Undertøj til os, der hverken orker bh eller blonder

10 hurtige om at flytte hjem til de gamle*

* Jeg vil lige for god ordens skyld præcisere, at “de gamle” her udgør min mor og hendes mand, og at de nok ikke selv ville kalde sig “gamle”. Min far bor i Berlin. Det er sådan en skilsmissebarnsteknikalitet lige at få det på plads.

I sommer flyttede jeg til Indre By, og i efteråret skrev jeg 10 hurtige om netop det. I december flyttede jeg op nord for København, nogen ville måske kalde det provinsen, for at bo hos de gamle* i en periode, faktisk på ubestemt tid (indtil videre). Det er der flere grunde til, men det er primært af økonomiske årsager. Anyhow, jeg tænkte, det kunne være sjovt også lige at smide 10 hurtige om at flytte hjem til de gamle*.

1. Hverdagsøl på Nørrebro: I stedet for at være last man standing, er jeg nu hende, der “altså desværre må gå nu, så jeg kan nå den sidste busforbindelse hjem fra stationen”.

2. 7-Eleven heroppe er ikke en døgnkiosk.

3. Jeg ser Tv2 Charlie flere gange om ugen. De sender, uden pis, flere gode britiske krimiserier, blandt andet ‘Sagen genåbnet’.

4. Wolt er sløjfet. Ikke af egen fri vilje, for jeg er vild med det koncept, men det er simpelthen ikke tilgængeligt heroppe. “Sorry! We’re not there yet” står der. Jeg tænker egentlig, det er meget fint. Både for min økonomi, for miljøet og for min sundhed. Det tog lidt overhånd med alle mine Pasta La Pasta og Jagger bestillinger.

5. Det koster 383 kr. at køre med taxa hjem fra Nørre Bodega. Det ved jeg, fordi jeg en aften blev caught up i dyb samtale et sted midt i den fjerde fadøl (én fadøl for meget for mig), og derfor missede ikke bare den sidste busforbindelse, men også den sidste togforbindelse.

6. Der er mad i køleskabet.

7. Byture og/eller øl-aftaler skal planlægges, og gerne inviteres til et par dage før. Spørger man samme dag, efter klokken 19, kan jeg måske overtales. Spørger man derimod efter 21, som mange desværre gør, har jeg lagt mig alt for godt til rette på sofaen. I Indre By kunne man spørge klokken 23, og jeg ville stå klar kvart over.

8. Jeg har lyst til at begynde at lave YouTube-videoer igen. Det må være noget med dét at bo i et rum, der minder lidt meget om et teenageværelse.

9. Hvor jeg i Indre By blev vækket af partybusser og/eller rengøringskøretøjer på Nørreport, når jeg lå og boblede tømmermænd i weekenden, bliver jeg her vækket af, at min mor “lige svinger støvsugeren” (dog heldigvis ikke på mit værelse – der gør jeg selvfølgelig selv rent).

10. Det er en smaddergod conversation starter at bo i en lille by, langt de fleste, jeg møder, ikke kender. Egentlig også dét at bo hos de gamle* som 22-årig, men det er jo bare en detalje.

7 kommentarer

 • Lærke

  Ville elske at se dig på youtube igen! Du lavede det bedste danske beauty-og fashion content, og jeg bliver helt nostalgisk ved tanken om at du overvejer at vende tilbage! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Det virker som om, du er meget bevidst (måske lidt for bevidst), om dét, at du er flyttet hjem til dine forældre. Jeg synes virkelig ikke, at 22 år er særligt gammelt, og det er da ganske normalt, at man ikke har råd til at bo ude og klare det hele selv i den alder? Er ikke engang selv 22 endnu, men det lader bare til, at du synes, det er lidt unormalt at bo hjemme. I really don’t think so haha :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Nanna. Jeg kan ikke rigtig lige se, hvor i indlægget du ser dette, men jeg vil gøre mit bedste for at svare. Indlægget er egentlig bare ment som et sjovt indslag. Når det så er sagt, synes jeg faktisk, det er lidt et tabu at flytte hjem igen, fordi man sjældent hører om det, og fordi det føles lidt som at fejle i dét med at klare sig selv. Jeg flyttede hjemmefra som 19-årig, så for mig har det været svært at indrømme over for mig selv, at noget var ændret. Men det er da dejligt at høre, at det for dig/din omgangskreds/dit perspektiv er ganske normalt ikke at have råd til at bo ude og klare sig selv som 22-årig. Det er egentlig også derfor, jeg åbent skriver om det, for at “normalisere” det og gøre det synligt, at ikke alle knækker koden til at bo ude lige med det samme :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Jeg tror det er en forældretrick – det med støvsugeren. Min mors mand gjorde det også tidligt om morgenen når jeg havde været ude. Senere har han indrømmet, at han ikke synes jeg skulle sove hele dagen. “Fair nok Jens, men kunne det vente til efter kl 9???? Når jeg har været ude til kl 5.” 😂😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Ja YouTube videoer kunne være smadderhyggeligt! Jeg ville se dem alle.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Undertøj til os, der hverken orker bh eller blonder