GUIDE: FRESH & CLEAN PÅ FESTIVAL

10 TING JEG IKKE FORSTÅR

INDEHOLDER REKLAMELINKS:

Jeg er netop kommet hjem fra Aarhus med en hel del ny inspiration i bagagen, og jeg vil derfor skynde mig at få skriblet noget af det ned til jer i det her blogindlæg. Overskriften er rimelig klar, der er simpelthen nogle ting, jeg ikke forstår .. Måske I er enige? Eller kan gøre mig klogere?

1. Jyders måde at tillægge den Københavnske dialekt personlighed. I weekenden har jeg af to aarhusianere fået at vide, at den bedste måde at approache aarhusianere, eller jyder, er ved at passe på ikke at lyde for københavner-snobbet. Det er virkelig svært at henvende sig til nogen velvidende, at deres første tanke (formentlig) er, at man ikke er særlig sød, fordi man jo er fra København.

2. At bestille en lille version af en drik, når man får mere for pengene ved at købe en stor. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har købt en lille Joe & The Juice juice for eksempel.

3. At koncertbilletterne til Harry Styles’ koncert i København bliver sat til salg ni måneder før koncerten. Jeg kan nå at lave og føde et barn, inden jeg forhåbentlig skal se den koncert.

4. Hvorfor jeg ikke har taget beslutningen om at lave drastisk om på min Instagram profil noget før. Jeg har brugt så meget energi på at være ked af ikke at have en lige så speciel og sej profil som for eksempel Freja Wewer, hvis univers jeg ser meget op til, men jeg skal jo bare finde på min egen måde i stedet for at prøve at opnå at have en profil a la nogle andre.

5. Hvordan denne kun er tilbage i en størrelse S, når jeg er ret sikker på at skulle bruge en M. Min veninde siger, at man bliver smukt strammet op, når man har den på, så jeg vil jo helt vildt gerne have den altså!

6. At der kun er tre uger til, jeg skal flytte. Jeg glæder mig som et lille barn, men samtidig skubber jeg alle de praktiske gøremål foran mig. Jeg skal lige tage mig sammen.

7. Hvordan det har taget mit forudbestilte Harry Styles limited edition album over en måned at nå frem fra England til Danmark, når det er sendt med Royal Mail, og endda er sendt med Priority A.

8. Hvorfor jeg ikke ejer disse sko, og hvorfor jeg ikke har købt dem, imens de har været på udsalg.

9. Northside Festival. Jeg har planer om at skrive en lidt nærmere anmeldelse af festivalen, for jeg har en del at sige om min førstegangsoplevelse, og jeg tænker, det måske er meget fedt at læse noget, der ikke kommer fra en musikanmelder eller en vred person på Facebook?

10. Hvor lækker, charmerende og sjov Thomas Helmig er. Uden tvivl min weekends højdepunkt!

12 kommentarer

 • M

  En ting jeg ikke forstår er den københavnske måde at tillægge den jyske dialekt personlighed. Lige så snart man åbner munden som jyde i København og omegn, bliver man set ned på og sat i bås som en uintelligent “bonderøv” og mødt med spørgsmålene “kører du så traktor hver dag?” og “ej har I så køer?” pga. sin jyske dialekt.

  Jeg er virkelig uforstående overfor hvorfor man overhovedet dømmer hinanden ud fra den dialekt man har, uden at vide noget som helst om hinanden. Synes det er mærkeligt, at man har fordomme om hinanden udelukkende, fordi man bor i to forskellige dele af samme land og taler det samme sprog, dog med forskellige dialekter :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja okay, det har jeg så aldrig tænkt om en jyde, og har aldrig oplevet den situation udspille sig, hvor nogen dømmer en jyde til at være uintelligent pga sin dialekt. Jeg er enig i, at det er mærkeligt at dømme hinanden ud fra dialekt, og det var egentlig også lidt min pointe med at skrive det :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Jeg har en helt anden opfattelse! Da jeg var til Distortion (og jeg snakker virkelig århusiansk), der scorede jeg på det. Jeg fik mange komplimenter for, hvor sødt det lød ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Lidt generaliserende mening du har i nr. 1. Bare fordi du har mødt to jyder som synes københavnere har en snobbet dialekt, betyder det da ikke at alle jyder (formentlig) tror det. Overhovedet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Overdrivelse fremmer forståelsen, men hvis du synes, jeg udtrykker en generel mening, tror jeg måske, du læser det forkert :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er sgu også forever Helmig-fan :D

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine T

  Sjovt indlæg! OG sjov tanke med den første… Det er noget sært noget! Vil så også sige jeg aldrig er en weekend i København uden at få et dumt jyde spørgsmål med på vejen :D (men det er nu sjovt nok)
  Når det så er sagt, så har jeg 1 ting jeg ikke forstår! HVORFOR du ikke bare går ALL IN på at blogge for du er simpelthen den bedste – i lov it

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Ganni badedragten er der altså i M 😂😂🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Badedragten er på tilbud i str. M her! https://www.youheshe.com/da/lyme-flaesebadedragt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Ganni badedragten kan også købes her: https://www.youheshe.com/da/lyme-flaesebadedragt – du sparer endda penge på den ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GUIDE: FRESH & CLEAN PÅ FESTIVAL