Mads Nørgaard har lavet et festival kit

Sundhedsministeren har dannet et ungepanel

Der har siden min medvirken i De Perfekte Piger på DR3 budt sig flere forskellige rigtig fede muligheder for at bruge mine platforme på en anden måde, end jeg førhen har gjort. Det føler jeg mig både priviligeret og stolt af. Men for nogle uger siden fik jeg en besked, der fangede mig lidt mere end det sædvanlige. Beskeden var fra en konsulent i Sundhedsministeriet, der ønskede en opringning fra mig. I opkaldet blev jeg inviteret til at være en del af et absolut vigtigt initiativ. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby har nedsat et ungepanel, hvis formål er at rådgive ministeren om unges mentale sundhed. I panelet er vi ti unge mennesker, både kvinder og mænd, i alderen 20-26 år, som hver især har forskellige hjertesager. Selvfølgelig kan ti unge mennesker ikke repræsentere hele Danmarks ungdom, men vi kan forhåbentlig ud fra vores forskellige baggrunde, erfaringer og roller være med til i fællesskab at belyse nogle af de problemstillinger, vi oplever som værende de største. Og rådgive ministeren ud fra dét. Vores arbejde i ungepanelet skal ved årets udgang have resulteret i ni konkrete råd til ministeren, som hun forhåbentlig vil tage med sig i sit politiske arbejde.

Ellen Trane Nørby har om ungepanelet sagt: »Vi har som politikere og samfund behov for, at de unge kommer mere til orde, så vi forstår, hvad det er, der gør, at vi har en ungdomsgeneration, som mentalt er så udfordret, som den er. Derfor skaber jeg det her ungepanel, så jeg får unge tættere på mig og tættere på mine beslutningsprocesser« (fra artikel hos Politiken).

Det føles for mig som en vigtig anerkendelse af ungdommen, og af alvoren i mental sundhed, at ministeren har sat dette i værk, og det er en kæmpe ære at skulle være en del af panelet. Min deltagelse i ungepanelet kommer sig selvfølgelig i første omgang af min medvirken i De Perfekte Piger, men også min rolle som kommunikatør om perfekthedskulturen (Politikens ord, ikke mine) på sociale medier, min viden inden for SoMe og mine erfaringer fra uddannelsessystemet kommer til at spille ind i forhold til, hvad jeg vil bidrage med til panelet. Det kan I læse mere om i denne artikel, Politiken har interviewet mig til.

I denne artikel om panelets første møde, der blev afholdt sammen med Ellen Trane Nørby i Sundhedsministeriet i går, kan I se en liste over alle deltagere i panelet. Blandt andet er min kære med-deltager i De Perfekte Piger, Fie Sommer, med i panelet.

Jeg glæder mig virkelig til at gå i gang med dette projekt!

1 kommentar

  • Emma

    Det synes jeg lyder som et virkelig godt og tiltrængt initiativ 👏 Så sejt af dig, at du stiller op og hjælper med at sætte fokus, for der er godt nok brug for det 😕 Tak skal du have Amalie 🙏

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mads Nørgaard har lavet et festival kit