15.03.19

5 anbefalinger til din streamingsøndag

Det er blevet søndag, og den seneste uge har simpelthen været så crazy og spækket med spændende aktiviteter og projekter, at jeg næsten ikke rigtig kan komme ned i gear. Når jeg har det sådan, bruger jeg bedst min energi på at skrive noget til bloggen. Udover at skrive det her blogindlæg er jeg desuden gået i gang med projektet at indrette mig bedre på mit værelse, og jeg har endelig langt om længe fået købt en kommode (læs: min mor og hendes mand har hentet den for mig i IKEA), så jeg kan komme på plads med de sidste ting. Det er måske i virkeligheden et helt andet blogindlæg. Her følger fem anbefalinger af programmer, du kan nyde om søndagen, eller enhver anden dag for den sags skyld, og som altid er programmet selvfølgelig linket på titlen, markeret med fed:

Moody drikker sig ned er en programserie på to afsnit, og handler om musikeren Moody, som har problemer med alkohol, især med de følelser, der opstår i dagene efter en bytur. For Moody hænger dét, andre måske kender som “tømmermændsblues”, nemlig ved i flere dage som en tung og mørk skygge af skam og selvhad. I programmet følger vi Moody i hendes overvejelser omkring sig selv, sit misbrug af alkohol og i spørgsmålet om, hvad det egentlige problem er, der får hende til at drikke. Jeg har kendt Moody “privat”, eller hvad man skal kalde det, i godt og vel halvandet år, og er så glad for, at både Moodys humor og charme får lov at skinne igennem sammen med ærligheden og de utroligt fine overvejelser, hun gør sig om sig selv og fremtiden.

Hjemmebane II er anden sæson af min seneste norske forelskelse, og første sæson er heldigvis stadig tilgængelig på dr.dk, så det er bare med at komme i gang, hvis du ikke er hoppet med endnu. Serien handler om, hvordan det er specielt for fodboldverdenen, at en kvindelig fodboldtræner skal træne et herrehold, og den tager fat i kønsroller uden at være for udtalt. Den er egentlig fyldt med filmklichéer – mor/datter problematikker, fordi mor (Helena, fodboldtræneren) arbejder (for) meget, faren der har et nyt liv med en ny kvinde, den ældre fodboldspiller, hvis kontrakt snart udløber, og i øvrigt indleder et “forhold” til en yngre pige, der er fan, den unge fodboldspiller, der får status af at kunne erobre hele gamet, men hungrer mere efter sin fars anerkendelse osv. osv. osv., men! Det fungerer, og jeg er totalt grebet af serien, også i anden sæson.

Fotograf: Nicolai Lok

Ondt i røven har jeg skrevet om før, og i øvrigt haft planer om at skrive en mere udførlig “anmeldelse” af, men har fået kolde fødder, fordi en del af castet og skaberen af serien er begyndt at følge mig på Instagram. LOL. Det er jo også meget federe og sejere at være super uncool og G&T-stiv over for dem til en queer-fest … Nå, men tilbage til pointen – jeg anbefaler lige serien igen, hvis den skulle være gået nogens næser forbi. Serien handler om Tessa, der flytter fra provinsen til København, ind i et queer-kollektiv, hvor hun bliver udfordret på sig selv, sin egen queerness og sin tilgang til andre mennesker. Jeg har aldrig før følt mig så “set” af en medieproduktion, og anbefaler den til andre i et væk – med den note, at: Man kan godt bo på Nørrebro uden at have monstera planter over det hele, være veganer/vegetar, dyrke fællesbad som søndagsaktivitet og/eller være kæmpe fan af menstruationskoppen – jeg ved det, for jeg har selv undgået samtlige i min tid på Nørrebro. Siden da har min klimaangst dog skubbet mig ud i at forsøge mig med den menstruationskop dér ..

Rugemor har jeg indtil videre desværre kun fået set første afsnit af, så min anbefaling skal tages med udgangspunkt i det. Serien har tre afsnit, og er en dokumentar om, ja, rugemødre i forskellige afskygninger. Serien følger forskellige par, der alle har valgt at få børn med hjælp fra en rugemor, som selvfølgelig også deltager i programmet. Det er virkelig spændende og interessant at følge, også i forhold til den danske lovgivning og de rettigheder, der følger og ikke følger med for danske forældre, der vælger at gøre det på den måde, og hvad det skaber af udfordringer. Programmet er public service, når det er rigtig godt, og så er jeg bare så kæmpe fan af de to mænd, der pludselig venter tre babyer på én gang. Hvordan det er gået til, kan man se i det første afsnit.

Kender du typen? kører selvfølgelig en sæson 2019, og jeg må indrømme, at jeg efterhånden mest ser med for at følge Flemming Møldrup. Men det er helt klart virkelig godt til tømmermænd eller søndage, hvor man bare gerne vil se noget “let”, og Anne Glad ved så meget om forbrugsvaner – noget, jeg er meget fascineret af. Til gengæld er det efterhånden sket nogle gange, at der nævnes stereotypiske og heteronormative kønsroller, for eksempel hvordan noget er “et rigtigt drengeværelse”, og jeg får simpelthen lyst til at flå mit hår ud af hovedet på mig selv. Så er det sagt. Men, udover det – skønt program til søndagsstreaming.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

15.03.19