. Pauls Apothek. For enden af åen op mod Dokk1 finder du Plan B – en tapas- og vinbar, hvor du får tre glas vin for 100 kr.! Til sidst, hvis du kommer til Risskov, synes jeg, at du skal besøge Museum Ovartaci, der ligger ved psykiatrisk afdeling. Det er kunst skabt af mennesker med psykiske lidelser. Det var umiddelbart, hvad jeg lige kunne komme på. Jeg håber, du får en dejlig tur!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma fra Aarhus

  Hvis vejret er godt skal du helt sikkert svinge forbi Dolce Vita til lækker italiensk gelato – tip; gå altid efter hasselnød og tiramisu, det er en sikker vinder!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Ih, det varme mit Aarhus-hjerte, at du skal besøge byen!
  Mine tips ville være; “moderne” smørrebrød på bænken i solen på Vesterlauget i Vestergade, en tur til Godsbanen for at drikke lækker kaffe og kigge på de fede åbne værksteder de har!
  Specialøl og cigaretter på Ris Ras i Meljgade og chatreuse og bordfodbold på Le Coq. Dans og diskolys på Cafe Paradis, og tømmermændsbrunch på Juliette i Jægergaardsgade (mit eget hood) Og og og! Byens bedste asiatiske restaurant Kowloon (Banegårdsgade og Frederiksgade) – kæmpe menukort og sindssygt gode priser.
  Håber du får en dejlig dejlig tur! Hvor længe varer dit besøg?
  Knus fra en trofast læser <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  For en sneak-freak som dig (og mig selv), er det et must at besøge den lokale Aarhus baserede sneaker-forretning Shoechapter i Badstuegade. Lokale drenge og piger og de lækreste sneaks.
  God tur!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wendie

  Hvilken størrelse har du din lyserøde Mads Nørgaard hoodie i?? :-) Fedt indlæg!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg har lige et spørgsmål, der på ingen måde relaterer sig til dig indlæg, men jeg har ledt og ledt uden at finde svar. Du skriver i det her indlæg: http://amaliewessel.dk/2016/11/ugens-plus-minuspoint-3/ om en selvbruner. Men linket virker ikke, og jeg er virkelig desperat efter farve :-D Har du mon et link til den? Eller kan du fortælle, hvad den hedder?
  På forhånd tak :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Fuck jeg er glad for den sidste sæson af SKAM handler om Sana! Aldrig i mit liv har jeg kunne spejle mig i en fiktiv karakter som jeg har kunne gøre med Sana (efter blot ét afsnit). Synes vi har rigeligt med serier med Vilde-lignende piger AKA. White chicks (Undskyld udtrykket – mangel på bedre hehe). Synes sgu Julie Andem har formået at fylde et hul på “markedet”.. Men ja, håber sgu serien vil mere end at snakke religion og politik – mon hendes indre konflikt kan appellerer til andre end blot folk der umiddelbart ligner hende :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

VIDEO/ EN DAG I MIT LIV: NYE VIPPER