10 TING JEG IKKE FORSTÅR

PICKPOCKETS LOVE DISTRACTIONS

9fb4d65a-adef-4d1c-b18e-5556f6a7e54b

SPONSORERET AF KØBENHAVNS KOMMUNE & POLITI

Måske I allerede har lagt mærke til alle de flotte plakatsøjler, eller set det i Metroen, eller fået en slikkepind af Natteravnene? Københavns Kommune og Københavns Politi har sat gang i en kæmpe kampagne for at bekæmpe lommetyverier, og da jeg læste om den i Politiken, kunne jeg bare mærke, hvor vigtigt det er at skabe noget larm omkring, og hvor glad jeg er for at være en del af kampagnen!

Jeg hører så mange historier fra veninder, der har fået stjålet pengepungen ud af skuldertasken, og jeg har engang selv været vidne til et forsøg på lommetyveri mod en ung fyr på min alder i S-toget om natten, men de stoppede heldigvis, fordi jeg vågnede, og fik øjenkontakt med dem. Og jeg gik hen og spurgte fyren, om der manglede noget fra hans taske, for de havde altså haft hænderne i den, imens han sov. Heldigvis havde de ikke nået at tage noget! Det er faktisk sådan, at nattetimerne mellem klokken 00.00 og 04.00 er primetime for lommetyverier, og det er i høj grad unge mellem 20 og 29 år, der bliver forurettet. Det siger jeg ikke for at skræmme, men for at understrege hvor vigtigt det er at passe på. Og jeg tænker faktisk utroligt meget over det, når jeg færdes i København. Er min taske lynet ordentligt? Lagde jeg mobilen i lommen, eller i tasken? Og mit bedste trick er simpelthen at hive tasken om foran på maven, og ikke sætte bagage fra sig uden at holde konstant øje med det. Og den seneste, bind dine ting fast til cykelkurven på en eller anden måde, for der bliver også stjålet på cykelstierne!

some-med-kk-logo

På lørdag d. 17. juni vil 2.000 abrikosfarvede balloner sætte fokus på kampagnen, og der vil også blive delt nogle super seje postkort ud, som har virkelig sjove slogans. Jeg grinte faktisk, da jeg læste det med “Pas på tyvene. De er nye i trafikken”, som I nok allerede har set? Der er selvfølgelig også et omkring lommetyverier, og det har et riiiiimelig cute billede på! Derudover skal der ske en masse løjer i morgen, og det bliver sammen med Christina og Lau, så det kan kun blive en fest! Det hele bliver filmet, så I skal nok få det at se her på bloggen.

Hvad gør I for at sikre jer mod lommetyverier? Kunne være sejt at dele gode råd med hinanden i kommentarerne!

4 kommentarer

 • Mathilde

  Hvor er det fedt, at det endelig bliver sat fokus på lommetyveri! Har selv fået stjålet pung + iPhone to gange på henholdsvis Nørreport st. og Hovedbanegården.. Det er umuligt at stoppe, så der er ikke andet at gøre end at være utrolig opmærksom på sine ting :) (selvom det er utrolig træls ikke at kunne have sine ting for sig selv!!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Jeg er også meget obs på min taske, når jeg bevæger mig rundt og særligt i offentlig transport. Dog ikke når jeg er fuld og sidder på en bar – hvilket har medført utallige stjålne tasker og jakker igennem tiden. Det er heldigvis blevet bedre med alderen.

  Det værste jeg har oplevet var dog for nogle år siden, hvor min veninde og jeg var på McD i en brandert. En flok fyre “omringede” os og flirtede derudaf og vi sprang i med begge ben. De var kønne, velsoignerede-Hellerup-agtige og på vores alder, så alarmklokkerne ringede ikke ligefrem. Jeg får tilfældigvis kigget nede på den enes hænder og han står med min venindes pung og hendes kontanter i hånden. Jeg kæfter op og tvinger ham til at give hende tingene tilbage, hvorefter de undskylder og løber. Jeg var rasende. Følte mig så dum og udnyttet.

  Mit råd er; mistænk ALLE. Ej, selvfølgelig skal man ikke det, men man kan jo have vise forestillinger (fordomme) om, hvem som begår lommetyveri, så man kan fejlagtigt komme til at føle sig tryg i forkert selskab.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Flot og Elegant plakat !!! havde været super med en QR kode – linket til et antal tips, der viser hvordan man enkelt kan sikre sin pung, smartphone osv. for få penge!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvordan sikrer man sig bedst imod de kriminelle lommetyve?
  På samme måde vi i dag tyverisikrer vores hjem og bil, er vi desværre også nødt til at sikre de værdier, vi bærer i lommer og tasker, når vi opholder os i det offentlige rum. Det er naturligvis svært at sikre sig 100 % mod lomme- og tasketyve, men der findes flere måder til, hvordan man kan gøre livet svært og surt for de kriminelle tyveknægte ved at sikre sine værdier med enkle forhånds regler.

  Sådan snyder du tyven !

  1. På mange steder advares der mod lommetyve med skilte med teksten ”PAS PÅ LOMMETYVE”, men skiltene hjælper også de kriminelle, som holder øje med folks reaktioner, når de står på udkig efter et offer ved disse skilte. Ved mødet med sådan et skilt, tager mange sig ubevidst til lommen med tegnebogen. Den bevægelse er et nyttigt signal for en lommetyv om, hvor der er gevinst.

  2. Skuldertasker er et sikkert sted, hvis de bæres rigtigt – og det er ikke på ryggen hængende over skulderen. Alt som hænger på ryggen af en person, kan en lommetyv let komme til, da skuldertasken er ude af ofrets synsfelt. Skuldertasker bæres bedst på følgende måde: Efter at have lukket lynlåsen vipper du yderklappen hen over lynlåsen, før du hænger skuldertasken over din skulder, således at klappen nu vender ind imod din krop/mave. Ved at bære tasken på denne måde er det umuligt for en lomme-/tasketyv at komme til, uden at du vil opdage det. Moden dikterer desværre, at dametasker skal bæres på ryggen ved hoften, og ikke på maven. Men dermed er dine ejendele i fare, uden for dit synsfelt, både når du går og når du står stille.Ved et cafébesøg bør man være særlig forsigtig med omgangen af håndtasker.
  Hæng aldrig en håndtaske hen over ryglænet på stolen, eller stil den på gulvet ved siden af stolen. En hånd- /skuldertaske kan let stjæles fra ét af disse steder i dække af en jakke.

  3. Er du typen, der gerne går med rygsæk, bør du aldrig have din tegnebog/pengepung eller andre værdier i den. Intet, der hænger på ryggen, er sikret, da du IKKE kan se, hvad der sker bag ved dig. En lynlås er ikke en hindring for en professionel lommetyv til at få fat i dine værdisager. Lynlåsen kræver kun få sekunder ekstra og en arbejdsgang mere for en trænet tyv.

  Mavetasker: Ikke alle mavetasker er et sikkert sted til at opbevare værdier. En dygtig lommetyv kan hurtigt lyne en lynlås op, mens ofret bliver afledt. Mange mavetasker har en såkaldt kliklås, der let springer op af sig selv ved brug af kun én hånd. De sikreste mave/bælte-tasker er dem, der har en velcrolukning eller er lukket med et spænde. De kræver, at lommetyven bruger begge hænder til at stjæle hele tasken. Fordelen ved velcrolukningen er, at velcrobånd(lukningen) giver lyd fra sig, når det åbnes. En mavetaske kan let tyverisikres med en elastik rundt om
  selve mavebæltet, der er fast gjort til en lille karabinhage. Efter at have lynet mavetasken til, klipses karabinhagen med elastikken fast i øjet på lynlåsen.

  Andre gode råd:

  Vær opmærksom på personer, der udviser nærgående adfærd eller uopfordret interesse, f.eks. når du betaler i en forretning eller hæver penge i banken.

  Pas godt på ved ind- og udstigning i tog, metro og busser.

  Hvis nogen tilfældigvis støde ind i dig, i en stører menneskemængde – så hold godt fast på dine værdigenstande!

  Ta’ ALDRIG har flere penge med dig, end du har brug for. Hvis du skal have et stører beløb med i byen, så fordel pengene i flere lommer…

  Ha’ aldrig din tegnebog, løse penge, smartphone eller noget andet af værdi i baglommen…

  Tag dine forholdsregler på gågader og store pladser, hvor du står stille og ser på gadegøgleri…

  Hæng ikke din jakke eller taske over stoleryggen på caféer og restauranter…

  Hold godt øje med din bagage, tegnebog, pas og andre værdier ved check-in på hoteller og under ophold i hotellernes bar og restauranter…

  Selv om lommetyve mestrer metien at fiske tegnebøger og andre ting op af folks lommer og tasker uden at blive opdaget, før det er for sent, er grunden til at man ser de mange lomme- og taske tyverier en lemfældig omgang med tasker og pengepunge. Mange gående indbyder næsten selv tyvene til at nappe ting fra tasker, der bæres åbentstående på ryggen eller i hånden. Det samme glæder også for de mange, som opbevarer deres tegnebog/pengepung i en stor og løs jakkelomme, hvor tegnebogen/penge-pungen stikker ca. 1/3 del op af lommen.

  I 4 af 5 tilfælde af lommetyveri, er det kvinder der er ofre for denne kriminalitet, fordi lommetyvene nemt og let kan kommer til damernes hånd og skuldertasker, og ubemærket stjæle fra dem.

  Go’ Sommer
  Bedste Hilsen
  K. QUINN

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 TING JEG IKKE FORSTÅR