Drømmeoutfit til overskyede sommerdage

Om at huske sin medicin for et godt formål

Reklame for DrugStars

Det er egentlig ikke noget, jeg har skrevet så forfærdeligt meget om på bloggen. Sygdom. Jeg tror, jeg blot har nævnt det kort. Og det er meget bevidst. Jeg gider ikke være ‘hende, der er syg’. Det kommer så let til at definere, hvilke forestillinger andre har om ens hverdag og liv. Men det forholder sig nu engang sådan, at jeg har en kronisk sygdom, jeg hver dag tager medicin for. Det er ved at være et år siden, jeg fik min diagnose – lavt stofskifte grundet autoimmunitet, og jeg kæmper stadig med at balancere min hverdag ud fra sygdommens behov, fordi det passer mig rigtig dårligt at være syg. Den stædighed gør ikke altid noget godt i forhold til at lindre symptomerne fra sygdommen, men uden stædigheden tør jeg ikke tænke på, hvordan min hverdag ville se ud. Psykisk har det gjort noget ved mit syn på livet, og min krop, at jeg i en så ung alder har problemer med sygdom, fordi der er noget, min krop ikke længere kan selv. Det har skræmt mig, og jeg bliver stadig bange, men det har også fået mig til at stille nogle spørgsmål til mit liv, jeg er glad for at have taget alvorligt.

Jeg vælger at fortælle om det nu, fordi jeg er teamet up med en app, DrugStars, hvor dét at tage medicin hver dag faktisk kan være positivt, og kan hjælpe nogen et andet sted. Jeg kunne selvfølgelig også bare have skrevet noget om, at jeg tager D-vitamin hver dag, for det er egentlig også nok til at kunne gøre nytte af at bruge appen, men et eller andet sted er der også noget bearbejdning for mig i at fortælle om sygdommen. Den er jo kommet for at blive, og på den måde er den en del af mig. Men det kan være op til mig selv, hvorvidt jeg lader den definere noget, og det gør jeg måske bedst ved bare at være åben omkring den.

DrugStars er kort fortalt en app, hvor du kan donere til patientforeninger ved at tage din medicin korrekt. Jeg har tilføjet både min Eltroxin og min D-vitamin, og hver gang jeg trykker, at jeg har taget pillerne, optjener jeg en stjerne. Såfremt du husker at tage din medicin, bliver stjernerne med tiden så mange, at du kan donere til en selvvalgt patientforening. På den måde er projektet #givingbytaking, og jeg synes, det er en fed måde at gøre noget godt for andre samtidig med at få lidt struktur selv. Jeg kan ikke tage min Eltroxin og min D-vitamin samtidig, så jeg finder D-vitaminen ret svær at huske i en travl hverdag, men det bliver klart nemmere af, at jeg skal trykke på en knap i en app, som så oven i købet gør noget godt for andre. Det ville selvfølgelig give god mening at donere til en patientforening for stofskiftesygdomme, men jeg ved ikke, om en sådan findes. I så fald er den ikke på listen. Det er Gigtforeningen til gengæld, så dem har jeg valgt at donere til, da både min mormor og en af mine skønne højskoleveninder desværre er ramt af gigt.

Jeg håber, I vil være med til at støtte landets patientforeninger, hvad end I bare tager vitaminer, eller selv tager medicin for noget sygdom. I kan læse mere og downloade app’en her.

1 kommentar

  • Katja

    Hej Amalie. Jeg forstår hundrede procent dine tanker omkring din sygdom, jeg fik selvsamme konstateret for nogle måneder siden og jeg lige startet i behandling med euthyrox. Jeg er også stadig ung (25) – jeg tror bare jeg ville ligge denne kommentar for at sige at du ikke er alene. Og på en måde er vi heldige at vi ved det allerede nu. Min mor havde symptomer på samme sygdom i 15-20 år før en læge tog de rigtige blodprøver. ❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Drømmeoutfit til overskyede sommerdage